Kdo již přišel o body a za co ?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
To Richard:
ale přece se shodneme že plná čára má své opodstatnění a je zakázano ji přejíždět pokud se nevyhýbáme překážce. A pokud vím tak jedoucí traktor překážka není. Ano i mezi profíky jsou prasata, ale pokud někdo jede štylem jak tu popisuje MilanK a on má před sebou dalších 300 km , tak to je fakt na nervy, takového strejdu mít před sebou a potom se stává to, co tu popisuje Vojta. Ale opravdický profík s kamiónem vám na plné čáře traktor předjíždět určitě nebude a je jedno jestli jede s Trabantem, či nadupaným náklaďákem. Já teda profík jsem a nedělám to.
ale přece se shodneme že plná čára má své opodstatnění a je zakázano ji přejíždět pokud se nevyhýbáme překážce. A pokud vím tak jedoucí traktor překážka není. Ano i mezi profíky jsou prasata, ale pokud někdo jede štylem jak tu popisuje MilanK a on má před sebou dalších 300 km , tak to je fakt na nervy, takového strejdu mít před sebou a potom se stává to, co tu popisuje Vojta. Ale opravdický profík s kamiónem vám na plné čáře traktor předjíždět určitě nebude a je jedno jestli jede s Trabantem, či nadupaným náklaďákem. Já teda profík jsem a nedělám to.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Přiznam se, že předpisy vědomně porušuju. A JSEM připravenej a ochotnej za to nést náísledky ať před nebo po Buzeračnim Zákoně. Párkrát jsem prosvištěl městem víx jak kilo.... ale nevim proč, plná čára je pro mně zeď ! Už jsem se i přistih, jak jedu mimo vesnici za trambusem 40, on bliká doprava a uhejbá na krajnici a já nic. Prostě NE asi bych se ani nepřinutil. A když se občas odvážu tak (myslim si) tam, kde můžu ublížit akorát sám sobě.
Myslim si že těch 12 bodů je celkem i dost na to aby slušný lidi nadávali. lopicajty jsem nepotkal od 1.6.06... a jestli někde pojedeš 55 nebo bůbě zaparkuješ.... buďto to nikoho nezajímá nebo máš 4 pokusy do roka, což je celkem dost. Běžně jezdim ve městě do 60 km/h, mimo kolem stovky a na dálnici jak kdy, někdy econo 100kou, někdy závodim s TDičkama kolem 200.
Myslim si že těch 12 bodů je celkem i dost na to aby slušný lidi nadávali. lopicajty jsem nepotkal od 1.6.06... a jestli někde pojedeš 55 nebo bůbě zaparkuješ.... buďto to nikoho nezajímá nebo máš 4 pokusy do roka, což je celkem dost. Běžně jezdim ve městě do 60 km/h, mimo kolem stovky a na dálnici jak kdy, někdy econo 100kou, někdy závodim s TDičkama kolem 200.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Předpisy znám a snažím se je respektovat, pokud to jde, ale musíš sám uznat, že je blbost na přehledném úseku s plnou čárou popojíždět 25 km/h, třeba kilometr, za traktorem s hnojem. Se nezlob, ale mi to jako plynulost provozu nepřipadá.V.Brousek píše:To SkylineGTR
jasně plná čára - ti dává právo předjíždět. Co to tu meleš za nesmysl. Víš o čem jsou vůbec předpisy ? Je to právě o té ukázněnosti na silnici a nejvíc mě sere ( promiňte mi ten výraz ) že na takový přístup k pravidlům , často umírají nevinní lidé.
Kam pořád pospícháte SkylineGTR a ostatní, kteří nehodláte respektovat pravidla.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
já nemluvím o plynulosti provozu, ale dodržování předpisů. Že je na silnicích spousta hovadin ze značením s tebou souhlasím , ale to mi ještě neopravňuje k tomu, abych porušoval předpisy notabene nerespektoval plnou čáru. A jen tak mimochodem, když tě chytnou, víš za kolik bodů a Kč ? To riskování přece za to nestojí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
To V.Brousek
Jsem ráda, že se našel někdo, kdo chápe, že pravidla se mají dodržovat, i když se nám to někdy může zdát zbytečné.
Vzpomeňte si, jak se tady po zavedení bodového systému psalo, jaký je na silnici klid a pohoda a jak se fajn jezdí. Takže na lidi to zabralo, ale měli se k tomu udělat další opatření, aby jim to vydrželo. Hlavně na tom měla zapracovat policie.
Jsem ráda, že se našel někdo, kdo chápe, že pravidla se mají dodržovat, i když se nám to někdy může zdát zbytečné.
Vzpomeňte si, jak se tady po zavedení bodového systému psalo, jaký je na silnici klid a pohoda a jak se fajn jezdí. Takže na lidi to zabralo, ale měli se k tomu udělat další opatření, aby jim to vydrželo. Hlavně na tom měla zapracovat policie.
Chevrolet Aveo, 5D HB, r.v. 2006 1,2 8V
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, takže se mě si udělala piráta silnic, který nedodržuje předpisy. Tak dík.xpet píše:To V.Brousek
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
Vím!V.Brousek píše:já nemluvím o plynulosti provozu, ale dodržování předpisů. Že je na silnicích spousta hovadin ze značením s tebou souhlasím , ale to mi ještě neopravňuje k tomu, abych porušoval předpisy notabene nerespektoval plnou čáru. A jen tak mimochodem, když tě chytnou, víš za kolik bodů a Kč ?
...hrozí pokuta do 2000 Kč blokově, resp. až 2500 Kč ve správním řízení. Body ovšem žádné, natož zákaz řízení.
http://www.abclinuxu.cz/blog/kacirstvi/2006/9/19/150733
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
body
xpet - gratuluji, nejezdíš ustrašeně ( ale předpisově - to označení se mi líbí ), ale kolik tak "ustrašeně" jezdí ?
a propo děláš něco vůbec "ustrašeně".
MilanK - ten pretekár ve 120, je třeba v důchodu a klepe se nad případnou pokutou, která může představovat polovinu ( celý ) důchod, proto jede na sichr, to je o toleranci a pochopení, je dle tebe pro ni místo v provozu?
Vojto - pokud v Praze pojedu v koloně 50 jsem překážka, a riskuji rozstřelení auta zezadu ( bohužel nastavení na 60 mají st. policisté - pokud nastaví radar na 50 nestačí odbavovat, ale nikoli MP ).
Opatření PM na mnohých místech dochází ke zvýšení rychlosti 70,80.
Richard - zapomenuté vodorovné značení a svislé ( 40 ap. obliba k výběru pokut). Nemá smysl diskutovat. MP má koupené radary s městké kasy a musí zde být ekonomická návratnost - ZISK.
V. Brousek - radikální postoj můžu jenom ocenit, ale mám otázku
víceproudá komunikace přechod pro chodce - než dáš přednost matce s kočárkem podíváš se do levého zpětného zrcátka? Já ano, protože trnu, že ji rychlejší vozidlo v levém, vedlejším pruhu tu přednost nedá!
Při případném vyšetřování, by jsem byl obliga ale za jakou cenu. Samozřejmě znám ustanovení PSP - řidič je povinen zastavit atd.
Jenom reaguji na včerejší zprávy TV ( motocyklista zabil 7leté dítě ).
Všichni v popsaném okamžiku máme k rozhodování sekundy a přiznávám, mnohdy jsem ji tam prostě nepustil. Chodec nemá absolutní přednost. Ale kvituji to, že si zvykáme a nastala důležitá komunikace mezi chodcem a řidiče.
Nicméně pokud se pokusím to vše shrnout - neměla by policie a MP
( s velikou výhradou vyplývající s jejího vzniku a tedy pro co byla původně určena, obecní strážník nemá zkušenosti ze silničního provozu! ) - a veškerá legislativa - PSP - bodový systém ( ovšem s vyhodnocením z praxe viz. mnou připomínáný system z německa ), tu být pro zkvalitnění - plynujší provoz - viz dříve regulčíci, dnes technika snímání a vyhodnocování síly provozu - prostě pro provoz a postižení případných tzv. " pirátů " nebo nadlidí v BMV ap. - nový termín technicus - pro podnikatele, který vidí jenom svůj obchod a ostatní se mu prostě jenom pletou.
mějte se fajn a diskutujme, přiznávám nikdo nemá patent - samozřejmě ani já.
a propo děláš něco vůbec "ustrašeně".
MilanK - ten pretekár ve 120, je třeba v důchodu a klepe se nad případnou pokutou, která může představovat polovinu ( celý ) důchod, proto jede na sichr, to je o toleranci a pochopení, je dle tebe pro ni místo v provozu?
Vojto - pokud v Praze pojedu v koloně 50 jsem překážka, a riskuji rozstřelení auta zezadu ( bohužel nastavení na 60 mají st. policisté - pokud nastaví radar na 50 nestačí odbavovat, ale nikoli MP ).
Opatření PM na mnohých místech dochází ke zvýšení rychlosti 70,80.
Richard - zapomenuté vodorovné značení a svislé ( 40 ap. obliba k výběru pokut). Nemá smysl diskutovat. MP má koupené radary s městké kasy a musí zde být ekonomická návratnost - ZISK.
V. Brousek - radikální postoj můžu jenom ocenit, ale mám otázku
víceproudá komunikace přechod pro chodce - než dáš přednost matce s kočárkem podíváš se do levého zpětného zrcátka? Já ano, protože trnu, že ji rychlejší vozidlo v levém, vedlejším pruhu tu přednost nedá!
Při případném vyšetřování, by jsem byl obliga ale za jakou cenu. Samozřejmě znám ustanovení PSP - řidič je povinen zastavit atd.
Jenom reaguji na včerejší zprávy TV ( motocyklista zabil 7leté dítě ).
