Motorový olej pro Nexii.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Motorový olej pro Nexii.
...to Darku a není nejlepší tedy standart GM 0025, tedy norma schválená automobilkou, vycházím z toho, že je to motor z Opla, to Kajo to bylo nějaké divné " šolení " pro rozlišení syntetických a polosyntetických, tedy jinak jsou jenom třídy olejů a ještě je dnes navíc označení " fully " ještě více syntetiky...nutíš mi stále se opakovat více na www.oleje.cz
Mějte se fajn a kdo je dobře " namazanej ", taky dobře jede...
Mějte se fajn a kdo je dobře " namazanej ", taky dobře jede...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- Reklama
Precital som si nejake tie prispevky ale som z toho jelen.Ked som kupil auto v bazari mi nevedeli povedat aky tam je olej tak som dal ELF Competition 10W40,ktory je na stranke ELF uvadzany ako polosyntetika.Na obale ale bol uvadzany ako mineral.V podstate by mi to mohlo byt jedno (vid www.oleje.cz),problem bol ze strasne klepotali ventily.Tak som kupil ELF Sporti TXI 10W40 ktory ma na obale polosynteticky ale na stranke ELF je v kategorii mineral a klepotanie prestalo.Neviem v com je rozdiel kedze obidva su 10W40 ale blbo sa kupuje,v obchodoch ho nemavaju.Esteze je internet
Kvety a bonboniery nepijem
Pouzivaj Catrol Magnatec 10W-40 a bude po probleme.. Dnes kupis 4litre za 25Eur, nieje co riesit...
To ze je na obale 10W-40 neznamena automaticky ze ten olej musi byt polosynteticky! Je to na vyrobcovi....
To ze je na obale 10W-40 neznamena automaticky ze ten olej musi byt polosynteticky! Je to na vyrobcovi....
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
No to uz teraz viem ze nemusi ale moja otazka je ze ci mozem pouzivat ten ELF Sporti TXI 10W40 ked je mineralny?V knihe Jak na to nepisu ze olej musi byt polosyntetika.Aj tu bolo pisane ze sa olej nema rozlisovat podla toho ci je mineral alebo polosyntetika ci syntetika.V nasich podmienkach je vhodny 10W40 a to splna.A keby som presiel na nejaky iny co to spravi s tym motorom?
Je mozne ze klepotat to prestalo preto, leby dalsou vymenou sa uz konecne nieco v motore precistilo, mozno len sitko a uz by neklepotal ani s predoslym elfom. Elf je kvalitny olej znamej znacky (aj ked v nasich koncinach mozno az tak znamej nie), takze ak sa ti nezda drahy nie je dovod prechadzat na iny. Ja kedze musim dolievat podla jazdy od 2 do 4l na 10tkm cize medzi vymenami taki dem po co najlacnejsom oleji, ktory splna poziadavky vyrobuc motora. Uz som nacal poslednu flasu mogulu extreme 10w40, kupeny v akcii v kauflande cize lacny, tusim 350Sk za 4l, uz bohuzial taka akcia davno nebola, takze dalsi bude lidl 5w40 to som zvedavy co to spravi s motorom kedze ma novsiu specifikaciu nez mal mogul z api sj na sl tusim. Mozno prestane klepat pri starte a zrat olej a mozno vobec nic .
Na to ci pisu mineral alebo syntetika sa vykasli. Aj tak to pisu debilni marketingaci a nie vyvojari z labaku, ktori pripravovali vyrobny postup. Vacsina dnesnych olejov je aj tak mineral alebo hydrokrak (cize tiez z ropy len ciastocne syntezou pozmenene) a len additiva su syntetizovane aj ked uzivatelia pozerajuc na nadherene reklamne obaly a kecy si myslia nieco ine.
