Letné pneumatiky
Moderátor: Blue Lanos
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no ..necital som to tu celeeeee..bo sa mi nexe...
ale neni "guma jako guma" ...
..
mam moznost jazdit na dvoch nexiach, kde na jednej su BARUMy a na druhej PIRELLI..
na "suchom asfalte" rozdiel neciti, ale na snehu dost podstatne...cenovy rozdiel na tychto znackach bol cca 250,-/kus
no a fcera som sa viezol v Nexii co mala obute "pneu z hypermarketu"..
..a nexem uz nikdy viiice....
(lubim totizto "rezat zakruty"...a na tych "lacakoch som liiitall po ceste")
..je to vsetko o tom, kolko som ochotny za pneu vyvalit..
..ako jazdim - sposob, rychlost,...
...hlucnost, zivotnost atd...
kvalita cesty, povetrnostne podmienky - mokro, sucho ...
..takze rozhodnut sa musi kazdy sam..
nekoho trapi cena, nekoho pocit bezpecia, nekoho "image", nekoho "znacka"..atd..
ale neni "guma jako guma" ...
..
mam moznost jazdit na dvoch nexiach, kde na jednej su BARUMy a na druhej PIRELLI..
na "suchom asfalte" rozdiel neciti, ale na snehu dost podstatne...cenovy rozdiel na tychto znackach bol cca 250,-/kus
no a fcera som sa viezol v Nexii co mala obute "pneu z hypermarketu"..
..a nexem uz nikdy viiice....
(lubim totizto "rezat zakruty"...a na tych "lacakoch som liiitall po ceste")
..je to vsetko o tom, kolko som ochotny za pneu vyvalit..
..ako jazdim - sposob, rychlost,...
...hlucnost, zivotnost atd...
kvalita cesty, povetrnostne podmienky - mokro, sucho ...
..takze rozhodnut sa musi kazdy sam..
nekoho trapi cena, nekoho pocit bezpecia, nekoho "image", nekoho "znacka"..atd..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
- Reklama
Nie je guma ako guma.........je to pravda
Ešte na Fiat Crome som mal Barumy Brilantis, potom Matadory MP14 a nakoniec Avon turbogrip GR22.
A rozdiel?
Barumky sa zjazdili dost rychlo, Matadory este skor, najviac vydrzali Avony.
Hlučnosť.......najviac hučali Matadory, potom Barumy, najtichšie boli tie Avony. Ten rozdiel v hlučnosti bol dosť veľký.
Na Lanose pri kupe boli Kormorany...ako je to s ich opotrebovanim neviem, pretože boli na aute krátko. Teraz tam sú zimné Barum Polaris 2. Zatiaľ spokojnosť. Na leto elektróny a Barum Bravuris. Tie su dobré, nie sú až také tiché ako Avon.
Ešte na Fiat Crome som mal Barumy Brilantis, potom Matadory MP14 a nakoniec Avon turbogrip GR22.
A rozdiel?
Barumky sa zjazdili dost rychlo, Matadory este skor, najviac vydrzali Avony.
Hlučnosť.......najviac hučali Matadory, potom Barumy, najtichšie boli tie Avony. Ten rozdiel v hlučnosti bol dosť veľký.
Na Lanose pri kupe boli Kormorany...ako je to s ich opotrebovanim neviem, pretože boli na aute krátko. Teraz tam sú zimné Barum Polaris 2. Zatiaľ spokojnosť. Na leto elektróny a Barum Bravuris. Tie su dobré, nie sú až také tiché ako Avon.

Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex
-
Všechny Vás zdravím,21.3.jsem psal o pneu.BARUM a ptal se jaké jsou,ty co jste psali že jsou hlučnější měli jste pravdu,jsou hlučnější než co jsem měl eště origináli,ale zase to lépe sedí na selnici.Měl jsem 13.kola pneu 175/70 et45. teď mám 14.kola pneu 185/60 14X6J et38 můžu říct že je to fakt znát hlavně v zatáčkách auto drží to pozná i laik.nevím co budou řikat na STK.v TP.mame ET45 a ja mám teď et 38.Kola krásně lícujou s autem. Mějte se fajn ahoj marek stříbrný sed. 