Všichni v popsaném okamžiku máme k rozhodování sekundy a přiznávám, mnohdy jsem ji tam prostě nepustil. Chodec nemá absolutní přednost. Ale kvituji to, že si zvykáme a nastala důležitá komunikace mezi chodcem a řidiče.
Nicméně pokud se pokusím to vše shrnout - neměla by policie a MP
( s velikou výhradou vyplývající s jejího vzniku a tedy pro co byla původně určena, obecní strážník nemá zkušenosti ze silničního provozu! ) - a veškerá legislativa - PSP - bodový systém ( ovšem s vyhodnocením z praxe viz. mnou připomínáný system z německa ), tu být pro zkvalitnění - plynujší provoz - viz dříve regulčíci, dnes technika snímání a vyhodnocování síly provozu - prostě pro provoz a postižení případných tzv. " pirátů " nebo nadlidí v BMV ap. - nový termín technicus - pro podnikatele, který vidí jenom svůj obchod a ostatní se mu prostě jenom pletou.
mějte se fajn a diskutujme, přiznávám nikdo nemá patent - samozřejmě ani já.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se vrátli z USA a nestačím se divit. Proč se lidi pluží po obci 40 km/hod? Proč někteří mimo obec jezdí 70 km/hod?
A co jsem slyšel:
1) nehodovost klesla, protože lidé bouračky policii raději nehlásí, dají si peníze na ruku a řeknou si nashledanou
2) proč se za přestupek odebírají body, platí pokuta a ještě zabaví řidičák? Přece i ten, kdo spáchá trestný čin mám buď kriminál, nebo podmínku... princip kumulace trestů se mi zdá silně nevhodný.
3) Debilům od městské policie přibyly pravomoci, takže si opět léčí svoje komplexy.
A co jsem slyšel:
1) nehodovost klesla, protože lidé bouračky policii raději nehlásí, dají si peníze na ruku a řeknou si nashledanou
2) proč se za přestupek odebírají body, platí pokuta a ještě zabaví řidičák? Přece i ten, kdo spáchá trestný čin mám buď kriminál, nebo podmínku... princip kumulace trestů se mi zdá silně nevhodný.
3) Debilům od městské policie přibyly pravomoci, takže si opět léčí svoje komplexy.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
Ne tak uplne jiste. Mnohdy jako dukaz maji jen fotografii prosetrovaneho manevru. Pak ale jen velmi tezko mohou dokazat ze druhe auto stalo, a jednalo se o objizdeni, nebo ze jelo, a jednalo se o predjizdeni. A pokud je pochybnost, musi se rozhodnout ve prospech podezdreleho.Slam píše:Vím!V.Brousek píše: A jen tak mimochodem, když tě chytnou, víš za kolik bodů a Kč ?
...hrozí pokuta do 2000 Kč blokově, resp. až 2500 Kč ve správním řízení. Body ovšem žádné, natož zákaz řízení.
A Ivane k nehodovosti jen to, ze podle oficialnich statistik, ktere jsou delane podle informaci od policie, klesa. Podle statistik pojistoven stoupa. Takze si clovek muze vybrat.
body
Ivan - pro tvou informaci - MP ( d.... ), nemá pravomoc kontrolovat technický stav vozidla ( ověřená informace ) - a to tuším, je pro tebe veledůležitá informace ( viz nejrychlejší Nessie ).
Navíc nám můžeš něco přidat o silničním provozu a pravidlech v USA.
Kamarád z ulice tam žil 20let a já nechci sem dávat cosi zprostředkovaně - a ty máš ještě čerstvé zážitky - a takový rezervovaný přístup k věci.
ale káru máš príma ( to už ale vlastně není Nessie - Calibra? ), viděl jsem a četl jsem
měj se fajn
Navíc nám můžeš něco přidat o silničním provozu a pravidlech v USA.
Kamarád z ulice tam žil 20let a já nechci sem dávat cosi zprostředkovaně - a ty máš ještě čerstvé zážitky - a takový rezervovaný přístup k věci.
ale káru máš príma ( to už ale vlastně není Nessie - Calibra? ), viděl jsem a četl jsem
měj se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Ja som prišiel o 3 body v Brne po 35. rokoch šoférovania bez nehody , nedobrzdil som pri semafore. stálo ma to 2 000.- Kč po zaplatení cez našu poštovú banku ma tá príhoda stála bez 50.- 3 000.- Sk. Najviac ma mrzí to, že som urobil škodu tomu predomňou. Ale musím povedať že bol v pohode, keď sa už stalo už sa neodstane. Teraz si dávam 3 krát väčší pozor na semaforoch. U nás na Slovensku zatial body nemáme.
Veľmi sa mi páči toto fórum, veľa vecí sa tu človek dozvie a sú tu ludia rovnakej " krvnej skupiny".
Zdravím všetkých Wildo
Veľmi sa mi páči toto fórum, veľa vecí sa tu človek dozvie a sú tu ludia rovnakej " krvnej skupiny".
Zdravím všetkých Wildo
Lanos SE 1.5MPI, 8v, 4 dver. 63kW/86HP, 42U Zelená metalíza