Dolezita je specifikacia, takze nekupovat stare unioly alebo ten lacny modry olej z lidlu, ktore ju nesplnaju, ale takmer akykolvek moderny olej splna pozadovane specifikacie pre nase stare motory. Dokonca ten isty motor v nubire r.v.97 ma v uzivatelskom manuali vymenovane snad vsetky druhy olejov dostupnych v case vyroby tychto aut. A to aj oleje s nizsou viskozitou tusim A1 alebo A2 alebo ako to je uz si to nepamatam, je to na oleje.cz
Na to ci pisu mineral alebo syntetika sa vykasli. Aj tak to pisu debilni marketingaci a nie vyvojari z labaku, ktori pripravovali vyrobny postup. Vacsina dnesnych olejov je aj tak mineral alebo hydrokrak (cize tiez z ropy len ciastocne syntezou pozmenene) a len additiva su syntetizovane aj ked uzivatelia pozerajuc na nadherene reklamne obaly a kecy si myslia nieco ine.
Dolezita je specifikacia, takze nekupovat stare unioly alebo ten lacny modry olej z lidlu, ktore ju nesplnaju, ale takmer akykolvek moderny olej splna pozadovane specifikacie pre nase stare motory. Dokonca ten isty motor v nubire r.v.97 ma v uzivatelskom manuali vymenovane snad vsetky druhy olejov dostupnych v case vyroby tychto aut. A to aj oleje s nizsou viskozitou tusim A1 alebo A2 alebo ako to je uz si to nepamatam, je to na oleje.cz
to ppp: Boze moj, to co ti tolko zerie oleja, ani traktor tolko nezozere....
Do mojej Nexii za 15000 km nedolejem nikdy nic, motor je krasne suchy, dokonca aj srob vypustania oleja.....
Vymenil som si uz davno tesnenie rozdelovaca, veka ventilov a tesnenie olejovej vane....Semering kluky a vaciek bol OK.. Od vtedy mam pokoj... Ked nejaky mechanik napr. STK pozrie na motor aky je cisty a bez kvapky oleja tak puci ocami ze to je vynimka Opla Daj to do kopy, ovsem ak nemas opotrebovane piestne kruzky, predpokladam ze nie...
Ty taky vychyreny kutil, a z motora ti tecie olej ako z vodovodneho kohutika Zbytocne preplacas olej....
Cudujem sa ti ze to neriesis, mne to ako prve nedalo pokoj, kym som mal vzdy od oleja cely motor spinavy. Ked som pozrel na kamaratov este strasi Seat a videl aky ma suchy motor tak mi to nedalo a do teraz sa hrdim tym aj ja
Do mojej Nexii za 15000 km nedolejem nikdy nic, motor je krasne suchy, dokonca aj srob vypustania oleja.....
Vymenil som si uz davno tesnenie rozdelovaca, veka ventilov a tesnenie olejovej vane....Semering kluky a vaciek bol OK.. Od vtedy mam pokoj... Ked nejaky mechanik napr. STK pozrie na motor aky je cisty a bez kvapky oleja tak puci ocami ze to je vynimka Opla Daj to do kopy, ovsem ak nemas opotrebovane piestne kruzky, predpokladam ze nie...
Ty taky vychyreny kutil, a z motora ti tecie olej ako z vodovodneho kohutika Zbytocne preplacas olej....
Cudujem sa ti ze to neriesis, mne to ako prve nedalo pokoj, kym som mal vzdy od oleja cely motor spinavy. Ked som pozrel na kamaratov este strasi Seat a videl aky ma suchy motor tak mi to nedalo a do teraz sa hrdim tym aj ja
Ja som mal tiez zakaslany motor od oleja,islo to spod veka ventilov.Tak som vymenil tesnenie a.....nic sa nezmenilo
Ale nezbadal som na mnozstve oleja ze by nieco chybalo
Ale nezbadal som na mnozstve oleja ze by nieco chybalo
Netecie to som uz dal dokopy, uz len daco cez uzaver 710, ale na ten kaslem, ked to korejski trti nevedeli poriesit aspon ako mala skodovka tak ja s tym nic neporiesim a rozdelovac je kapitola sama o sebe, ale tade tiez unikne mozno par kvapiek. Ale cisty motor nemam, ale to preto, lebo na slovensku neexistuje umyvarka motorov ale existuju individua v servisoch a lpg firmach, ktori nemaju problem spackat auto tak, ze ma cely motor zasvineny od oleja.
Uz to asi ide cez kruzky alebo simeringy. Riesit to neriesim, mozno by to znizilo spotrebu paliva ale kedze nemam kde rozoberat motor tak ho rozoberat nebudem. Na travniku alebo hline za domom by to tomu motoru rozhodne neprospelo. A v zaprasenej pivnici kde sa uz neviem ani pohnut takisto nie. Vzhladom na to, ze ten motor prakticky nebrzdi tak tipujem na kruzky ale spotreba je 9 az 10l lpg pricom polovicu casu a tretinu kilometrov travim v kolonach a zapchach tak je to vlastne tabulkova spotreba, a ja netusim ci sa zle kruzky podpisu na spotrebe paliva. Mozno raz ked sa budem neskutocne nudit a v pivnici bude poriadok (co bohuzial nezavisi len odo mna) tak si vezmem dovolenku a motor rozhodim ale zatial mam ine priority. Aj prevodovka ma hneva ale kedze netusim ako by som jej mohol pomoct a co je na nej vlastne zle (pri bocnom pretazeni nezaradim R,1,2) tak ju tiez neriesim. Ked ma uplne nahneva, tak ju vymenim za inu z vrakoviska.
A spotreba oleja = max. 500Sk na 10tkm co je max. 5halierov na km. Ak to auto najazdi este 120tkm tak to bude max. 6tSk. Neviem ci by som sa s novymi simeringami, kruzkami, tesneniami a pracou (rovnanie hlavy) vosiel do tej sumy. Cize to by som sa musel fakt skutocne nudit aby som nieco take ako mala go isiel robit.
Uz to asi ide cez kruzky alebo simeringy. Riesit to neriesim, mozno by to znizilo spotrebu paliva ale kedze nemam kde rozoberat motor tak ho rozoberat nebudem. Na travniku alebo hline za domom by to tomu motoru rozhodne neprospelo. A v zaprasenej pivnici kde sa uz neviem ani pohnut takisto nie. Vzhladom na to, ze ten motor prakticky nebrzdi tak tipujem na kruzky ale spotreba je 9 az 10l lpg pricom polovicu casu a tretinu kilometrov travim v kolonach a zapchach tak je to vlastne tabulkova spotreba, a ja netusim ci sa zle kruzky podpisu na spotrebe paliva. Mozno raz ked sa budem neskutocne nudit a v pivnici bude poriadok (co bohuzial nezavisi len odo mna) tak si vezmem dovolenku a motor rozhodim ale zatial mam ine priority. Aj prevodovka ma hneva ale kedze netusim ako by som jej mohol pomoct a co je na nej vlastne zle (pri bocnom pretazeni nezaradim R,1,2) tak ju tiez neriesim. Ked ma uplne nahneva, tak ju vymenim za inu z vrakoviska.
A spotreba oleja = max. 500Sk na 10tkm co je max. 5halierov na km. Ak to auto najazdi este 120tkm tak to bude max. 6tSk. Neviem ci by som sa s novymi simeringami, kruzkami, tesneniami a pracou (rovnanie hlavy) vosiel do tej sumy. Cize to by som sa musel fakt skutocne nudit aby som nieco take ako mala go isiel robit.
to ppp: jasne, pisal som ze ries to ak to tecie cez tesnenie veka, vane alebo rozdelovaca.. Ak su to kruzky je to zbytocne....
Ak to tecie cez semering kluky este sa to da svojpomocne za lacno vymenit.....Odtial ak to tecie tak to vidno pri rozvodoch, da sa to zistit... Mne olej tiekol prudom z rozdelovaca.. To jeho tesnenie tak ztvrdlo, cvrklo ze az som nechapal...
