vymena chladiacej zmesi

Moderátor: Blue Lanos

Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

No mam s tim uz najeto okolo 6000km...motor byl ale pred nalitim noveho oleje proplachnut... ;)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
Reklama

PeLi

Příspěvek od PeLi »

Peli-Ten mechanik vedel zes tam mel mineral a dal ti tam ful syntetik???
Pokud ano tak to je na na zabiti takova odbornost!!!Jsou to celkem zakladni vedomosti v oblasti... :?
Ano ten mechanik to vedel. Aj som mu ukazoval nálepku, kde bolo zretelne napísané, aký olej tam momentálne je a kedy sa má meniť. (olej tam dal vymeniť predchádzajúci majiteľ) Ale on ma stále ubezpečoval, že olej tam musí dať taký, aky predpisuje výrobca, inak mi na to nemôže dať záruku. To isté mi tvrdil aj o šróboch na hlavu valcov - treba dať nové, inak za to neručí. Nechcel som sa s ním už viac dohadovať, lebo už som sa s ním dohadoval o prehnanej cene za výmenu tesnenia skoro hodinu a zdravie mám len jedno. :oops:
Stále mi tvrdil, že takto podstivo odvedenú robotu by mi nikto na okolý nespravil. Ale keď mi otvoril motor, tak som bol dosť prekvapený. Motor bol "špinavý" od oleja a prachu, tak ako pred tým, až na jedno miesto- hadajte aké? No ale ja som si myslel, že keď niekto tvrdí niečo o dobre odvedenej robote, tak to musí ten zákazník na prvý pohlad aj zbadať - veď obal je pri predaji výrobkov na prvom mieste. :!:
Daewoo Leganza 2.0 CDX, r.v.98 , LPG
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Jednim slovem KRETEN ten mechanik a myslim ze horsiho si uz najit nemohl a s tim spinavym motorem to je bez diskuze to se ti garazovi technici jeste tady nenaucili,jak ti to vrati tak opaplane cele dokola od oleje... :evil: to me fakt zajima co ti zustalo ciste nebo co ocistil???
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Goose píše:No mam s tim uz najeto okolo 6000km...motor byl ale pred nalitim noveho oleje proplachnut... ;)
Tak aspon ze tak ale ja bych to ani tak neryskoval... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
ros

Příspěvek od ros »

PeLi píše:
Peli-Ten mechanik vedel zes tam mel mineral a dal ti tam ful syntetik???
Pokud ano tak to je na na zabiti takova odbornost!!!Jsou to celkem zakladni vedomosti v oblasti... :?
Ano ten mechanik to vedel. Aj som mu ukazoval nálepku, kde bolo zretelne napísané, aký olej tam momentálne je a kedy sa má meniť. (olej tam dal vymeniť predchádzajúci majiteľ) Ale on ma stále ubezpečoval, že olej tam musí dať taký, aky predpisuje výrobca, inak mi na to nemôže dať záruku. To isté mi tvrdil aj o šróboch na hlavu valcov - treba dať nové, inak za to neručí. Nechcel som sa s ním už viac dohadovať, lebo už som sa s ním dohadoval o prehnanej cene za výmenu tesnenia skoro hodinu a zdravie mám len jedno. :oops:
Stále mi tvrdil, že takto podstivo odvedenú robotu by mi nikto na okolý nespravil. Ale keď mi otvoril motor, tak som bol dosť prekvapený. Motor bol "špinavý" od oleja a prachu, tak ako pred tým, až na jedno miesto- hadajte aké? No ale ja som si myslel, že keď niekto tvrdí niečo o dobre odvedenej robote, tak to musí ten zákazník na prvý pohlad aj zbadať - veď obal je pri predaji výrobkov na prvom mieste. :!:
Do tohdle servisu bych už nepáchl. Zásadní chyba ve výměně oleje a špína po mechanicích, to je hnus. Možná se mnou nesouhlasíte, ale je to asi nedostatkem konkurence.
Leganza 2,2 LPG automat rok 2000, dříve Espero
ppp

Příspěvek od ppp »

co sa tyka famy z mineralu na syntetiky tak to su famy este z cias skodoviek a zigulikov, ktore trapili majitelia na m6a a potom im znamy zohnal ten no predsa supeeer olej kastroool :lol:, lenze akosi kus modernejsej specifikacie nez m6a (pripadne aj nejaky domaci olej ale podstatne modernejsi). Ale dnesne oleje ci uz ludovo povedane mineraly alebo syntetiky obsahuju mnozstvo prisad na rozpustanie a disperziu necistot takze prechod z moderneho "mineralu" na modernu "syntetiku" nerobi ziaden problem kym majitel nebol prasa a nesetril na vymenach s tym vsak je to este mastne, ved ide zima, ved ide leto :lol: a nemenil olej po riadne presvihnutej dobe. Alebo ak mu nejaky odbrak v servise alebo v obchode nepredal m6a a spol vo flasi od kastrooolu :lol: .
Proste to ci zmena oleja nieco moze sposobit alebo nie sa ma posudzovat na zaklade stavu motoru a nie na zaklade fam. Ak nema hrube nanosy karbonu a "syntetika" vyhovuje predpisu vyrobcu tak okrem penazenkoveho nie je ziaden dovod na obavy.

