Sycanie nad motorom
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Hej, to je normalka. Ked ti menili vyfuk, skusali aj poriadne, ci ti niekde neprefukuje? Ja mam tiez teraz novy vlnovec a novy koncovy diel, a ked som pri nastart. motore zapchal handrou vyfuk, motor veselo bezal dalej a prefukovalo to v spoji medzi druhym a tretim dielom. Chlapik tam dal iba tu u-ckovu spojku s dvoma matkami a aj ked je to bolo dotiahnute na fest, stale to trochu prefukovalo.
Jo a dalsia otazka - vstrekovacie ventily s listou som este nedaval dole (predpokladam ze bude treba odpojit palivove cerpadlo, aby sa benzin vycucal zo sustavy pred demontazou...), ale zistil som, ze s tymi ventilmi sa da krutit do oboch smerov.....oni sa tam len "nasadzuju" ?
Jo a dalsia otazka - vstrekovacie ventily s listou som este nedaval dole (predpokladam ze bude treba odpojit palivove cerpadlo, aby sa benzin vycucal zo sustavy pred demontazou...), ale zistil som, ze s tymi ventilmi sa da krutit do oboch smerov.....oni sa tam len "nasadzuju" ?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
No aj ja mam tu uckovu spojku medzi 2-3 dielom ale je tam este nejakabiela tesniaca pasta na vyfuky ktora to tesni , takze nic odtial nefuka.
A tie vstreky das dole z celou listou a potom ich odstranis z takych plieskov co ich drzia a tahas von. Palivove cerpadlo nemusis odpajat len tu hadicku privodnu vytiahnes..trochu benzinu odtial vytece, ale to nic neni....mozno ked si otvoris viecko nadrze tak to pomoze.
A tie vstreky das dole z celou listou a potom ich odstranis z takych plieskov co ich drzia a tahas von. Palivove cerpadlo nemusis odpajat len tu hadicku privodnu vytiahnes..trochu benzinu odtial vytece, ale to nic neni....mozno ked si otvoris viecko nadrze tak to pomoze.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Diki Rado,
tu tesniacu pastu tam dam, aby bol pokoj....musim ist totizto na emisne kontroly a urcite budu skusat aj tesnost potrubia, nie len meranie emisii.
Co sa tyka vstrekov, super, som rad ze staci odmontit len privod do listy. Chcem sa dostat k tym srobom, co drzia sacie potrubie. K dvom srobom som sa dostal (z lavej strany, kde je aky-taky pristup) a isli este dotiahnut. Zatial mi tesnenie drzi, ale chcem to pre istotu podotahovat vsetko. No a ked zacne tiect, urcite poriesim nieco take, ako ste urobili s JRD-ckom. To bolo fakt elegantne spravene.
tu tesniacu pastu tam dam, aby bol pokoj....musim ist totizto na emisne kontroly a urcite budu skusat aj tesnost potrubia, nie len meranie emisii.
Co sa tyka vstrekov, super, som rad ze staci odmontit len privod do listy. Chcem sa dostat k tym srobom, co drzia sacie potrubie. K dvom srobom som sa dostal (z lavej strany, kde je aky-taky pristup) a isli este dotiahnut. Zatial mi tesnenie drzi, ale chcem to pre istotu podotahovat vsetko. No a ked zacne tiect, urcite poriesim nieco take, ako ste urobili s JRD-ckom. To bolo fakt elegantne spravene.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
PRESNE TAK,mne podobne povedal známy automechanik,keď mi nedalo pokoj také bublanie okolo sacieho potrubia pri chode na voľnobeh,ešte na ibizeRobert píše:Už to neřešte...syčí vám tam had
vraj,
"nerieš to a voz sa "
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L