Ak to tecie cez semering kluky este sa to da svojpomocne za lacno vymenit.....Odtial ak to tecie tak to vidno pri rozvodoch, da sa to zistit... Mne olej tiekol prudom z rozdelovaca.. To jeho tesnenie tak ztvrdlo, cvrklo ze az som nechapal...
Caute,som tu novy,ale sledujem vas už nejaky čas.Vlastnym dve auta Daewoo-Nexia 1.5 8V,r.v.96.a Nubiru combi 2.0,r.v.98.K tomu oleju,ja mam najazd.220000km použivam Shell helix 15-W40 mineral,bez problemov,bez ubytku oleja.K tomuto oil.som sa dostal na odporučanie mojho znameho,ktory robi GO motorov všemožnych značiek a nerobi mu problem GO mot.z 30-tych rokov min.storočia!Ma na to stroje a hlavne skusenosti.Ja som tam dal po prvy krat Castrol 5-W40,Nexia mala najazd.130000km,/127000km ked som ju kupoval/,a skoro ma zožral,že čo som tam dal,ved nemam bmw,alebo mercedes,ved tam su v motore večšie vole,tam to musi olej vymedzit.Ten olej tam bol dobry na to že to prečistil a ked som ho vypuštal asi po 2000km tak bol čierny ako uhlie,takže neklamal.ihned po naliati helixu motor počutelne stichol a musim zaklopat pradie ako kocur a dodnes nebolo donho zasahovane.O kvalite tohto oleja som sa presvečil aj ja sam nahodou,ked som ho nalial do jednovalcoveho benz.motora sovietskej vyroby 330cm2,ktory ma trošku vecsiu volu na ojnici a ktory pri vecsom namahani/rotavator/začal klepat.Mal som tam olej M6ad,dal som helix a prestal klepat.Olej v Nexii menim po 10000km.Tento olej použivam aj v Nubire na ktorej ja najazd.150000km.
Ano je to pravda ze olej v nexiach vymedzuje volu zdvihatok ventilov.... Keby mali tie motory najazdene pod 100 000 tak jednoznacne by som tam lial 5W-40 olej ktory je aj urceny... Ten olej je riedsi a musi aj rychlejsie premazat motor po starte cez olejove kanaliky a vymedzit volu... Ak maju motory uz viac toho za sebou ako moj 200 000 km tak jednoznacne 10W-40 ..... Podla mna olej 15W-40 do Nexii nepatry. Je husty a v zime ziadna slava po stranke startu a mazania motora. Kopec ludi to len potvrdi...
To iste plati aj o Nubire, tam by som nedal olej 15W-40 nikdy...
To iste plati aj o Nubire, tam by som nedal olej 15W-40 nikdy...
Tvrdenie ze do tychto motorov patri 5w40 je trosku casovo pomotane, kedze toto su motory z konca 80tych rokov kedy este 5w40 nebol dostupny, aj preto je v uzivatelskych priruckach okrem 15w40 a 10w40 uz len 5w30. Nevravim ze motoru ublizi ale nase motory su stavane na takmer vsetky dnesne oleje, okrem smejdov z lidlu, ktore nesplnaju ani len specifikaciu pre favorit, ale uz som ich v lidli davno nevidel.
Co sa tyka toho helixu, tak robi rovnaku sluzbu ako ten castrol alebo mogul, madit a pod. To ze motor po vymene stichne utvrdi mnozstvo majitelov v tom, aky kvalitny olej pouzili. Pritom na kazdy novy olej motor stichne. Na oleje cz bola aj graf skutocnej viskozity olejov pocas kilometroveho priebehu. Par 100km ma olej krasne parametre, potom idu doprec. Sice este splna pozadovane specifikacie ale viskozita rapidne klesa. Az zahustovanim rozpustenym karbonom zase viskozita pomaly stupa.
