Spotřeba

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
chrudoš

Re: spotřeba

Příspěvek od chrudoš »

Kjube, to o te potrefene huse znas? :) Tak nevim, jestli mas problem s chapanim psaneho textu, ale nebyl jsem to ja, kdo tu neco vyzdvihoval nebo porovnaval, tos zacal ty. Ale i tak, ja jsem v pohode, nevim proc se hned nasiras, proti tvemu dieselu jsem nerekl ani prd. Ba naopak, uznavam, ze 150 turbokoni je lepsich jak 140 bez turba, opak by tvrdil jen blazen, i ja bych chtel vic koni a turbo, asi jako kazdy, jen je nechci v nafte, nevim, co jineho jsi z meho prispevku pochopil...zkus si do 10 napocitat ty a pak jeste jednou precist, co pisu, dik
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Reklama

Kjub

Příspěvek od Kjub »

To je jedno Chrudosi, nechaj radsej tak... Ty si tiez precitaj moje prispevky lepsie a blbe poznamky si odpust, ako napr. "nedelej z nas blbce" a podobne, pretoze to nikto z nikoho nerobi. Ale ako hovoris ty, trafena hus zagaga! :mrgreen: Tak to som musel, ked si mi uz nahral. ;)
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak ja vsazel na to, ze se tu uz trosku zname a vime, kdo ma jaky humor a ze si delam srandu, jeste jsem za to pridal smajlika. Pokud to ani tak nebylo jasne, muzu sve vtipne poznamky psat treba do uvozovek nebo jinou barvou, at vsichni vi, kdy to brat na lehkou vahu a kdy mluvim vazne. Ja tu nikoho osocovat nezacal, pokud se ti to tak zda, specielne pro tebe dopisuju, ze to bylo mineno ze srandy, howg, domluvil jsem :)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Kjub píše:Chrudosu se uklidni. Rozdychaj to 1, 2, 1, 2.... :lol: Ja neporovnavam diesel s benzinom (to je uplne nieco ine), ja len hovorim o tom ze od 1.8 benzin bez turba netreba moc ocakavat a teraz sa tu trocha popisalo, ze ake sklamanie z toho ze ta 1.8-ka az tak nejde, tak som na to reagoval.
A v pohode budem mat radsej traktor, ktory neni vobec pocut a sprava sa ako raketa ako 1.8-ku, ktora sa musi tocit do aleluja a az potom sa trooosku rozbehne. :D To len tak na obranu-inak nic proti benzinu samozrejme, len Chrudos ma sere ked zase dava tie svoje typicke hlody...
Inak pohoda :PP:
Pocut mozna nejde ale slyset je urcite ten randal co vydava a ze by raketa tak mozna raketa seniorveteranoklepocmoudosmrad :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Hanzy! Dlho si nepindal, uz mi to aj chybalo! Kde chodis na tie nazvy... :D A uz nezavid. :mrgreen:
Chrudos, v pohode, len si tam napisal ze "delam z vas blbce" iba to ma nasralo. Blbca by som tu z nikoho nikdy nerobil, lebo tato komplet skupinka v super a je tu dobre... :PP:
fatrc

Příspěvek od fatrc »

Aktuálne a k téme po mesiaci jazdenia na letných pneu 205/60/16 tá 1.6 113PS sa mi prestáva páčiť priemernka je 7,9l/100km jediné plus pri kúpe bolo že som na auto čakal 2 týždne ale to keby viem tak počkám aj viac a asi zoberiem 1.8 alebo možno diesel. Je normálne aby pri predbiehaní v asi 80km/h rýchlosti tam musím podradiť do 3 a tlačiť do podlahy ako blázon aby som sa stihol zaradiť to ešte s esperom 2.0 /105PS čo som mal pred tým stačila 4. No a tá spotreba pri cene benzínu :cry: (ale jazdiť budem aj keby na chleba nebolo a peši alebo autobusom ani bohovi).
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
TOMTCE

Příspěvek od TOMTCE »

A jakou spotřebu si čekal?Já mám naježděno 32 000 a žádná velká změna nepřišla. Mám spotřebu kolem 8 litrů. A když jedu po dálnici nebo pěkný rovný silnici tak to zvládnu tak na 7,3 litru, ale to se musim hodně krotit. Mě se ta spotřeba zdá úměrná váze i motoru. Každopádně auto na předjíždění to není. Musíš to mít v otáčkách jinak je to lenoch, ale sem za něj moc rád.
nyní CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza (aktuálně 73 800km), DAEWOO TICO / předtím OPEL OMEGA 2.5 TDI CARAVAN r.v.1996, FIAT CINQUECENTO 0.9
vetr.roman

Příspěvek od vetr.roman »

Borci nevím jak vy :) já jezdím po bundeskách a spotřeba 7,2/100 km a když jedu štreku po dálnici tak 8,5/100 km při 140 km/h. :lol:
Auto je celkem líne při předjíždění se musí celkem vytáčet :( .Ale chiptuning to trochu oživil :D.Taky jsem za Cruzika rád ;)
Lada 2101
Škoda Forman 1.3i
Nissan Almera 1.4i
Daewo Kalos 1.4i
Nissan Note 1.4i
----------------------------
Chevrolet Cruze 1.6 LS+ - Křídlo Octavie RS II,černé folie,sportovní výfuk,chip 91Kw-124 Ps-170 Nm.....

