Kdo již přišel o body a za co ?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět

zrušili by jste bodový systém ?

ano
10
24%
ne
25
61%
je mi to jedno
6
15%

Celkem hlasů: 41

Docent

Příspěvek od Docent »

Pokud před tebou někdo jede v obci třicítkou a mimo obec sedmdesátkou, nevidím jediný důvod, proč ho v klidu nepředjet.

Samozřejmě se skoro všude nechá jet rychleji, než je dáno omezením. Jenže to omezení mívá nějaký důvod...

Osmdesátky v místě výstavby bran pro mýto jsou prý zbytečné v době, kdy se tam nepracuje, nechá se tam jet normálně 130... Jenže co když nějaké auto chvíli před vámi porazilo jeden z kuželů, kterými jsou tato místa lemována? Bude další díl nekonečné série Cobra 11?

V úterý ráno na R7 u Středokluk - 4 auta v levém pruhu v sobě. Naštěstí jen lehké ťukance. Jak k tomu došlo? Tomu prvnímu tam nejspíš někdo vjel z pravého pruhu a ten poslední to nedobrzdil, že?

O kilometr dál - to samé v bledě modrém, jenže těch aut už bylo 5 a tentokrát dost na sračku, byly tam i sanitky... Prostě nějaký exot, který měl zdržení u předchozí bouračky, potřeboval to zdržení dohnat...

Sakra, lidi, kam furt tak spěcháte? Můj táta měl najeto 2 milióny km bez nehody, a, pokud vím, nikam pozdě nepřišel...
Reklama

djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Přečetl jsem si všechny příspěvky a s částmi většiny souhlasím....jezdit opatrně ano, jezdit plouživě ne.
Předjíždím, kde mám výhled a s jistotou v klidu předjedu (bez ohledu na čáru a s ohledem na poldy:-)).
Trubky,co předjíždí hazardně před sebe nepouštím. I když jim hrozí havárka v protisměru, je mi líto a jedno.
A rychlost dodržuju "+""-".Kde je krásně vidět a neohrozím nikoho, klidně to osolím, kde je to nepřehledné, jedu raději méně, než je povolená rychlost.

Takže pro Brouska a pár dalších asi jezdím jako prase, ale já bych řekl, že ne ;)
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No ono jazdiť s Leganzou je tiež pôžitok a ten sa má vychutnávať pomali ono totiž to auto je stvorené pre pôžitkársku jazdu pomali a z prehladom,no a keď sa dakto velmi ponáhla tak ať ide do čerta :twisted: ono je pravda že aj pomali dalej zájdeš ;) ;) ;)
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek do pokecu

Příspěvek od Vazoun »

Řidičák vlastním od roku 1974, naježdíno mám hafo km, Matiz je moje 4 auto
v minulosti jsem několikráte platil pokutu za rychlou jízdu. Od nového bodov.
systemu sem nebyl kontrolován ani jednou i když jsem projezdil severní ale
také jižní Moravu až na Slovenskou hranici / Nové Mesto nad Váhom /.
Pochopitelně,že se snažím jezdit rozumně a s přehledem. Ty roky, kdy jeden
přeci trochu riskoval jsou již za mnou :roll: alespon si to myslím :lol: body
mám všechny a o korunky mne tento bodový systém také zatím nepřipravil.
Zastávám názor " nikdy neříkej - nikdy "držím všem palce i pěsti,at máte
hodně štěstí :lol: zdraví " Vazoun " :D
------------------------
Člen Matiz clubu reg. 20 :P
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Docent píše:Pokud před tebou někdo jede v obci třicítkou a mimo obec sedmdesátkou, nevidím jediný důvod, proč ho v klidu nepředjet.
To muzes, pokud jedes nekde po malo frekventovane silnici. Pri soucasne hustote provozu na skoro vsech hlavnejsich tazich tomu tak ale neni. Provoz pak jeste komplikuji ridici, kteri jedou za takto pomalu jedoucim vozidlem a nehodlaji ho predjet ani v tech vyjimecnych okamzicich, kdy to mozne je.
Docent píše:Sakra, lidi, kam furt tak spěcháte? Můj táta měl najeto 2 milióny km bez nehody, a, pokud vím, nikam pozdě nepřišel...
Ono je dost tezke srovnavat, jak se jezdilo driv a jak se jezdi ted. Nevim, mozna se pletu, ale predpokladal bych, ze Tvuj tata vetsinu tech kilometru najezdil jeste v dobe, kdy tu byl podstatne nizsi provoz nez ted. A take, ze dost velkou cast z nich najezdil jeste v dobe, kdy mimo obec nebylo omezeni rychlosti, takze se zkuseny ridic mohl bez obav jezdit dost pruzne a bezpecne.

