Výmena oleja ?
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
- fireman
- Kontaktovat uživatele:
10w40 je podla mna polosyntetika.Mineral je 15w40.A plna syntetika 5w alebo 0w
Naposledy upravil(a) fireman dne pát črc 01, 2005 13:44, celkem upraveno 1 x.
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
smajlici DELETED aby bol eMKas spokojny
smajlici DELETED aby bol eMKas spokojny
Já jsem to právě četl v katalogu některého výrobce (Castrol ???), ale nebyl jsem si tím jistý a nevěděl jsem o jakého výrobce šlo, protože mi paměť neslouží moc dobře a tohle je víc jak půl roku ...PavelZ píše:Mam dojem, ze v Cechach i na Slovensku se da 10W40 sehnat jen jako polosyntetika, ale v cizine sem videl i 10W40 mineral.
Po minerálu se nesmí nalít polo nebo plná syntetika ne z důvodu viskozity, ale z důvodu toho, že syntetické přísady v oleji rozpouští usazeniny, a ty se pak ve velkém vyplaví a někde něco ucpou a pak se zadře motor .... atd. viz příspěvky dříve
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Ja som ten moj motor preplachol..
a zatial jazdiimmm...
cubafire ked tak si pockaj na vysledok..
este cca tyzden..
no a pokial si dobre spominam, taq Firemanovi sa ten olej zrazil..
a preto sa to zadrelo...
..no a listoval som f kybli tie moje "olejove stitky"
..a jedem cas tam bol mineral $HELL Helix 10W40
a zatial jazdiimmm...
cubafire ked tak si pockaj na vysledok..
este cca tyzden..
no a pokial si dobre spominam, taq Firemanovi sa ten olej zrazil..
a preto sa to zadrelo...
..no a listoval som f kybli tie moje "olejove stitky"
..a jedem cas tam bol mineral $HELL Helix 10W40
presne tak. tu je dokaz, ze skodovka da aj viac. sused ma na S120 uz vyse 350.000km.kaso píše:Zivotnost motora na Nexii je urcite viac ako 300000Km. Takuto zivotnost ma posraty FAVORIT
http://www.darex.sk/auto.jsp?id=92&branch=3
Ivane, mluvilo se o přechodu z minerálu na polosyntetiku.... ne naopakIvan z D.S. píše:A taký detail na akú piču meniť druh oleja ?!
Ja tam dávam CASTROL SOFTEC TXT full syntetik a aj predchádzajúci majitel to tam lial a šlape to ako hodinky. Mám nabehané 106 652Km a nevidím dôvod ako tu poniektorý odporúčajú prejsť na polosyntetiku a neskôr na minerál !!! PREČO !!!
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
Vcera som si znovu precital novinky na www.oleje.cz a odporucam aj vam. Su tam pdfka, v ktorych popisuju stav dnesneho olejarskeho priemyslu a vyvracaju niektore myty ohladne olejov. Sam som zistil, ze som doteraz veril tiez niekolkym bludom.