Lacetti SW - první dojmy po necelých 400 km
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- Reklama
Se priznam ze na garancce mi to seridi dle predpisu a tim to sviti ty 2 metry jak rika krtek. Pak si to zase doma zvednu jak me to sere a musim nekde daleko jet vnociDan píše:S těmi světly máš pravdu, taky mi to vadí. Pochybuju, že to seřídí v servisu v rámci záruky, už slyším, jak mi tvrdí, že je to přesně podle předpisů.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
Jj, sledoval jsem to na dálnici při předjíždění, kam a jak svítí světla ostatním a fakt žádná sláva, hlavně u novějších aut. Dokonce ani některé xenony nesvítily o moc dál.Krtek píše:Dneska už jsou asi jenom extrémy jako Lacík, kterej nesvítí a Pavián, kterej oslňuje. Zlatá Felda.
Krtku, máš na svém autě osvětlenou spínací skříňku, myslím tím takový ten bílý kroužek kolem klíčku? Já ne a pěkně mě to se.., skoro každý den zajíždím na dvůr až za tmy a den co den se nahýbám, kde že vlastně ta díra pro klíček je A to je interiér osvětlený..
Lacetti 1.8 SW světle zelená metalíza 35U, předtím Racer 1.5 GSi 8V 1993
Fabie ma vubec divny svetla. Mnohokrat uz sem si vsimnul, ze neni moc velkej rozdil v tom, jak oslnuje dalkovejma a jak potkavacima. To, mam dojem, neni moc dobra vizitka pro projektanty jejich svetel.Krtek píše:Dneska už jsou asi jenom extrémy jako Lacík, kterej nesvítí a Pavián, kterej oslňuje. Zlatá Felda.
A u tech Xenonu sem si toho taky vsimnul. Svetla maji hodne, ale osvetlena hrana je pomerne dost blizko pred autem.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Tys viděl někdy Daewrolet s osvětlenou spínačkou ???Dan píše:Jj, sledoval jsem to na dálnici při předjíždění, kam a jak svítí světla ostatním a fakt žádná sláva, hlavně u novějších aut. Dokonce ani některé xenony nesvítily o moc dál.Krtek píše:Dneska už jsou asi jenom extrémy jako Lacík, kterej nesvítí a Pavián, kterej oslňuje. Zlatá Felda.
Krtku, máš na svém autě osvětlenou spínací skříňku, myslím tím takový ten bílý kroužek kolem klíčku? Já ne a pěkně mě to se.., skoro každý den zajíždím na dvůr až za tmy a den co den se nahýbám, kde že vlastně ta díra pro klíček je A to je interiér osvětlený..
To budou mít dřív kontrolky i na blbý zapnutý potkávačky. Zlatá Felda s její přístrojovkou
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
No proč ne? Napadlo mě, že když je každé auto pomalu originál, zapomněli u mě jen na žárovku
S tím osvětlením mě štve ještě jedna věc. Otevřu dveře, rozsvítí se interiér, strčím klíček do skříňky, ještě svítí, po otočení zhasíná a rozsvítí se světla. To beru, ale po zhasnutí motoru a vytažení klíčku se světla vevnitř nerozsvítí, to až po otevření dveří.
Kruci to by byl takový problém to dotáhnout do konce? Nedalo by se to nějak nastavit?
S tím osvětlením mě štve ještě jedna věc. Otevřu dveře, rozsvítí se interiér, strčím klíček do skříňky, ještě svítí, po otočení zhasíná a rozsvítí se světla. To beru, ale po zhasnutí motoru a vytažení klíčku se světla vevnitř nerozsvítí, to až po otevření dveří.
Kruci to by byl takový problém to dotáhnout do konce? Nedalo by se to nějak nastavit?
Lacetti 1.8 SW světle zelená metalíza 35U, předtím Racer 1.5 GSi 8V 1993
Tak sem v cca 1100 km byl v servisu, zvuky z palubky vyresili pomerne dobre, cvrlikani zavesu pasu se po jejich zasahu taky podstatne zlepsilo. Svetla mi pry zvedli tak, jak to jen slo, tak sem zvedav, az si to nekdy v noci overim.