A kam ted tolik ridicu specha? No uznam, ze mnoho specha zbytecne. Ale na druhou stranu, pokud se musis vozem prepravovat ke svym partnerum na dohodla mista v dohodly cas, tak neni mozne aby si si cestu planoval na ty opravdu nezanedbatelnym procentem ridicu pouzivane rychlosti 30 a 70 km/h. To by si pak nemel sanci pozadavkum partneru vyhovet a oni by se obratili na nekoho jineho.
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

djpsx napsal:
Trubky,co předjíždí hazardně před sebe nepouštím. I když jim hrozí havárka v protisměru, je mi líto a jedno.
Proboha, co jsi to napsal. Tobě všechno vždy vyšlo ? Ty jsi nikdy neudělal chybu ? Jestli jsi tak dokonalý a bez chyb - klobouk dolů. Tak to já jsem zase pravý opak, pokud to někomu nevyjde, klidně přibrzdím a umožním mu bezpečné předjetí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Já se ztotožnuji

Příspěvek od Vazoun »

Já se s Tebou " Václave " ztotožnuji a jen kroutím hlavou, že jsou někteří
řidiči stále ještě neohleduplni,a dokonce si vynucují přednost v jídě i za
cenu kolize. :roll: kluci,kluci, :roll: že to byl žert :?: zdraví " Vazoun " :lol:
---------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Vazoune jasná zpráva. Pokud jsem "pan řidič" , tak je přece mojí povinností předejít jakékoliv nebezpečné situaci.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

To pouštění vnucovanců taky nesnášim. Zkuste ject po strakonický třeba od Dubence do Čimelic. Pravidelně potkam 2-3 HOVADA co tu normální silnici dělaj tříproudovo ! Už Xkrát jsem si řikal "tebe nepustim, vorvi mi klidně bok" ale když vidim ty chudáky v protisměru (blikaj, trouběj a brzděj), je mi jasný žy by mu uhli spíš oni a kripl by to přežil bez ujmy a ještě by ujel. A arogantní hovado pozanam většinou když jedem v koloně tak jí bere zezadu celou ať v protisměru něco je nebo neni ! Bohužel na ty Buzerační Zákon neni.
Jináč se mi stalo v Hostomichích, že jsem dojel kolonu "třicátníků". Dodávka a asi 4 auta. Naštěstí je tam dlouhá rovinky, tak jsme zezadu vyrazil, rozjel to na brutálních 60, po předjetí se zařadil a pokračoval dál 50kun a zmizel jim za obzorem. Asi jsem naivka ale furt věřim, že za 60ku na tacháči mi nikdo nic dělat nebude. A jestli jo, 3 pokusy do roka jsou na ztrátu papírů až až. Enem tu lopicejní stránku věci by to chtělo na Buzeračnim Zákoně vylepšit (nahrávání každýho přestupku na video, dokumentace každý pokuty a předávat to třeba na úřad úplně jinde v jinym okrese kde nemá pirát známý na zrdanici), .
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

:D :D :D :D krtku tohle me docela pobavilo aspon neco tenhle tyden.a mas pravdu tyhlety bezohledny smejdy taky strasne nerad poustim ale co mam delat sem dobrak od kosti atak vzdy povolim.
:cry:
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Hoši nebojte se, ono na ně jednou dojde, ale co je špatné, že na to často doplácejí nevinní lidé. Ale že bych svým neústupným postojem k situaci ohrozil sebe a ostatní, tak raději přibrzdím, udělám mu místo ať jede k čertu.
Richard

Příspěvek od Richard »

V.Brousek píše:Hoši nebojte se, ono na ně jednou dojde, ale co je špatné, že na to často doplácejí nevinní lidé. Ale že bych svým neústupným postojem k situaci ohrozil sebe a ostatní, tak raději přibrzdím, udělám mu místo ať jede k čertu.
Plnej souhlas, dělám to taky tak, a pro dspsx, svým neústupným jednáním netrestáš jen toho blba, ale hlavně ohrožuješ ty normální, který s celou situací nemají nic společného. :!:
Prosím zamysli se :!: :!: :roll: :!: :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
ppp

Příspěvek od ppp »

Suhlasim s tym ze ked je niekto hovado tak mu treba umoznit byt max. hovadom aby neohrozil dalsich, ale keby isiel v protismere kamion? Vtedy by bolo take rozhodovat ci ho pustit. Jednak by bolo o max. hovado menej a este by si to odniesli ti, co sa radi lepia cloveku na prdel. Pretoze uz ma nebavi pustat hovada a max. hovada len preto lebo ja jediny zo 100 aut v kolone sa usilujem dodrzat aspon aky taky bezpecnostny odstup ale vsetci za mnou aj predomnou su nalepeni max 1m za naraznikom. Tak by si to proste vsetci odniesli a nik by im to nezaplatil (nedodrzanie bezpecnostnej vzdialenosti) a otrhany bok mojho auta (mozno totalku vzhladom na cenu opravy nie na stav auta) by platila poistovna zosnuleho max. hovada. Viem ze je to debilny nazor ale na debilov slusnostou is nemozes a limonadovy joe u nas po cestach nebeha. :?
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

klidně řeknu na plnou hubu, že když mně bude předjíždět na plný čáře agresivní HOVADO a v protisměru pojede jenom kamion tak mu to zařazení prostě neumožnim ! Bohužel zatim se tam pokaždý blížily jenom osobáky :? Tohle už mam rozmyšlený dávno.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Tak ať ti to Krtku vyjde. Buď neústupný, tvrdý, neuhýbej nikomu, každýmu ukaž jaký si borec. Jenom potom až uvidíš ten masakr, aby jsi se dokázal vyrovnat ze svým svědomím. Ale jak je vidět jsi připraven i na tuto možnost, když pořád proti jenom osobáky. Nevím jestli jsi byl někdy účastník dopravní nehody ze smrtelným zraněním, nebo těžce zraněným, který řve bolestí když ho vytahují s auta, ale co to je na tebe, co ? Jenom ten zraněný nesmíš být ty, ale to ti nikdo nezaručí. Tak do toho.
Odpovědět

Zpět na „POKEC“