To je dobry, to si zapamatuju-da se to pouzit i jako vymluvaSerpico píše: pomeranč prostě někde vyskočí
Palikxova kara
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, Jajuska95
Re: lak
- Reklama
palikx kára
To Olda - to ne ne a ne - pomeranč je chyba lakýrníka - použití té, které trysky naředění atd. - vyjádření bylo pouze k současné úrovni lakýrníků ( mimo akriho, palikxovo auto znám ) - zaplať pánbůh aspoň odstín.
měj se fajn
měj se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
pomeranč
To Oldo, palikx s petrmem mi prominou, mám pocit, protože jsem pražák, že co je v Praze standart - to je venku zmetek, to jsme to dopracovali - jak jste na tom s odstínem - dříve se dělalo s vypalovacím emailem a celkem slušně - Drupol Štiřín ( dnes už tam není ) a dnes akryl - barva v čísle 52U atd. ( v Bráníku mi ukázal vzorník navíc tři odstíny podle stáří 2, 5 a více - řekli si o 300 za deci + tužidlo a sedělo to ) a přesto jsou výsledky hrozný, já tomu nějak nerozumím
měj se fajn
měj se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Tak a ted se vam musim smat Proc si to prebirate kdyz to neni v poradku? Jed to reklamovat, boze copak si vezmu neco co se mi nelibi?Slam píše:Kdyz uz jsme u toho lakovani - za jak dlouho po nastrikani je mozne predni naraznik slestit? Nechal jsem si opravit predni naraznik, protoze vypadal uz docela zubozene, udelali mi to IMHO docela pekne (jsem jen laik, ale kdyz neni poznat rozdil mezi zbytkem karoserie, tak to asi je OK, ne?), akorat na horni plose narazniku uprostred se jim udelal "pomeranc" - tj. ne uplne rovny povrch, coz by melo prave napravit to slesteni. Kdyz jsem to po mesici od nastrikani pristavil na slesteni, tak mi bylo receno, abych jeste pockal, ze je to jeste stale mekky a brouseni by tomu mohlo ublizit. Ted uz to jsou 2 mesice, mam je zase zkusit otravovat? Jako o nic nejde, je to videt jen pri dukladnem zkoumani zblizka, ale nechci to nechavat na zimu a taky moc oddalovat, aby mezitim nezapomneli, ze mi to slibili a ze je to v cene toho lakovani...
A ted jeste jinak, narazniky se nelesti, to je nepsany pravidlo, co chces lestit na necem, co tam je kvuli narazu? Lita na to vsechen bordel ze silnice vcetne kaminku? A vymluva ze jsem laik? Doma to vidis, tak jed zpet.
A co se tyce "pomerance" bez do autosalonu, ukaz mi auto ktery se leskne, nenjades zadny, vsude je tak malo barvy, ze to sotva drzi lesk, barvy tak malo, ze tam vidis strukturu barvy, cemu asi vy rikate pomeranc, ale je to standart, v automobilkacj se tuzidlo nedava, vypaluje se, ten lak se zapije do spodku a neni uz tak lesklej, myslis ze to nekde lesti? Jen na salonu, auto se odvoskuje a prejede konzervacnim voskem.
Bezte se podivat v salonu na spodek dveri u noveho auta, neni tam barva, nebo jen popraseno, dily se lakuji na aute, cele auto je komplet, robot se tam nedostane a navic vnitrky dveri a spodky kapot a motorove prostory delaji lidi, robot pouze povrchu, my kdyz nedostrikame spodek dveri, tak nas lidi muzou sezrat, ale ze original z fabriky tam nebylo nic, to si nikdo nestezuje
P.S. je videt, ze se jim do toho nechce, lak zraje mesic, to je fakt, ale lestit se da i ihned po vysuseni a vychladnuti, to jest cca i hodinu a pul po nalakovani Jestli tvrdi ze ne, tak mi dej vedet a my si s kolegou pohovorime
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
barva
Akri, dík za fundované vysvětlení pro nás - nelakýrníky - jednoznačně vyčerpávající a jenom je velká škoda pro mě ( Praha ), že jste tak daleko, v Praze by jste s tímto přístupem zničili konkurenci. Byly by jste prostě bezkokurenční.
mějte se všichni fajn
mějte se všichni fajn
serpico
serpico
barva
to... palikx i petrm nemáte nárok na jiný kraj, jiný mrav....u vás neplatí, kdo by pak tady zůstal...oba mi připomínáte jedneho mechanika z Trojický - Oldu, ten otevřel volhu spadnul do ní byl malej a udělal všechno i co mu člověk neřek a dobře, levně, prostě opravoval...já ale zároveň vím, vono to asi úplně dneska nejde...tlak na výkony - čas, režijní náklady, atd.
mějte se fajn
mějte se fajn
serpico
serpico
No jen se mi posmivej.. BTW lesteni jsem si nenechaval delat kvuli lesku (to je jen druhotny a docasny efekt), ale kvuli odstraneni drobnych sramu a skrabancu. Jinak z hlediska fyziky mi prijde logicke, ze lestenim (neboli brousenim) neceho mekkeho se kyzeneho vysledku tezko dosahne, takze jsem jim proste uveril, kdyz mi povidali, ze lestenim jeste mekkeho laku muze vzniknout matny flek a at radeji prijedu za mesic...Akri píše: Tak a ted se vam musim smat Proc si to prebirate kdyz to neni v poradku? Jed to reklamovat, boze copak si vezmu neco co se mi nelibi?
