Krize to byla, než jsem si zvykl. Je to samozřejmě cítit. Prostě ho točím no a pokud mě čeká nějaký rychlý start a nebo podobně vypjatá situace tak ji na moment vypínám. Jinak ale stejně většinou stojím v zácpě a chechtám se přes zavřené okno na ty upocené škodovkářeMirek píše:Jak jezdí Kalos 1,2 se zapnutou klimatizací? U 1,4 je to sakra poznat, auto je línější než obvykle. U 1,2 to musí být krize, ne?Tompetr píše:ten příspěvek je ode mne, nějak jsem si nevšiml, že nejsem zalogovaný....
Spotřeba Kalos
Moderátor: Blue Lanos
Re: omyl
- Reklama
Re: omyl
To jo . Taky si v duchu říkám "jsem já to ale svině zlomyslná". Na druhou stranu i já jsem měl ještě před šesti lety škodovku a jak jsem se teď vyšvihl mezi majitele špičkových zahraničních strojůTompetr píše:chechtám se přes zavřené okno na ty upocené škodovkáře
Já když zapnu klimatizaci, tak to s autem škubne, jako by ho někdo na chvilku zezadu podržel. Kalose mám 2 měsíce, na tohle jsem si zatím nezvykl. Na klimu jako takovou jsem si naopak zvykl velice rychle.
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Re: to Mirek
Myslím, že ne, nevšiml jsem si. Škubne to jen po zapnutí klimatizace.Monika píše:Neškubne ti to i za jízdy, mně kdysi takhle škubala felda s klimou.
Normálně za jízdy to občas cuklo, jak se sepnula, šlo mi to hrozně na nervy.
Re: to Mirek
Škube to při zapnutí, ale během jízdy to není tak markantní. Spíše to tuším a slyším než cítím. Záleží v jakém jsi zrovna režimu. Pokud třeba jedeš do kopce a ztrácíš otáčky tak je to někdy na posráníMonika píše:Neškubne ti to i za jízdy, mně kdysi takhle škubala felda s klimou.
Normálně za jízdy to občas cuklo, jak se sepnula, šlo mi to hrozně na nervy.
U těhle malejch obsahů je zapnutí klimy znát dost markantně, to u dvoulitra Nubiry nepoznám a ani při jízdě ani při volnoběhu. Prostě obsah je obsah a ten ničím nenahradíš. Měl jsem Mitsubishi Space Vagon taky 2,0 a když jem připojil vozík, tak jsem nevěděl, že ho mám a ani spotřeba se nezměnila. Pak jsem měl Feldu a jak jsem jel s vozíkem tak minimálně o 1,5 litru víc
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mě klima taky sem tam škubne.. Jak jedu po rovince a jen udrzuji rychlost neni to malem ani znat jen trochu motor klesne na otackach, ale jak zrychluji nebo do kopce tak ten rozdil je dosti citelny ale neni se cemu divit 1,4 neni zadna slava. Ale jiz pri zapnute a plnem aute bych rekl ze zas toho vykonu moc nesebere.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8
Klíma
No zkušenosti jsou různé a výkony taky, ale buďme rádi za ně a hlavně za klímu. I když třeba není horko tak v zácpě za 105-kama to krásně čistí vzduch, že?
Fakticky mě berou mory, když jezdím s firemní oktávkou bez klímy. To bych kolikrát radši jel svým prckem
Fakticky mě berou mory, když jezdím s firemní oktávkou bez klímy. To bych kolikrát radši jel svým prckem
Re: Klíma
Jak jako "prckem"? Já Kalose považuju za solidní RODINNÝ vůzTompetr píše:No zkušenosti jsou různé a výkony taky, ale buďme rádi za ně a hlavně za klímu. I když třeba není horko tak v zácpě za 105-kama to krásně čistí vzduch, že?
Re: Klíma
No jo, ale ty máš sedanaMirek píše:Jak jako "prckem"? Já Kalose považuju za solidní RODINNÝ vůzTompetr píše:No zkušenosti jsou různé a výkony taky, ale buďme rádi za ně a hlavně za klímu. I když třeba není horko tak v zácpě za 105-kama to krásně čistí vzduch, že?
Může mi někdo vysvětlit, proč, když si kupuju nové auto za cca 250 tKč, je pro mě důležité, jestli si vezme 5,5 l, nebo 7,5 l? Pokud najezdím za rok 15 tisíc km, tak rozdíl v projetém benzínu je asi 9 tisíc Kč. Vzhledem k ceně auta a vzhledem ke ztrátě ceny je to podle mě rozdíl zanedbatelný, nebo se mýlím ???