-
teď mame stejné pneu s Darrim aspoň nebudu samMarek Petružela píše:Všechny Vás zdravím,21.3.jsem psal o pneu.BARUM a ptal se jaké jsou,ty co jste psali že jsou hlučnější měli jste pravdu,jsou hlučnější než co jsem měl eště origináli,ale zase to lépe sedí na selnici.Měl jsem 13.kola pneu 175/70 et45. teď mám 14.kola pneu 185/60 14X6J et38 můžu říct že je to fakt znát hlavně v zatáčkách auto drží to pozná i laik.nevím co budou řikat na STK.v TP.mame ET45 a ja mám teď et 38.Kola krásně lícujou s autem. Mějte se fajn ahoj marek stříbrný sed. [img]http://ukazto.com/img_small/miminomarek
.jpg[/img]
-
Ja som včera zrušil objednávku na tie nokiany(www.peumax.sk),lebo mi ich mali dodať do 12 dní a objednával som ich 13.3.2007
Keď som im volal,boli nedostupní a na e-maily neodpovedali.Tak som dnes objednal inde Avon ZV3 .Máte niekto s nimi skúsenosti?? boli v dobrej cene (5564,- Sk-4ks ).R14 185/60

pneu
Možná to sem až tak docela nepatří ale včera jsem byl u toho když pán s propíchlou zadní gumou na hliníkovým disku(na Oktávii) měl vyšroubovaný všechny šrouby ven(5 kousků) auto na zvedáku a za boha živýho to nešlo sundat.Po zimě disk na tom středním kroužku držel jako čert.Musel přiject odborník ze servisu a tomu se to asi po 10ti minutách páčení povedlo.Zlatý moje plecháče

-
Ahoj to nebude hliníkáčema,kolega z práce měl plecháče a měl to samé.
dostal dvě plech.kola a i s pneu a říkal že když daval ten dysk na buben tak měl najednou kratší šrouby než s dyskem co měl před tím,sice to uchytil,ale také to pak nemohl sundat,chtěl to vyřešit spůsobem že jezdil s povolenýma šroubama hlavně do¨zatáčeka nepomohlo to šel pak za mechanikem a dvouma heverama to pak sundali. takže chci jen říct že elektronama to není.
pa pa svatý Marek stř.sed 1.4
dostal dvě plech.kola a i s pneu a říkal že když daval ten dysk na buben tak měl najednou kratší šrouby než s dyskem co měl před tím,sice to uchytil,ale také to pak nemohl sundat,chtěl to vyřešit spůsobem že jezdil s povolenýma šroubama hlavně do¨zatáčeka nepomohlo to šel pak za mechanikem a dvouma heverama to pak sundali. takže chci jen říct že elektronama to není.
pa pa svatý Marek stř.sed 1.4

Re: Letné pneumatiky
Pěkný den .
No hledal jsem kam to napsat a sem se to hodí. Tak jsem přezul na letní ale to určitě nejsem sám. Tak že o co jde.
Nebudu to hledat ale někde bylo psáno, že "hlinikáče" se dávají hlavně proto, že jsou lehčí a tím je nižší spotřeba !!! No a samozřejmě taky taky pro parádu ! Jenže mě zůstala jen ta "paráda"!
No a protože mám digitální závěsnou váhu tak jsem zvážil jak zimní plecháče tak i letní "hlinikáče ".No a výsledek mě docela překvapil protože zimáky na plechu váží 14,68 kg a letní 14,78 kg !!! Letní o 10dkg jsou těžší !!! Taže holt "frejeřina" něco stojí !
No ještě jsem namontoval na každý kolo měřič tlaku ,teploty. No a protože jsem měl kovové čepičky které váží 4,35 g a tyto se snímačema 10,20g! takže budu muset na vyvážení. Jinak upřesňuji typ ,který jsem koupil.
Tak hlavně ať nám jezdí a nezlobí !!!
https://www.youtube.com/watch?v=YFZ3QbK7M90
No hledal jsem kam to napsat a sem se to hodí. Tak jsem přezul na letní ale to určitě nejsem sám. Tak že o co jde.
Nebudu to hledat ale někde bylo psáno, že "hlinikáče" se dávají hlavně proto, že jsou lehčí a tím je nižší spotřeba !!! No a samozřejmě taky taky pro parádu ! Jenže mě zůstala jen ta "paráda"!
No a protože mám digitální závěsnou váhu tak jsem zvážil jak zimní plecháče tak i letní "hlinikáče ".No a výsledek mě docela překvapil protože zimáky na plechu váží 14,68 kg a letní 14,78 kg !!! Letní o 10dkg jsou těžší !!! Taže holt "frejeřina" něco stojí !
No ještě jsem namontoval na každý kolo měřič tlaku ,teploty. No a protože jsem měl kovové čepičky které váží 4,35 g a tyto se snímačema 10,20g! takže budu muset na vyvážení. Jinak upřesňuji typ ,který jsem koupil.
Tak hlavně ať nám jezdí a nezlobí !!!
https://www.youtube.com/watch?v=YFZ3QbK7M90