Ford Galaxy III 2.0 TDCI
Chevrolet captiva sport 2.0 cdti 110kw
honza72

Příspěvek od honza72 »

Já používám mimo město jen 4 - 5, na předjíždění vytočená 4 = paráda. A s plně naloženým autem s tou megavelkou rakví na střeše => průměr 8,7l/100km při 135km/h na highway.
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
jece

Příspěvek od jece »

Je potrebne si uvedomit, ze este dlho bude platit, ze objem nicim nenahradis. (Samozrejme pri motoroch bez turba).
Tie papierove vykony pri benzinakoch je potrebne brat s rezervou. Je to len uzka spicka vykonu a aj to pri takmer maximalnych otackach. Vacsi motor ma spravidla krivku vykonu plochsiu, a preto je pruznejsi aj pri nizsich otackach a aj pri tych nizsich otackach moze pracovat ucinne. Potom casto vidime paradox, ze vacsi motor v tom istom aute moze jazdit s mensou spotrebou.
A este k tym dizlakom: Vcera som bol na emisnej. 10 rocne 2.2DTI. Mal som urcite obavy, na tachaci 260 tisic km, povodny katalizator, tocil to opakovane po obmedzovac a ani naznak nejakeho cierneho dymu, ani sedeho, proste bolo to uplne neviditelne, cumel som na vyfuk z bezprostrednej blizkosti, ale vobec nic som nevidel :D
Opel Omega 2.2DTI
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Jece to je jednoduche, ten traktorovy rachot je tak silny, ze uz ani ten dym nevidis :twisted: Ne, vtipek, to je teda docela v pohode, je to ocividne drzak. A jinak uz je vseobecne jasne, ze spotreb a1,6 a 1,8 je totozna, 1,6 ma sice mensi objem, ale zase ten motor je slabsi a musi vynalozit vice sily na utahnuti stejne hmotnosti, prostor pro nizsi spotrebu moc neni :) Cruze je proste velke auto, ten motor s nim ma praci. Ani me tak nesteve spotreba (tu mam 8-9) jako spis ta cena benzinu, to je uz vysmech teda...jinak pokud nekdo pocital, ze bude jezdit pod 8, byl bohuzel dost naivni teda, to s benzinem ani mozne neni :)
honza72

Příspěvek od honza72 »

Já jsem s tím určitě nepočítal, protože jsem se 40kW stříkačkou Formanem jezdil přes 8l/100km, s Nexii 1,5l za 7,5l/100km, s Kalosem 1,4l za 7,7l/100km no a Cruze je jasně nejtěžší z nich, takže za dlouhodobý (dvouletý) průměr 8,3l/100km jsem rád.. :D
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Jo, tech 8,3 mam asi taky, spotrebu si nuluju jak se mi zlibi, ale zrhuba tech 8-9 to vychazi. i kdyz po meste mam dojezd na nadrz tak 620 ani ne, tzn jsem pres 9,5 :)
Kjub

Příspěvek od Kjub »

S tym mensim objemom motora je to pravda-ja mam na Golfe 1.4 brutalnych 75koni-ked ide priatelka, tak samozrejme spotreba pod 7, ale ked idem ja, lebo nechcem "parkovat" na ceste, tak hned 7,5 (a to nejdem uplne do maxima, ale len tak aby to nejak islo), kvoli tomu ze to musim vytocit. Kamos ma taky isty ako ja, ale 1.6 nejakych 100 PS a ma na tom lepsiu spotrebu...Jazdime velmi podobne :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Kjub píše:Hanzy! Dlho si nepindal, uz mi to aj chybalo! Kde chodis na tie nazvy... :D A uz nezavid. :mrgreen:
Chrudos, v pohode, len si tam napisal ze "delam z vas blbce" iba to ma nasralo. Blbca by som tu z nikoho nikdy nerobil, lebo tato komplet skupinka v super a je tu dobre... :PP:
Co bych zavidel na tom zemedelskem stroji muzes mi najit neco?Je to VibroDymoCravaloInvalido to je presne zneni VDCI :D a na tom neni co zavidet :twisted: :mrgreen: :o)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Motory“