P.S. mimochodom v casoch skodoviek to famy neboli, len casom sa z faktu stali famy zastaranim.
Serpico

výměna těsnění

Příspěvek od Serpico »

...to PeLi šrouby hlavy se skutečně mění z důvodu jejich " natažení " ale 1ks á 25 - 35 Kč...takže nic až tak drahýho...k výměně oleje výrobce může doporučit různé třídy...a mechanik se má informovat na co jezdíš a né tam narvat ten nejdrašší, co mu zbylo v sudu za podstatně menší cenu... asi jsme opravdu úplně stejní jak v česku tak na slovensku...mašle a zase mašle, prostě oblož

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

...to ppp nebyl jenom můj názor, ale i názor palikxe prostě třída 0W/5W po staru plná syntetika je prostě ostřejší - vyšší čistící schopnosti - nakonec například SHEEL to i deklaruje...třeba se k tomu vyjádří i náš palikx....

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
PeLi

Příspěvek od PeLi »

ppp píše: Proste to ci zmena oleja nieco moze sposobit alebo nie sa ma posudzovat na zaklade stavu motoru a nie na zaklade fam. Ak nema hrube nanosy karbonu a "syntetika" vyhovuje predpisu vyrobcu tak okrem penazenkoveho nie je ziaden dovod na obavy..
Konecne mi trocha odlahlo - aspon jedna pozitívna odpoved. :D
...to PeLi šrouby hlavy se skutečně mění z důvodu jejich " natažení " ale 1ks á 25 - 35 Kč...takže nic až tak drahýho...
Čo som zisťoval ceny , tak u nás je to v http://www.carmax.sk/ 207Sk za kus a ide ich tam 10ks. Tak u nás na Slovensku je všetko akosi predražené. :twisted:
Daewoo Leganza 2.0 CDX, r.v.98 , LPG
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

No ten cenovy rozdil se mi nejak nezda...je to nejak moc...ale je fakt,ze ceny u vas se stale zvysuji...pozoruji to hlavne na dovolene...jezdim uz 7 let kazdy rok na Slovensko a ceny jsou cim dal tim horsi... :cry:
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
Serpico

lega

Příspěvek od Serpico »

....to GOOSE proč né někdo rád pracuje s marží 300 - 450%, když to odběratelé unesou, tam snad není konkurence...
...to ppp oleje jsou opravdu někde jinde než moguly pro 105 - 120, ale není to moje zkušenost ( míchání 0W,5W - s 15W ) prostě to není " fáma " konzultoval jsem s palikxem, Havránkem i dalšími a to beru pouze základní rozlišení ještě existuje viskozita A1 / B1 nízká oproti A 3 / B3, máš pravdu v tom, záleží na celkovém stavu motoru a věnováné péči...včasné výměny atd. třeba se palikx už konečně taky vyjádří...

Mějte se fajn

serpico
hladolef

vymena chladacej zmesi

Příspěvek od hladolef »

Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
ppp

Příspěvek od ppp »

serpico -> vedi pisem, ze: Ak nema hrube nanosy karbonu a "syntetika" vyhovuje predpisu vyrobcu tak okrem penazenkoveho nie je ziaden dovod na obavy. Akurat uznavam ze oznacenie "hruby nanos" si moze kazdy vykladat po svojom :D .
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

Serpico:Jsou to svine...vylozene vydirani lidi...stejne jako zdrazovani potravin...dneska jsem byl na nakupu a nakup za 1600 a kosik temer prazdny... :cry:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

ppp píše:serpico -> vedi pisem, ze: Ak nema hrube nanosy karbonu a "syntetika" vyhovuje predpisu vyrobcu tak okrem penazenkoveho nie je ziaden dovod na obavy. Akurat uznavam ze oznacenie "hruby nanos" si moze kazdy vykladat po svojom :D .
Do motoru nevidis a uz to ze nekdo do takoveho auta lije nejlevnejsi olej o necem svedci a jsou proste zakladni pravidla kteryma by se rozumny clovek mel ridit... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“