Jaky ma Lacetti zarovky v mlhovkach uz sem taky zjistil, ale vubec mi to neudelalo radost. Jsou to H27W/1 podle oznaceni ECE nebo 880 podle oznaceni SAE. Halogenove zarovky 27W do patice PG13. Docela problem, neco takove sehnat v CR. Uz vubec neni sance sehnat takovouhle zarovku s vyssi svitivosti. Coz je presne to, co jsem chtel, protoze mi prijde, ze na Lacetti jsou mlhovky dobre nastavene, jen sviti slabe. Nasel sem, ze je dela napr. Narva, pod znacenim SAE. Od ni by se snad mely dat koupit i u nas. Nasel sem, ze Narva dela tyhle zarovky jak do patice PG13 (rovna patice, ktera je potreba do Lacetti) tak i do PGJ13 (zalomena do praveho uhlu) s prikony 27W, 37.5W a 50W. U nas ale na jejich strankach je pro patici PG13 jen 27W nebo 50W. Zrovna tech 37.5W by me zajimalo pro zvyseni svitivosti. U tech 50W myslim, ze uz by to byl moc velky skok.
Jaky ma Lacetti zarovky v mlhovkach uz sem taky zjistil, ale vubec mi to neudelalo radost. Jsou to H27W/1 podle oznaceni ECE nebo 880 podle oznaceni SAE. Halogenove zarovky 27W do patice PG13. Docela problem, neco takove sehnat v CR. Uz vubec neni sance sehnat takovouhle zarovku s vyssi svitivosti. Coz je presne to, co jsem chtel, protoze mi prijde, ze na Lacetti jsou mlhovky dobre nastavene, jen sviti slabe. Nasel sem, ze je dela napr. Narva, pod znacenim SAE. Od ni by se snad mely dat koupit i u nas. Nasel sem, ze Narva dela tyhle zarovky jak do patice PG13 (rovna patice, ktera je potreba do Lacetti) tak i do PGJ13 (zalomena do praveho uhlu) s prikony 27W, 37.5W a 50W. U nas ale na jejich strankach je pro patici PG13 jen 27W nebo 50W. Zrovna tech 37.5W by me zajimalo pro zvyseni svitivosti. U tech 50W myslim, ze uz by to byl moc velky skok.
Evanda ma tiez osvetlenie spinacej skrinky. Tak by mohli s tym vybavit aj Lacetti vo vyssej vybave. To s tym osvetlenim interieru po vytiahnuti kluca zo zapalovania je dobry napad, ale este som ho nevidel u nejakeho auta.
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
Citroen Xsara určitě, a možná to má i Fabka, prostě rozsvícení interiéru po vytáhnutí klíčku ze spínačky je běžná věc.Cudro píše:Evanda ma tiez osvetlenie spinacej skrinky. Tak by mohli s tym vybavit aj Lacetti vo vyssej vybave. To s tym osvetlenim interieru po vytiahnuti kluca zo zapalovania je dobry napad, ale este som ho nevidel u nejakeho auta.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Jo a i pitomej Fiat ti ještě chvíli svítí potkávačkama na cestu domu "follow me home".Habron píše:Citroen Xsara určitě, a možná to má i Fabka, prostě rozsvícení interiéru po vytáhnutí klíčku ze spínačky je běžná věc.Cudro píše:Evanda ma tiez osvetlenie spinacej skrinky. Tak by mohli s tym vybavit aj Lacetti vo vyssej vybave. To s tym osvetlenim interieru po vytiahnuti kluca zo zapalovania je dobry napad, ale este som ho nevidel u nejakeho auta.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Priatelia, neprecenoval by som vyznam tychto malickosti. Mam Fiata s takymito fajnovostami, funkciu Follow me home som pouzil len raz pri jej odskusani a odvtedy nikdy. Takisto ak potrebujem rozsvietit interier a neslo by to po vytiahnuti klucika, tak len pootvorim dvere a mam svetlo. Zase nejaky iny fajnsmeker inej znacky by mohol hromzit, ze aj ten pitomy Chevrolet Lacetti ma klimatizovanu schranku pred spolujazdcom...
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobře...po několika stech kilometrech v Lacetti SW vidím stále ta stejná pozitiva (prostor vevnitř, nízká spotřeba, celkem výkonný motor) a stále ta stejná negativa (mizerný výhled ven všemi směry, velice špatné řazení, kupodivu malý kufr, na to jak je to auto velké)...po velkém počátečním nadšení přišlo vystřízlivění a celkový dojem ne moc dobrý...nekoupil bych si to...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto