Aku mate spotrebu?

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

Topol píše:
eMKa Slovensko píše:
Blue Lanos píše:..nooo ale ted uz nie :lol: drzi dietu :D :D
uz nie, skusal som zlcnik ci zvladne pecene a zvladol, tak mu trosken davam zataz :lol: :lol: :lol:
Pěkný den! :D
A nechce to i u tebe zaslepit EGR ventil :?: :lol:
Ať se daří ;)
oni mi ho chtej vyndat a ne zaslepit :lol: :lol: , slepej uz malem je :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Reklama

eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

Reverend píše:To: eMKa - Lanos HB 8V
az to bola otazka tak ano, je to 1,5 8V pekny zeleny ako trava :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zdar kucii, hele a pri tom zaslepovani toho EGR ventilu se zaslepuje zaroven s tou zaslepkou pod ventilem i ta privodni hadicka k EGRu?
Predem dekuji mnohokrate za odpovedi a asi o vikendu ten potvor ventil zaslepim. Jo a mam si take kupovat pod nej nove tesneni???
Topol

Příspěvek od Topol »

Anonymous píše:Zdar kucii, hele a pri tom zaslepovani toho EGR ventilu se zaslepuje zaroven s tou zaslepkou pod ventilem i ta privodni hadicka k EGRu?
Predem dekuji mnohokrate za odpovedi a asi o vikendu ten potvor ventil zaslepim. Jo a mam si take kupovat pod nej nove tesneni???
Pěkný den! :D
Koukám,že jsi ve škole nedával pozor! :lol:
Daewoo začínal s Oplem tak kdyby ses podíval zpátky na stránky tak myslím,že je to nejlíp uvedeno na www.kadett.cz/technika/egr.htm líp
ti to po imternetu asi nikdo nevysvětlí. ;)
Já to zatím udělat nemůžu ale až bude po záruce tak to zkusím taky! ;)
Ať nám jezdí! :P
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Topol píše: Daewoo začínal s Oplem tak kdyby ses podíval zpátky na stránky tak myslím,že je to nejlíp uvedeno na www.kadett.cz/technika/egr.htm líp
ti to po imternetu asi nikdo nevysvětlí. ;)
No, na tej stranke je to popisane celkom dobre, akurat je zabudnute na jednu vyhodu. Pokusim sa to popisat.
Tym, ze sa do valca dostane aj cast spalenin, tak sa tam dosatne menej cerstvej zmesi. Teda pri tom istom otvoreni skrtiacej klapky ma motor nizsi vykon, ako keby sa spaleniny neprimiesavali. Na opatovne dosiahnutie toho isteho vykonu je nutne viac otvorit skrtiacu klapku, teda "pridat plyn", aby sa do valca dostalo potrebne mnozstvo cerstvej zmesi.
Je zname, ze dost vela z vykonu motora sa straca tym, ze vzduch sa do valcov musi nasavat cez privretu skrtiacu klapku. Cim je klapka viac otvorena, tym su mensie straty vykonu sposobene odporom nasavania.
Zhrniem:
Ak su do zmesi primiesavane spaliny, tak na dosiahnutie daneho vykonu musi byt klapka viac otvorena, aby sa tam dostalo potrebne mnozstvo zmesi => mensie straty pri nasavani - paradoxne sa teda primiesavanim spalin pre dany vykon zmensuje spotreba oproti motoru bez primiesavania spalin.

Uff, dufam ze sa to da pochopit z toho mojho popisu, nemam to z vlastnej hlavy, cital som to v nejakom papierovom casopise (tusim Mot alebo Auto...cosi).
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Návštěvník

Tym chces teda povedat, ze ked to zaslepim - tak budem mat vyssiu spotrebu???
A prosim ta - o kolko to tak moze vychadzat ta vyssia spotroska?
Dikes.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Anonymous píše:Tym chces teda povedat, ze ked to zaslepim - tak budem mat vyssiu spotrebu???
A prosim ta - o kolko to tak moze vychadzat ta vyssia spotroska?
Dikes.
ty si pripad :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný sluný horký den! :D
Nebudu komentovat ale když chceš výkon tak to musíš nakrmit! :lol:
Jsem kluk z vesnice staří sedláci říkali"Dej krávě do držky a ona ti dá do dížky!" :lol: Nejsem strojař ani inženýr ale podle mě splodiny nemají v sání co dělat! :x Nebudu to přirovnávat k lidem ale když jsme u dobytku
tak mě to připomělo jak se bulici krmili slepičím trusem s pilinama! :shock: /v slepičím trusu totiž zůstává nestrávených 50%
bílkovin ! :lol:
Promiňte mi to odbočení a přirovnání.Ať si to každý přebere podle sebe. ;)
Ať nám jezdí a nezlobí! :D
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

:lol: LoooooL
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Návštěvník

No - co uz somnou - nie som technik a moc sa v tom nevyznam a tak teda len fusujem, a fusujem velmi rad! Kedze moje vzdelanie je humanitne zamerane - tak sa potrebujem niekolkonasobne uistit ako na to a co vsetko z toho vyplyva:)))
Takze o kolko je teda ta spotreba vyssia??? :D
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Anonymous píše:No - co uz somnou - nie som technik a moc sa v tom nevyznam a tak teda len fusujem, a fusujem velmi rad! Kedze moje vzdelanie je humanitne zamerane - tak sa potrebujem niekolkonasobne uistit ako na to a co vsetko z toho vyplyva:)))
Takze o kolko je teda ta spotreba vyssia??? :D
Chcel som to najst v tom casopise, ale uz som ho nenasiel. A z hlavy si to nepamatam, islo radovo o nejake percento. Ale moja hlava derava uz tuto informaciu neudrzala :oops:
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
SkylineGTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Zdar chlapi, tak já se taky přidám s trochou do mlýna....mě to bere přebližně kolem 8 - 8,5. 8)
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Návštěvník

No, tak to by nebolo az tak omnoho! Mne to v priemere od tej doby co Lanika mam papka v priemere za poslednych 15 mesiacov 7,6 litra (a to som do toho zapocital aj tu brutus spotrebu cez zimu, kedy som mal medzi 11 a 12 litrami - pretoze som jazdil hlavne kratke trasy a mrazy boli veru silne) Inak pri dalekosiahlejsich trasach sa dostanem na 5,8 - 6,2.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Osobně bych hadičku zaslepil rovnou při Egru a těsnění sem taky neřešil dělal sem to na svém už dvakrát . Zaslepil sem ji kouskem izolační pásky nalepený na ten vstup do hříbku ;)
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

...hosi ja vcera docapoval do plna mal som 196km a spotreba je krasnych 6,7litra/100km Obrázek Este keby ten benz bol lacnejsi :?
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „LANOS“