palivove čerpadlo odide ,ked nieje dostatočne chladene.hlavne ked sa jazdi na rezervu a je tam nizka hladina benzinu je to na 100%,už som ich videl rozobrate z felicii a z octavii a všetky mali tu istu zavadu,boli priehrate,ked som ich rozobral uhliky boli dobre ale rotor je zalievany takou umelou hmotou a ta bola roztavena v mieste kumutatora(v mieste kde sa dotykaju uhliky),a po zastaveni sa ta umela hmota ochladla a zatiekla na uhliky a už sa to nepretočilo.na niektorych sa dala ta umela hmota obrusit a ešte niečo vydržali,ale to je skor taka nudzovka.asi tolko čo som zistil ja.Rasťo píše:Takze mozeme povazovat famu ze palivove cerpadlo je zavisle na chladeni benzinom za vyvratenu?
Princip dodávky paliva
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Nie tak uplne. Skus nechat bezat ponorne cerpadlo na sucho bez ponorenia do vody. Zvecsia sa mu otacky a po case sa lokalne prehreju loziska a moze sa zadriet. Pri lokalnom zahriati vytecie mazaci tuk a podobne. Takze tvrdit, ze je to vyvratene nie je celkom pravda. Povedal by som, ze to zavisi od viacerych faktorov sucasne.
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
ja som mal na mysli čerpadla ktore su v palivovej nadržiigor.ma píše:Nie tak uplne. Skus nechat bezat ponorne cerpadlo na sucho bez ponorenia do vody. Zvecsia sa mu otacky a po case sa lokalne prehreju loziska a moze sa zadriet. Pri lokalnom zahriati vytecie mazaci tuk a podobne. Takze tvrdit, ze je to vyvratene nie je celkom pravda. Povedal by som, ze to zavisi od viacerych faktorov sucasne.
Ponorné čerpadlo u nexie se chladí benzínem!Rasťo píše:Takze mozeme povazovat famu ze palivove cerpadlo je zavisle na chladeni benzinom za vyvratenu?
A o tom je tu řeč ne?Zkus si s 3 litry benzínu jezdit chvíli a po týdnu(spíš dřív, po týdnu už ho budeš mít doma ze servisu) přijd říct jestli je to fáma nebo ne
Jo a americký za 3.8 nebrat-radši Bosch za 3.5 v Krči
Americký na mě neudělalo dojem už jen vzhledem(vypadá jak modelářskej motůrek... )
no a mam ešte Renault Fuego 2.2i a ten ma prietokove palivove čerpadlo j,je namontovane na zadnom podbehu-nosniku,a R21 ma take iste prietokove a je v mieste po podlahou pravej strany pri prahu,a tie su asi chladene prietokom paliva,ale to je trosku inaksia konstrukcia,tam je jedno kolko maš paliva v nadrži,to moje je rok vyroby1985 a ide stale bez problemov,kdežto Octavia mala nejakych 60000km,a felicia 40000km,a jazdili s malo benzinom,,,lebo to nepovažovali za potrebne vozit pol nadrže benzinu,ked ešte k tomu mali po ceste kade chodoli benzinku po ruke.radšej šetrili?!?!?!Ked ich ešte najdem tie rotory tak ich odfotim.ppp píše:JRD McLAREN -> 742.XXX je oznacenie motorov pre skodovky s motorom vzadu. Na vyvoz do usa a dalsich krajin kde mali prisne emisne limity tam montovali francuzsky system bendix, co bol vlastne monovtstrek, s lambdou a katalyzatorom. Este zopar skodoviek oznacenych i-ckom v nazve (Li, GLi) po svete jazdi, ale u beznych uzivatelov v cechach je to vsetko vystrihane a je tam obycajny karburator. Ale netusim kde presne mali cerpadlo. Ak v nadrzi tak museli mat inu nadrz nez ostatne skodovky.
Inac 742.135/6 si mnoho ludi (aj predavacov v autodieloch cisto na skodovky) mysli ze to mali len rapidy. Lenze rapidov s tymito motormi bolo menej nez sedanov, to len tak mimochodom .
Favority s E za cislom by sa legalne v cechach ani vyskytovat nemali, ale tak ako vsetci uradnici vedia ze na skodovky je vsetko zakazane, tak ochotne zapisu do fava akykolvek motor a kasnu, aj ked tam je zakazov tiez plna ... Takze E, co inac malo riadeny karburator a lambdu a kat, sa po cechach tiez pohybuju, ale ako u bendixu, tak aj tu to maju na 99.99% vystrihane a je tam obycajny lekr karburator, len v papieroch a na bloku im ostalo E(cotronic).
To o favach som nevedel, ze bolo cerpadlo pri niektorych typoch mimo nadrze. Je to mozne, do fav sa velmi nevyznam, najma do tych po 92 .
Inac co viem, tak pri prerabkach skodoviek s blokmi z feldy (bez moznosti dat pumpu hnany vackou) ale na karburator, sa pouzivaju normalne vysokotlakove cerpadla hoci aj z feldy akurat su zapojene tak ze cez ne neustale prudi benzin a prepadom sa vracia spat do nadrze. Takze to cerpadlo nebyva chladene benzinom tak zeby ho omyval. Nie vsetci ho davaju do nadrze, kedze tam sa bez uprav nezmesti. Napriek tomu nezhori.