Co sa tyka toho helixu, tak robi rovnaku sluzbu ako ten castrol alebo mogul, madit a pod. To ze motor po vymene stichne utvrdi mnozstvo majitelov v tom, aky kvalitny olej pouzili. Pritom na kazdy novy olej motor stichne. Na oleje cz bola aj graf skutocnej viskozity olejov pocas kilometroveho priebehu. Par 100km ma olej krasne parametre, potom idu doprec. Sice este splna pozadovane specifikacie ale viskozita rapidne klesa. Az zahustovanim rozpustenym karbonom zase viskozita pomaly stupa.
Ano mal by tam ist ten 10-W40,zlata stredna cesta,ale po 100000km su tam vole v motore určite večšie a tieto mot.nemaju vole v tisicinach milimetra,ale v stotinach a to je rozdiel.Preto napr.do noveho BMW nemože ist 15-w40,ale od 5w dole.POtom este ten dotyčny pan dava tento olej do 5.valcovho benzinoveho Volva,kde ma motor po GO!!!A ide mu to už dobrych 7 rokov. K tej nubire že by kolega nedaval ten olej,tak ten motor je tiež robeny v stotinach a nie v tisicinach milimetra.V USA tieto motory GM považuju za ludovy priemer,maju svoje slabiny,ale v podstate služia dodre čoho svedkom je vela spokojnych majitelov a v pohode sa da do tychto motorov nabehat 500000km.Ja som tu Nubiru kupil z totalne rozflakanym motorom,poškodenov hlavou,dotlčenymi dosadacimi plochami,kde bolo treba zbrusit z bloku a hlavy dokopy 1.5mm,o ohnutej ojnici a pretrhnutych zavytoch v bloku motora sa radšej ani nebudem bavit.Majitel sa tešil,že sa auta zbavil,opravari čo mu to ,,opravovali" mu povedali že ma prasknuty valec!!!Nech si zoženie druhy motor a pojde to.Fešaci vedeli že motor je už mrtvy //z ich hladiska nie mojho//tak ho takto klamali.Ten motor funguje v januari to bude 1.rok a teraz v tychto mrazoch pred par dnami som ho skušal natočit a zo slabou baterkou,ktora ledva točila naskočil z olejom 15-W40 bez nejakych pazvukov alebo klepania,samo pokym sa nenatlačil olej do hydrostelov,cca.2-3 sekundy.
Zbytocne sa tu budeme bavit o oleji... I tak kazdy si bude vzdy chvalit ten svoj a aj podla seba si tam da olej aky bude chciet tak ci tak....
Takze moj nazor, neriesme.. Uz to tu bolo kopec krat a zbytocne..
Mam tiez odskusane kopec olejov a aj nazory mechanikov a tie su ine... Ja pouzivam Castrol 10W-40 a iny nikdy ani nebudem, motor ma 200 000 km....
Takze jazdite si kazdy na svojom olejiku kludne dalej a uzivajte si sviatky
Prajem stastne a vesele...
Takze moj nazor, neriesme.. Uz to tu bolo kopec krat a zbytocne..
Mam tiez odskusane kopec olejov a aj nazory mechanikov a tie su ine... Ja pouzivam Castrol 10W-40 a iny nikdy ani nebudem, motor ma 200 000 km....
Takze jazdite si kazdy na svojom olejiku kludne dalej a uzivajte si sviatky
Prajem stastne a vesele...
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Kým mala "miley" v rukách moja mama, tak do nej kupovala Valvoline 10-W40 ... výsledok? ventily klepali jedna radosť...
ja som sa k nej dostal v decembri, okamžite preplach motora, Castrol Magnatec 10-W40 a ventily stíchli . každých 10-11 tisíc výmena
ja som sa k nej dostal v decembri, okamžite preplach motora, Castrol Magnatec 10-W40 a ventily stíchli . každých 10-11 tisíc výmena
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea