Nic take tam nie je. Podla zakona prekrocenie maximalnej dovolenej rychlosti je priestupok, ktory moze policia kludne riesit ignorovanim, dohovorom, pokutou alebo ohlasenim. Ktory sposob si vyberu a v pripade poslednych dvoch sposobov aj do akej vysky je na ich uvazeni (doplnam ze sa tym samozrejme musia riadit zakonom, vyhlaskami a nariadeniami ale sadzobnik pokut nie je ani jedno z vymenovaneho).Ozorák Mikuláš píše:V zákone č.8/2009 je síce napísané , že po prekročení rýchlosti o viac ako 10 km je pokuta,
Jedina moznost je uhadat do 53km/h na 50tke ze je to v tolerancii presnosti merania radaru takze ste mohli ist 50 a za to pokutu dat nemozu.
Ale co je zaujimavejsie, tak nariadene ministra vnutra sa odvolava na zakon z 1990 ktory uvadza vysjky pokut este v kcs a to max 1000 alebo 5000 ak pri poruseni predpisov doslo k ohrozeniu ucastnikov cestnej premavky, co su podstatne nizse sumy nez v sadzobniku pokut, tak z toho som teda jelen.
Moje espero ukazuje od cca 30km/h do 130km/h na tachometri o 5 az 6km/h vyssiu rychlost nez gps. Co som videl par informativnych meracov na ceste medzi PP a PO a nieco vo svatom jure tak niektore ukazovali blbosti ine presne.