Závoďák

Moderátor: Blue Lanos

jakub

Příspěvek od jakub »

petrm píše:Přidávám se k Bluovi na západ od našich hranic se jezdí úplně jinak a je to strašně znát jak si tam řidiči hledí provozu kolem sebe například najíždíte na dálnici a celý pravý pruh je najednu volný a vy se můžete naprosto bezpečně připojit bez jakýhkoliv problémů u nás se to stane tak v jednom případu ze sta
tak to uplne presne, kolikrat uplne zjevne na to lidi serou, neco ve smyslu, jako kdyby je snad obtezovalo auto vjizdejici na dalnici, ale nechme toho ;)
petrm píše:Jen ještě odbočím zpět Viki to bych chtěl vidět Matize jet 180 když má omezovač na 165 a max co sem z něho kdy dostal bylo z kopce 170 ale to se musí použít trochu trik jediná možnost jak toho dosáhnout je jet ze sněžky bez motoru :lol: asi ti neukazuje dobře tacho
asi jak komu ukazuje/podkecava tachometr ...

btw: az se to tomu "takykolegovi" jednou vymsti, bude koukat jak vejr a nechapat, mno jo no ...
Reklama

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

ten kolega bol asi troska mimo :evil: naco su pre takych ludi spataky ?? nech si ich vsetky poodtrhaju staci im len predne sklo :lol: Vladne tu strasna arogancia.
Mozno lze tacho alebo majitel matiza :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

no mi mu v práci říkáme ten divnej on má vůbec divný názory na život a někdy je fakt na zastřelení ale jinak ue to dobrej kluk 8)
viki

Příspěvek od viki »

no nevim, mozna mam omezovac vyplej, co ja vim:) nebo mam skutecne tacho kterej ukazuje blbe, 180 nejezdim! jen jednou, dvakrat kdyz jsem byla skoro sama na dalnici, z mirneho kopecka, rucicka mi skutecne ukazala 180, tak nevim, ale nekecam:) omezovac me jeste nikdy nezaskocil, ani nevim co to s autem udela....:)
Ido

Příspěvek od Ido »

Při 180 vystřelí z kufru brzdící padák. Jiná možnost jak takhle rozfofrovaného matize zastavit neexistuje :lol:
Daewoo Matiz CD, 2000, silver
jakub

Příspěvek od jakub »

viki píše:no nevim, mozna mam omezovac vyplej, co ja vim:) nebo mam skutecne tacho kterej ukazuje blbe, 180 nejezdim! jen jednou, dvakrat kdyz jsem byla skoro sama na dalnici, z mirneho kopecka, rucicka mi skutecne ukazala 180, tak nevim, ale nekecam:) omezovac me jeste nikdy nezaskocil, ani nevim co to s autem udela....:)
mno ja si tedy myslim, ze matiz omezovac rychlostni nema, ma imho otackovy, coz nevim, jestli je ve finale to same. U 0.8 se projevuje tak, ze kdyz 2 vytocis na 70 (mirne nad), trojku na 115, ctyrku 145 a petku az kamsi ke 180, tak ridici jednotka imho zastavi vstrikovani - ucitis to tak, ze auto najednou nepridava - zacne se cukat, podle toho, jak jednotka vypina a zase spousti vstriky - aspon takhle si to vysvetluju ja (lama ;) )

tachometrovych 180 je pri odchylce ca 10% ve finale prave zminovanych 165 realu, takze asi mluvime vsichni o tom samem ..
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Je to presne jako rika Jakub. jednou jsem se uz s omezovacem pozdravil a je to sakra neprijemny, kdyz jsem z dvojky tahal nejakejch 80 km/h.
Akorat stejne nechapu, jak je mozny, ze Vam ty auta jezdi tolik. Ve dvou lidech jsem neprekrocil po dalnici rychlost 145 (mozna 150), tak mi sakrys nevykladejte, ze s tim litate 160 nebo 180. To je kec a ja tomu neverim. Jedinna moznost, kterou bych si to mohl vysvetlit je ta, ze mam nejakej spatnej kus, ale to asi tezko !

Viki: Tobe ten tachometr musi merit podle plotu ! 8)
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

jakub píše:
viki píše:no nevim, mozna mam omezovac vyplej, co ja vim:) nebo mam skutecne tacho kterej ukazuje blbe, 180 nejezdim! jen jednou, dvakrat kdyz jsem byla skoro sama na dalnici, z mirneho kopecka, rucicka mi skutecne ukazala 180, tak nevim, ale nekecam:) omezovac me jeste nikdy nezaskocil, ani nevim co to s autem udela....:)
mno ja si tedy myslim, ze matiz omezovac rychlostni nema, ma imho otackovy, coz nevim, jestli je ve finale to same. U 0.8 se projevuje tak, ze kdyz 2 vytocis na 70 (mirne nad), trojku na 115, ctyrku 145 a petku az kamsi ke 180, tak ridici jednotka imho zastavi vstrikovani - ucitis to tak, ze auto najednou nepridava - zacne se cukat, podle toho, jak jednotka vypina a zase spousti vstriky - aspon takhle si to vysvetluju ja (lama ;) )

tachometrovych 180 je pri odchylce ca 10% ve finale prave zminovanych 165 realu, takze asi mluvime vsichni o tom samem ..
ja si prave ze myslim, ze omezovac ma!!! To co popisujes je praca omezovaca, zi ti proste afto prestane tahat aby si ho neznicil 8)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
jakub

Příspěvek od jakub »

Blue Lanos píše:
jakub píše:

ja si prave ze myslim, ze omezovac ma!!! To co popisujes je praca omezovaca, zi ti proste afto prestane tahat aby si ho neznicil 8)
nicmene nikoliv rychlostni, ale otackovy a v tom je rozdil, tzn. ze pokud jedu na 5tku maximalni otacky, bude to shodou okolnosti neco kolem 165, ted uz jen slovickarim, ale je to imho takhle ...
jakub

Příspěvek od jakub »

Robert píše:Je to presne jako rika Jakub. jednou jsem se uz s omezovacem pozdravil a je to sakra neprijemny, kdyz jsem z dvojky tahal nejakejch 80 km/h.
nesmysl, to bys musel mit odchylku jak krava (ukazoval by vice), omezovac je tesne nad 70 (tachometrovych)
Robert píše:Akorat stejne nechapu, jak je mozny, ze Vam ty auta jezdi tolik. Ve dvou lidech jsem neprekrocil po dalnici rychlost 145 (mozna 150), tak mi sakrys nevykladejte, ze s tim litate 160 nebo 180.
tak nikdo netvrdi, ze to toudle rychlosti jede kopec, nekopec, ale 160 jede bez problemu kdykoli, tech 180 musi byt kopecek dolu ;)

mno a pak je tu neco jako valivy odpor, smes obuti a tim se bobe opet dostavame k problematice gum ;)
Robert píše:To je kec a ja tomu neverim. Jedinna moznost, kterou bych si to mohl vysvetlit je ta, ze mam nejakej spatnej kus, ale to asi tezko ! Viki: Tobe ten tachometr musi merit podle plotu ! 8)
meri dobre, viz muj predchozi prispevek ;)
jakub

Příspěvek od jakub »

Ido píše:Při 180 vystřelí z kufru brzdící padák. Jiná možnost jak takhle rozfofrovaného matize zastavit neexistuje :lol:
;) pan je fanda paraglydingu :lol: tudle jsem v televizi videl hummera na padaku, matezovi by mozna stacila klasika na seskoky :lol: :lol:
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Matiz má otáčkový omezovač a ty otáčky na vypnutí ho zastaví právě ve chvíli když jedete těch 165 a na víc se nerozjedete právě kvůli odporu vzduchu a všemu ostatnímu jakmile mu přestanete dodávat energii v téhle rychlosti začne okamžitě zpomalovat . K proměřování tachometru každý tachometr kecá ve váš neprospěch a je to kolem 10 % z toho co ukazuje takže když jedete tachometrových 160 tak ve skutečnosti je to kolem 145 a to je taky hodnota napsaná v techničáku jako maximální ;)
jakub

Příspěvek od jakub »

petrm píše:Matiz má otáčkový omezovač a ty otáčky na vypnutí ho zastaví právě ve chvíli když jedete těch 165 a na víc se nerozjedete právě kvůli odporu vzduchu a všemu ostatnímu jakmile mu přestanete dodávat energii v téhle rychlosti začne okamžitě zpomalovat . K proměřování tachometru každý tachometr kecá ve váš neprospěch a je to kolem 10 % z toho co ukazuje takže když jedete tachometrových 160 tak ve skutečnosti je to kolem 145 a to je taky hodnota napsaná v techničáku jako maximální ;)
muchas gracias, amigo ...
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Robert píše:... kdyz jsem z dvojky tahal nejakejch 80 km/h.

Jakube, vidis tu vetu???? Ja nerekl 80 km/h, ale NEJAKECH a to je rozdil!!!

Jakub píše:... a tim se bobe opet dostavame k problematice gum ;)
A jeste Te poprosim o jednu vec....bud tak hodnej, a uz prestan na me vytahovat PROBLEMATIKU gum. Myslim, ze jsem se po svem osobnim zvazeni nazoru na L+Z gumy vyjadril v jinem tematu 8) Dekuji
jakub

Příspěvek od jakub »

Robert píše:
Robert píše:... kdyz jsem z dvojky tahal nejakejch 80 km/h.

Jakube, vidis tu vetu???? Ja nerekl 80 km/h, ale NEJAKECH a to je rozdil!!!
no, mne to prislo jako rozdil, protoze tahat nejakych 70 je omezovac dvojky, nejakych 80 jsou pri dvojce upaleny ventily, jediny duvod, proc to pisu je ten, ze pokud by jsi pri dvojce videl na tachometru rucicku kolem (+/- 2mm) 80, tak ti tachometr nepodkecava o standardnich 10% ale mnohem vic, coz (promin) bych videl jako pomerne zasadni

ty gumy mi nedaj ;), ale tezko na to nezareagovat, kdyz se bavime o jizdnich vykonech a tobe ;), co na to rict, priste holt spolknu tu myslenku ...
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“