cesta do Chorvatska po dálnicích o tak 10-15% rychleji než předpisová rychlost
a spotřeba v Makarské 6,5l nafty
. Cestu domu jsem zvolil přes Bosnu a Hercegovinu, celkem slušná cesta komu nevadí okresky a hodně zatáček (tech zatáček je fakt hodně až do Banja Luka pak je dálnice téměř na hranice s Chorvatskem , nafta v bosně stojí 1,3 eura v jejich měně to je 2,55KM) , jinak v Bosně mají kvalitnější silnice než u nás a v Chorvatsku . Cesta je časově asi o 3-4 hodiny delší ale bez poplatků (stačí provoz na mýtu a čas se vyrovná já osobně zácpu do Chorvatska nezažil protože jezdíme ve středu nebo ve čtvrtek na noc a jsem na cestě skoro sám) . Pokud chcete jet přes Bosnu doporučuji na noc, dá se jet celkem rychle a bez provozu, přes den to musí být očistec ale zase se jede nádhernou krajinou podél řeky po úbočí strmých skal . V BIH jsou lidé v pohodě a přijde mi tam i bezpečno je tam výrazně levněji než v Chorvatsku, policie spatřena asi třikrát ale bez radaru , kdo jezdíte kolem Makarské doporučuji zajet do Mostaru nebo hned za hranice nakoupit , z Igrane (caa 15km pod Makarskou) to je do Mostaru 110km .
Cestou domu spotřeba 6,4l nafty na 100km. Je na Vás jak se rozhodnete v Maďarsku jestli pojedete přes Slovensko nebo Rakousko známka stojí téměř stejně a taky to je jediný poplatek cestou .
Obsazenost auta 2x velcí 3x děti a plno nafukovaček , lednička , nějaké to české pivo/limo (nejlepší je s grepem)
,před cestou vymontovaná třetí řada sedaček tak jsem se vešel pod roletku, tedy kousíček nad roletku , přes zadní okno jsem viděl