Ja sa trzim tej teorie ze cerpadlo odide najma ked cerpa nekvalitny benzin, ci uz dlho stojaci vdaka lpg alebo vdaka tomu ze to jrd nez minie celu napln zasobnikov ubehne mozno par mesiacov.
Ked odide jeden vstrek tak by som to tipol na chybu materialu.
No ved princip je ten isty, nie? To som daval ako priklad.stanoc píše:ja som mal na mysli čerpadla ktore su v palivovej nadržiigor.ma píše:Nie tak uplne. Skus nechat bezat ponorne cerpadlo na sucho bez ponorenia do vody. Zvecsia sa mu otacky a po case sa lokalne prehreju loziska a moze sa zadriet. Pri lokalnom zahriati vytecie mazaci tuk a podobne. Takze tvrdit, ze je to vyvratene nie je celkom pravda. Povedal by som, ze to zavisi od viacerych faktorov sucasne.
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..alebo zeby ozubene..??
..No ...
ono sa da kludne povedat, ze palivove cerpadla mozu, a nemusia byt chladene cerpanou kvapalinou,
Skoda 100-136 - Membranova AC PUMPA na bloku motora.. (motor sa "trosku hreje" ked bezi..)
Daewa - Elektrcke cerpadlo v nadzi, nepoznam konstrukciu, a z fotky nevidno co a ako...
(ale davat komutatorovy motor do vybusneho prostredia .. )
..potom Elektricke cerpadla mozu mat roznu konstrukciu..
..
Elektromotor-turbina
Elektromotor-ozub
..atd..
Elektromagnet-membrana (tzv. vibracne cerpadlo)
..to ci je Palivoe cerpadlo chladene cerpanou kvapalinou, je skutocne zavisle len od konstrukcie
a neda sa jednoznacne povedat ANO JE alebo NIE NIEJE
..zbytocne sa tu budete o tom bavit..
..pokial je cerpadlo niekde pod blatnikom ako sa tu spomina u Renaultu..
..musi byt konstruovane tak, aby mechanicky pod tym blatnikom "prezilo"
..a z najvacsou pravdepodobnostou bude konstruovane taq,
.. aby nemuselo byt chladene palivom.
..No ...
ono sa da kludne povedat, ze palivove cerpadla mozu, a nemusia byt chladene cerpanou kvapalinou,
Skoda 100-136 - Membranova AC PUMPA na bloku motora.. (motor sa "trosku hreje" ked bezi..)
Daewa - Elektrcke cerpadlo v nadzi, nepoznam konstrukciu, a z fotky nevidno co a ako...
..
Elektromotor-turbina
Elektromotor-ozub
..atd..
..to ci je Palivoe cerpadlo chladene cerpanou kvapalinou, je skutocne zavisle len od konstrukcie
tak taketo el.palivove čerpadlo je na Renaulte prietokove:http://www.airtex.es/img/catalogoBG/E8308.jpgJRD McLAREN píše:..alebo zeby ozubene..??
..No ...
..
Elektromotor-turbina
Elektromotor-ozub
..atd..
a myslim si že každe el.palivove čerpadlo musi byt nejak chladene a ked je v nadrži,tak asi je chladene benzinom,v ktorom je ponorene...moj nazor ,možno sa mylim ale ja to vidim takto
na tejto stranke si možte najst palivove čerpadla a vodne pumpy :http://www.airtex.es/catalogoBG/index.php
Naposledy upravil(a) stanoc dne ned pro 11, 2005 22:16, celkem upraveno 1 x.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
neviem... možno je to lepšie riešenie ako dávať ho do exteriéru a vystaviť teda vš. možnému vrátane vody, soli, kamienkov.......... neviemstanoc píše:načo by ich potom ponarali do benzinu?peter NR píše:aj tak sa mi to chladenie benzínom nejako nevidí, normálne si o tom niečo zistím...
na nejakom aute som videl čerpadlo obalené do fólie(taká čierna - hrubá - origo) vedľa nádrže...
a dobre si pamätám, že napr. na felde je to čerpadlo vo vrchnej časti toho bloku, čo sa vkladá do nádrže? veď potom je ponorené len keď je viac ako 1/2 nádrže, nie?
fakt neviem....
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
vo Felde je spodok toho celeho bloku čerpadla oprety o spodok nadrže avrchna časť je taka pružiaca aby ho tiskala na to dno nadrže,chlapi rozoberte si jedno čerpadlo (skuste popytať v nejakom škodovackom servise) ,myslim pokazene aj tak im bude na figu a možno budete bližšie k uvahampeter NR píše:neviem... možno je to lepšie riešenie ako dávať ho do exteriéru a vystaviť teda vš. možnému vrátane vody, soli, kamienkov.......... neviemstanoc píše:načo by ich potom ponarali do benzinu?peter NR píše:aj tak sa mi to chladenie benzínom nejako nevidí, normálne si o tom niečo zistím...
na nejakom aute som videl čerpadlo obalené do fólie(taká čierna - hrubá - origo) vedľa nádrže...
a dobre si pamätám, že napr. na felde je to čerpadlo vo vrchnej časti toho bloku, čo sa vkladá do nádrže? veď potom je ponorené len keď je viac ako 1/2 nádrže, nie?
fakt neviem....