Kvalita je otřesná
Moderátor: Blue Lanos
Re: Kvalita je otřesná
Ahoj Krtek a sedel si v novom sparku?
S tym trabantom ste mali stastie ale je divne ze takychto prihod s trabikom som pocul viac.
S tym trabantom ste mali stastie ale je divne ze takychto prihod s trabikom som pocul viac.
CHEVY SPARK 1,2LT biely
- Reklama
Docela jsem si počet a tak také něco přidám. Předem se omlouvám těm, kterých se dotknu, ale malý auta nemám rád.
Postřeh 1. Celá 90sátá léta jsem jezdil často služebně do portů Štětín a Swinoustí. A nikdy jsem neviděl v Pl na dálnici domorodce s F126. Až jednou a pochopil jsem. Zážitek obrovský. Nařed do dilatace zapadla přední kola pak fiatek nadskočil a za okamžik (podle rychlosti) zapadla zadní kola a opět nadskočil. Cestující museli být připoutání aby nevyskočili střechou.
Postřeh 2, Jsou tu diskuze o spolehlivosti obecně. Kolega je hrdým vlastníkem BMW r.v.2002. Nemohl z ničeho nic nastartovat - odtahovka do zn. servisu - resumé 53000,- Kč (vadné vstřikovací čerpadlo). Odmítl a na tyči jsem jej odtáhl zpět. Do garáže chtěl abych ho zatlačil, ale ne na zpátečku (já) ale čumák na čumák. Oba jsme bývalí profi ale přesto měl obavy o svůj BMW když já budu couvat a tlačit ho tam. Musel jsem jej zklamat poněvadž mé Daewoo nemá vpředu oko. Řekl jsem mu, že Leganzy mají oka pro tažení pouze vpředu, aby mohly odtahovat porouchné BMW a Mercedesy. Nevěřícně lehl pod předek Leganzy a dal mi za pravdu.
Mimochodem čerpadlo bylo OK pouze na něm vyhořela nějaká elektronika a oprava stála 8.000,- Kč.
Postřeh 1. Celá 90sátá léta jsem jezdil často služebně do portů Štětín a Swinoustí. A nikdy jsem neviděl v Pl na dálnici domorodce s F126. Až jednou a pochopil jsem. Zážitek obrovský. Nařed do dilatace zapadla přední kola pak fiatek nadskočil a za okamžik (podle rychlosti) zapadla zadní kola a opět nadskočil. Cestující museli být připoutání aby nevyskočili střechou.
Postřeh 2, Jsou tu diskuze o spolehlivosti obecně. Kolega je hrdým vlastníkem BMW r.v.2002. Nemohl z ničeho nic nastartovat - odtahovka do zn. servisu - resumé 53000,- Kč (vadné vstřikovací čerpadlo). Odmítl a na tyči jsem jej odtáhl zpět. Do garáže chtěl abych ho zatlačil, ale ne na zpátečku (já) ale čumák na čumák. Oba jsme bývalí profi ale přesto měl obavy o svůj BMW když já budu couvat a tlačit ho tam. Musel jsem jej zklamat poněvadž mé Daewoo nemá vpředu oko. Řekl jsem mu, že Leganzy mají oka pro tažení pouze vpředu, aby mohly odtahovat porouchné BMW a Mercedesy. Nevěřícně lehl pod předek Leganzy a dal mi za pravdu.
Mimochodem čerpadlo bylo OK pouze na něm vyhořela nějaká elektronika a oprava stála 8.000,- Kč.
stará Škoda OCTAVIE, 2xMB W123, manželka Š100, Olcit (děs a hrůza), Opel Kadet combi, Toyota Yaris (automat), nyní náhodně Leganza přezdívaná "Legolanza" tmavá modrozelená metalíza
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
To je vecou šťastia,môj bývaly vedúci má BMW 325 Ci z r 2003 a on zas tvrdí,že to auto vôbec nepotrbuje servis,okrem bežných vecí,ja som mal problémy akurát so škodovkymi,ale žiadne iné normálne auto ma ešte nesklamalo,holt také veci,že nankujem na pumpre svinstvo v benzíne,za to auto naozaj nemôže a voči menším autam som oveľa zhovievavejší,ako voči offroadom,ktorí by nás najradšej povtláčali z ciest,aspoň poniektorí
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Každé autko má něco.Ať je za 1 000 000 ,- nebo za 200 000,- Mezi 1000ks aut se najde jeden nebo dva co jsou nepovedení no prostě zmetek .
Škoda 135 GL
Daewoo Nexia 1,5 r.v 97.3 dv
Daewoo Tacuma SX 1,6 16 V 77kw r.v 2001
Fiat Croma 1,9 Jtdm 16v.2010. 6tikvalt
Daewoo Nexia 1,5 r.v 97.3 dv
Daewoo Tacuma SX 1,6 16 V 77kw r.v 2001
Fiat Croma 1,9 Jtdm 16v.2010. 6tikvalt
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny na foru a přeji hezký letní den ... název tohoto téma ... zní : kvalita je otřesná ... to bohužel nemohu dost dobře posoudit můj osm roků ježděný Matiz SE II/O.8 nemá, ještě moc najeto jenom něco přez 57.tk ... jinak má mimo kompletní výměny výfukové soustavy a vodního čerpadla ... vše originální díly. Pravidelně je servisován, výměny kapalin a filtrů dle seznamu činností při pravidelných kontrolách a termínech. Jak všichni zainteresovaní víte ... jezdíme s babí téměř pravidelně na každé hlavní srazy a také oblastní. Na Slovensko mne zaveze pod Tatry a zpět ... vždy bez problémů a spotřeba je na těchto trasách 5.2 - 5.8/100 v zimním období o litr více. Dovolím si tvrdit, že po dálnici nemá náš Matiz problém stačit po rovině ... leckterému autu i vyšší kubatury. V kopci nám ujede ale na rovině je zase dohoním. Kdo mi nevěří ... náš kolegáček " Pepino alias Peháčik " nám to dosvědčí ... / to jenom pro ty ... co se domnívají,že malý autíčko se třemi válci nemůže jet po dálnici i těch 140 ... a už několik roků takto jezdíme ... čau " Vazoun "
------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
Matiz SE / II. 0.8 r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2012
------------------
no mna hlavne zaraaaaaaza ta spotreba podla mojho vkusu dost
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
Sice je to vyssi kubatura (litrik tusim), ale mohu to jen potvrdit... Fotka je z cesty na Plumlov pred dvema lety... V klidu jsem si padil 130km/h po D1 v Jesterce a ejhle, matyzek vedle meVazoun píše:Dovolím si tvrdit, že po dálnici nemá náš Matiz problém stačit po rovině ... leckterému autu i vyšší kubatury. V kopci nám ujede ale na rovině je zase dohoním.
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Vazoun píše:Zdravím všechny na foru a přeji hezký letní den ... název tohoto téma ... zní : kvalita je otřesná ... to bohužel nemohu dost dobře posoudit můj osm roků ježděný Matiz SE II/O.8 nemá, ještě moc najeto jenom něco přez 57.tk ... jinak má mimo kompletní výměny výfukové soustavy a vodního čerpadla ... vše originální díly. Pravidelně je servisován, výměny kapalin a filtrů dle seznamu činností při pravidelných kontrolách a termínech. Jak všichni zainteresovaní víte ... jezdíme s babí téměř pravidelně na každé hlavní srazy a také oblastní. Na Slovensko mne zaveze pod Tatry a zpět ... vždy bez problémů a spotřeba je na těchto trasách 5.2 - 5.8/100 v zimním období o litr více. Dovolím si tvrdit, že po dálnici nemá náš Matiz problém stačit po rovině ... leckterému autu i vyšší kubatury. V kopci nám ujede ale na rovině je zase dohoním. Kdo mi nevěří ... náš kolegáček " Pepino alias Peháčik " nám to dosvědčí ... / to jenom pro ty ... co se domnívají,že malý autíčko se třemi válci nemůže jet po dálnici i těch 140 ... a už několik roků takto jezdíme ... čau " Vazoun "
------------------
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Zelenou ještěrku na D1 předjel J.Bad a Bohdanka
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby klokan nemnel tak zasvinený vokna tak by J Badíka s Bohdulinkou poznal
kukam kukam panove a rozmyslam ze som to ani nemal citat, mam Sparka 0.8i so 41tis. km a to auto ma dve jedine chyby od nova ktore sa nemenia.. za studena zarachtanie spojky a spominana slaba diera v plyne okolo 2000 otacok. Od zaciatku sa vytacalo s cielom dobreho zabehu a ten motor ide doteraz stale rovnako perfektne do otacok. Auto sa slusne zajazdilo a mysicky s nim dokazu krasne spestrit den Casto jazdim mesto, do prace, z prace, do obchodu, domov, necham ho (pomyselne) zohriat a tocim v priemere na 3000-4000 otackach Spotrebu mam v meste okolo 6L a pri 110 Kmh 4,5 litra spotrebu ktora sa nemeni.
Tesim sa na rady do zivota, auticko po zohriati slape ako nove, brzdi, tlmice perfekt, v prevodovke novy olej a servis podla knizky.
Poradite najlepsi motorovy olej chlopi? U Volva som zvyknuty na MObil, Castrol ani zadara, co lejete vy??
Tesim sa na rady do zivota, auticko po zohriati slape ako nove, brzdi, tlmice perfekt, v prevodovke novy olej a servis podla knizky.
Poradite najlepsi motorovy olej chlopi? U Volva som zvyknuty na MObil, Castrol ani zadara, co lejete vy??
Chevy SPARK 0,8i '06 / 56 ps (manzelka) / Chevy SPARK 1.0i '10 (pani mama) / Matiz 0,8i '99 (ex)
Volvo V70 R AWD 2,4T 20V / 250 psss
Volvo V70 R AWD 2,4T 20V / 250 psss
-
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nejsem v obraze... Tak mají Leganzy vpředu oko nebo nemají ?Peterek píše:Musel jsem jej zklamat poněvadž mé Daewoo nemá vpředu oko. Řekl jsem mu, že Leganzy mají oka pro tažení pouze vpředu
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Hyundai i20 Inclusive Plus
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
......................jamal89 píše:no mna hlavne zaraaaaaaza ta spotreba podla mojho vkusu dost
To proto ... " jamal89 " že spotřebu nezkresluji a uvádím skutečnou spotřebu ... a navíc mám těžkou nohu a tím se to projevuje ... ale jinak OK
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-----------------Docent II. píše:Nějak nejsem v obraze... Tak mají Leganzy vpředu oko nebo nemají ?Peterek píše:Musel jsem jej zklamat poněvadž mé Daewoo nemá vpředu oko. Řekl jsem mu, že Leganzy mají oka pro tažení pouze vpředu
Nejsem si tak úplně jistý ... kolego " DocenteII." --- ale u Pehovo Legíny jsem tažné oko neviděl a ani skrytou zátku na předku, tak jak to má např.můj Matiz ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Lega má aj v predu aj vzadu ťažné oko a to vždy v strede no nakolko je posunuté troška dozadu tak ho takmer nevidno ale je tam