Pěkný den
Už jsem myslel,že nebudu odpovídat ale nedá mi to tak naposled
Nikdo z vás nebere v potaz jeden ze základních zákonů ekonomie a to je zákon NADHODNOTY
Každý kdo pracuje vytvoří víc než dostane zaplaceno

Dnes podnikatelé rádi používají výraz,že zaměstnance živí

Mám takové i známé a když jsem to slyšel jak se mezi sebou baví kdo kolik živí lidí tak jsem řek a proč je tede zaměstnáváte tak je propusť! Tak na mě koukal jak z jara .
Dřív to stát vracel jak tady tvrdíte přerozdělováním./zdarma zdravotnictví,zdarma školství,levné dovolené,levné dětské věci,ceny jízdného a mohl bych jmenovat dál/
Dnes podnikatel si tuto nadhodnotu přisvojuje a vytváří si zisk který se snaží minimalizovat i různýma fíglema aby státu dal co nejmíň no a od toho jsou daňoví poradci
Bylo tady řečeno,že nás zachrání jen TVRDÁ PRÁCE

My tvrdíme "Práce matka pokroku" a nebo platilo "Kdo nepracuje ať nejí!" Dřív příživníky zavírali do basy no a v base museli makat!Každý si na sebe musel vydělat jinak nedostal třeba najíst!Dnes v base dělat nemusí a ještě mají nárok na kapesné

Ještě proč je tolik nezaměstnaných? To i Karel IV a to byl vrchol feudalismu aby zaměstnal chudinu tak nechal stavět Hladovou zeď!
Nebo nadáváte na zdravotní pojištění.Když budu celý život platit a nic mi nebude tak bych měl být jenom rád,přál bych to každému ale moje babička říkala "Nemoci nechodí po horách ale po lidech

"To je jako já když mám pojištěný barák /který jsem koupil 1973 za 46tis.a dneska má cenu pomalu 3mil /tak by mě mělo štvát,že jsem nevyhořel

Jó tenkrát stál 1m2 2kčs a dnes i 800až 1000kč

Kolik je to nárůst? No a se ženou jsme měli dohromady asi 4500kčs to znamená za roční příjem jsme měli bydlení

Je to lepší než tady přirovnávali k ceně auta,které zrezne a není životní nutností pokud v něm nemá ložnici
Dnes se mohou mít lepší ti kteří mají 30 a výš.Kolipak z vás to má

Nemusíte mi odpovídat
Nic vážení už se tady v této diskusi nebudu vyjadřovat.Holt každý musí posoudit co je lepší.
No jinak hlavně ať nám jezdí a nezlobí