ake ziarovky??
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Goror, ešte si stále ochotný poslať tie Osramky na dobierku?
Mal by som záujem, a v Žiline pýtajú za ne 485.- SK za pár.
Za to mám u teba 2 páry aj do stretavacích aj do dialkových.
Ak si ochotný mi to poslať, pošli mi tvoj mail, aby som ti mohol
poslať adresu. Dík.
mail: kolibac.stefan@zsr.sk
Mal by som záujem, a v Žiline pýtajú za ne 485.- SK za pár.
Za to mám u teba 2 páry aj do stretavacích aj do dialkových.
Ak si ochotný mi to poslať, pošli mi tvoj mail, aby som ti mohol
poslať adresu. Dík.
mail: kolibac.stefan@zsr.sk
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
OK, budem čakať. Zatiaľ je ešte relatívne vidno takže sa to dá.
Ale do zimy musím s tým niečo urobiť. Tie Philipsi sú čo zač? Prípadne
má niekto skúsenosť s Teslami?
Zatial ďakujem.
Ale do zimy musím s tým niečo urobiť. Tie Philipsi sú čo zač? Prípadne
má niekto skúsenosť s Teslami?
Zatial ďakujem.
Tak žárovky Osram silverstar +50% mám ve světlech už přes rok,svítím celodenně a jezdím dost často a nepraskla mi ještě ani jedna a švítí pořád dost fajnově. Praskla mi jen H3 v mlhovce.
A mám dotaz: Zkoušel tu někdo dát do Espera Xenony???
A mám dotaz: Zkoušel tu někdo dát do Espera Xenony???
Daewoo Espero 1,8 MPI 70kw 7 let,plná výbava
Prostě bezva autíčko,jen kdyby mělo sklopné zad. sedadla
Prostě bezva autíčko,jen kdyby mělo sklopné zad. sedadla
Tie svetla ma postupne príchodom zimy začinajú srať. Veď hmlovky svietia lepšie ako stretavacie svetlá. Aké skúsenosti máte so 100W žiarovkami. Dočítal som sa že svetlám ani relátkam a inštalácii neubližia, ale čo robí spotreba PHM a záťaž el. systému. Veď zvýšenie odberu o 100W = cca 10A a to poznať na el. systéme keď alternátor dáva 55A max.
Pri pustených svetlách 250W, ventilátor 50W + ostatná elektronika to je už dosť. Dobíja potom dostatočne batériu? A svieti to fakt lepšie?
Pri pustených svetlách 250W, ventilátor 50W + ostatná elektronika to je už dosť. Dobíja potom dostatočne batériu? A svieti to fakt lepšie?
Napadla ma šialená myšlienka. Čo tak odstrániť spred žiarovky stretávacieho svetla tú čiapočku. Niektoré autá s čírymi svetlamy je namujú (napr. fábia). Nechce to niekto prvý odskúšať.
To bych asi nedelal, refletor je projektovanej na to, jestli tam ta cepicka je nebo neni. S tou cepickou se svetlo, ktery by slo rovne dopredu smeruje nekam jinam. Kdyz se da pryc, muze to pak oslnovat protijedouci ridice a melo by to nekde i min sviti. Svetlo pujde rovne dopredu a myslim, ze kdyz tam ta cepicka je, tak je parabolou smerovany spis dolu na silnici.stefan píše:Napadla ma šialená myšlienka. Čo tak odstrániť spred žiarovky stretávacieho svetla tú čiapočku. Niektoré autá s čírymi svetlamy je namujú (napr. fábia). Nechce to niekto prvý odskúšať.
Práve preto chcem, aby to niekto najprv odskúšal.
Tie svetlá ma začínajú fakt srať.
Mal som Š 100, svietila super, potom Š 105 svietila dobre ale toto?
Tie svetlá ma začínajú fakt srať.
Mal som Š 100, svietila super, potom Š 105 svietila dobre ale toto?
S tim odberem bych si hlavu nedelal. Kdyz alternator dava 55A, to je nejakych 800W.stefan píše:Tie svetla ma postupne príchodom zimy začinajú srať. Veď hmlovky svietia lepšie ako stretavacie svetlá. Aké skúsenosti máte so 100W žiarovkami. Dočítal som sa že svetlám ani relátkam a inštalácii neubližia, ale čo robí spotreba PHM a záťaž el. systému. Veď zvýšenie odberu o 100W = cca 10A a to poznať na el. systéme keď alternátor dáva 55A max.
Znamemu se jen stalo to, ze v Honde, ktera ma plastove paraboly, se mu po pouziti tehle silnejsich zarovek parabola zdeformovala. A to pak stalo peknejch par tisic. Od te doby radsi pouzivam jen zarovky s normalnim prikonem a vetsi svitivosti.
Tak už som ich vymenil.
Dal som ta, TUNGSRAM META LIGHT PLUS 50 %.
Stáli 165 SK za kus.
Vyzerá že to svieti lepšie, ale Espero ani s 200W žiarovkami asi
nebude svietiť dobre. Uvidím ako budem s nimi spokojný, potom
napíšem. Maník v predajni mi ich chválil, že vraj aj on ich má
namontované, iba H4. Že vraj svietia pekne bielo a jasno.
Uvidím. Vyzerá to zatiaľ sľubne. Prvý dážď v noci ukáže.
Dal som ta, TUNGSRAM META LIGHT PLUS 50 %.
Stáli 165 SK za kus.
Vyzerá že to svieti lepšie, ale Espero ani s 200W žiarovkami asi
nebude svietiť dobre. Uvidím ako budem s nimi spokojný, potom
napíšem. Maník v predajni mi ich chválil, že vraj aj on ich má
namontované, iba H4. Že vraj svietia pekne bielo a jasno.
Uvidím. Vyzerá to zatiaľ sľubne. Prvý dážď v noci ukáže.
- j.verny
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem je měnil včera odpoledne.
Dal jsem tam 100W. Již jsem o tom tady psal, jeden kámoš má v autě 100W, ale už je několikrát měnil. Prý se dost hřejou.
Prostě to risknu, s tímhle se nedá jezdit .
S těmi co jsem tam dal by to mělo svítit bíle. Prý jsou krásně vidět patníky, bílá čára, atd. Mělo by to prý být mnohem příjemnější světlo pro oči, atd.
žárovky jsou plněné xenonovým plynem. Tedy, alespoň mi to bylo řečeno a přečetl jsem si to na krabičce.
Jinak... účinek zjistím až pojedu v noci. Včera jsem je tam dal a domů jel ještě za světla.
Je, ale pravda, že rozdíl poznat je. Když jsem je měnil a na jedné straně byly ještě původní (Philips 55W) tak to svítilo úplně jinak. Když si člověk klekl proti autu... Ty nové opravdu svítí bíle.
Koupil jsem si ty samé i do mlhovek (H3), ale ty jsem tam ještě nedal. Snad dneska, když mi zbyde čas.
Jinak... tady jsou ty žárovky... pokud má někdo zájem a chce se podívat... http://mmk.cz/jine/63807197.jpg
Dal jsem tam 100W. Již jsem o tom tady psal, jeden kámoš má v autě 100W, ale už je několikrát měnil. Prý se dost hřejou.
Prostě to risknu, s tímhle se nedá jezdit .
S těmi co jsem tam dal by to mělo svítit bíle. Prý jsou krásně vidět patníky, bílá čára, atd. Mělo by to prý být mnohem příjemnější světlo pro oči, atd.
žárovky jsou plněné xenonovým plynem. Tedy, alespoň mi to bylo řečeno a přečetl jsem si to na krabičce.
Jinak... účinek zjistím až pojedu v noci. Včera jsem je tam dal a domů jel ještě za světla.
Je, ale pravda, že rozdíl poznat je. Když jsem je měnil a na jedné straně byly ještě původní (Philips 55W) tak to svítilo úplně jinak. Když si člověk klekl proti autu... Ty nové opravdu svítí bíle.
Koupil jsem si ty samé i do mlhovek (H3), ale ty jsem tam ještě nedal. Snad dneska, když mi zbyde čas.
Jinak... tady jsou ty žárovky... pokud má někdo zájem a chce se podívat... http://mmk.cz/jine/63807197.jpg
Espero 1.8 CD, černá metal., Korea, plná výbava... Jsem happy