A ted jeste jinak, narazniky se nelesti, to je nepsany pravidlo, co chces lestit na necem, co tam je kvuli narazu? Lita na to vsechen bordel ze silnice vcetne kaminku? A vymluva ze jsem laik? Doma to vidis, tak jed zpet.
A co se tyce "pomerance" bez do autosalonu, ukaz mi auto ktery se leskne, nenjades zadny, vsude je tak malo barvy, ze to sotva drzi lesk, barvy tak malo, ze tam vidis strukturu barvy, cemu asi vy rikate pomeranc, ale je to standart, v automobilkacj se tuzidlo nedava, vypaluje se, ten lak se zapije do spodku a neni uz tak lesklej, myslis ze to nekde lesti? Jen na salonu, auto se odvoskuje a prejede konzervacnim voskem.
Bezte se podivat v salonu na spodek dveri u noveho auta, neni tam barva, nebo jen popraseno, dily se lakuji na aute, cele auto je komplet, robot se tam nedostane a navic vnitrky dveri a spodky kapot a motorove prostory delaji lidi, robot pouze povrchu, my kdyz nedostrikame spodek dveri, tak nas lidi muzou sezrat, ale ze original z fabriky tam nebylo nic, to si nikdo nestezuje
P.S. je videt, ze se jim do toho nechce, lak zraje mesic, to je fakt, ale lestit se da i ihned po vysuseni a vychladnuti, to jest cca i hodinu a pul po nalakovani Jestli tvrdi ze ne, tak mi dej vedet a my si s kolegou pohovorime
Navic ja nikam nespecham, videt to normalne neni (a je to celkove podstatne lepsi na pohled nez predtim) a spis pocitam s tim, ze jestli se tam zakonite objevi mezitim nove sramy a bordel, tak to tim prebrousenim bude vyreseno oboje, nez lestit za tepla jeste jinak dokonale cisty lak... Asi jsem naiva, ale docela spokojenej.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Ty vole to byl slang Ten lak je tvrdej, ale na vyzralej, lestit se da, matnej flek to udelat nesmi, jen jsem Ti chtel naznacit, ze je to kravina, matnej flek ti to muze udelat i po roce co to budes brousit a lestit, ale je to jen to, ze to udela blbe clovek. Lak po proschnuti je hotovej, neni vyzralej, to trva mesic, takze do nej udelas ryhu nehtem, ale muzes s tim prece jezdit a vsechno, takze zadnej problem. Nebud takova citlivka, ja top nemyslel spatne
AKRI - (byl) Muž z Ria !
barva
To...Akri, máš trpělivost - děkuji ještě jednou za všechny co čtou a přemýšlí a nechají si nakonec poradit.
zachovej nám přízeň a měj se
zachovej nám přízeň a měj se
serpico
serpico
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ja chtel jen naznacit, ze kdyby se muselo mesic cekat, stalo se to na aute ktere je z druhe pulky republiky, nebo k nam jezdi dovolenkari, nekde z chat a chalup, ti by se tezko vraceli po mesici na zalesteni nekde z tramtarie. A smitko je bezna zalezitost, tomu se neubranis a zalestujes denne, i kdyz narazniky nelestime, to je prepych, to uz musi byt fungl nove auto, tam je to neco jineho
AKRI - (byl) Muž z Ria !
Ahoj vsichni tak jsem se tu po hodne dlouhe dobe objevil.Mam velke starosti s autem odesel mi motor nadobro.V peugeotu mi neverili ale je to tak praskla klikovka.ted uz dlouho shanim jiny motor a dnes se to konecne podarilo.je to sice hodne penez ale musim to zprovoznit.ani sem to nefotil ale jestli seberu odvahu tak to vyfotim.
jen pro doplneni stalo se to pri rychlosti cca 60 km ve meste s ot.motoru cca 1800.proste nepochopitelna vyrobni vada.ale v peugeotu se se mnou vubec nebavili.uz je to stare auto a navic dovoz.
doufam ze to dam co nejdriv opet dohromady a zase se uvidime nekdy na srazu.
jen pro doplneni stalo se to pri rychlosti cca 60 km ve meste s ot.motoru cca 1800.proste nepochopitelna vyrobni vada.ale v peugeotu se se mnou vubec nebavili.uz je to stare auto a navic dovoz.
doufam ze to dam co nejdriv opet dohromady a zase se uvidime nekdy na srazu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil