Nexia po 100 000km - co vse zkontrolovat

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

já řikal že nexii bych nedal z baráku i kdybych vyhrál 100 miliónů.
Reklama

milosh

Příspěvek od milosh »

Franta P. píše:já řikal že nexii bych nedal z baráku i kdybych vyhrál 100 miliónů.
cece ja cim dyl ji mam tim ji mam radeji, kdyz ji pohrozim tak me nezlobi, to moje stara skodovka neumela :lol:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

milosh píše:Tak odpovim si sam :D

Dnes uz jsem u kamose na dilne zkontroloval:

- brzd. kotouce a desticky - OK
- menim novy svicky a kabely
- vycistlil jsem vzduch. filtr - K&N (zdravim Ivana :lol: ) - OK
- menim tesneni pod vikem ventilu za nove korkove. Puvodne gumove uz to ma za par a netesni jak by melo, olej chcije :x
- tesneni pod hlavou uz mi menili nekdy pred 3 mesici, takze to je taky v pohode - OK
- kontrolu kapalin snad nemusim dodavat, to snad je samozrejmost pri kazdych 10-15 000 km ;)

No pokud jeste na neco prijdu, tak to dodam.
ale si si pekne odpovedal :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

Ivan píše:Miloši, tuhle kontrolu co jsi dělal po 100.000 km, já dělám 2x do roka :lol:
Nebylo zbytečné měnit ty kabely? Nestačilo by to přeměřit?
Jak jsi čistil KN? Taky je na to čisticí sada?
Já sem slyšel že zapalovací kabely se moc proměřit nedaj ale taky asi budu kupovat nový protože mi to v malejch ot. zacukává! A nechci kupovat nějaký šit kabely za tři stovky- aby nebyli horší než tam mám, a zase nechci kupovat nový za litr a zbytečně!!! Takže daj se změřit klasickym ohmetrem???
Kolopo
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

congo píše:chalani ja mam na nexii 198.000 km a jedine co tam idem menit a to fakt musim su diely riadenia :lol: :lol: inac do toho auta lejem len olej a ostatne kvapaliny. inac nejaka vyznamna porucha alebo zavada nebola
A třeba tlumiče máš ještě původní???? Jaké díly řazení si měnil??? Mě jde nějak ztuha řadit a dost mi to štve, nevíte co by to mohlo bejt?
Kolopo
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no ..takto..

Kabely urcite premerash ohmetrom ci su vodive...
..ale izolacny odpor nezmerash..
..pokial ti "nesvieti pod kapotou".. ci neskube motor..
..kable by mali byt OK..

no a co sa tyka tlmicov, tak origosh olejove maju podla mojho subjektivneho nazoru zivotnost 60 tis.km.

a uz ked sa teda idu menit..
..taq doporucujem vymenit aj klby riadenia, a aj klby na ramenach..

To Milosh
..pridaj do navodu aj:
Vycistenie Sacej klapky - "krokoveho motorka"
..vymena seilentbloku motora..
..kontrola ulozista tlmicou,
..vymena kvapaliny v serve...

...a uz ma viac ani nenapada ..taqto f noci..
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

No já byl na testu tlumičů ve 105tis. a byli ůplně v pohodě a to jsou původní!!!
Kolopo
milosh

Příspěvek od milosh »

Kolopo píše:No já byl na testu tlumičů ve 105tis. a byli ůplně v pohodě a to jsou původní!!!
Draku, to bys musel jezdit jen po rovine a ne v CR :lol:
Ja je menil pri 90tis. a predni uz moc zdrave nevypadaly ;)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

milosh píše:
Kolopo píše:No já byl na testu tlumičů ve 105tis. a byli ůplně v pohodě a to jsou původní!!!
No do 60tis. s tim jezdil fotřik a ten jezdil hodně opatrně -i a potom brácha do 106.tis. ten už to šetřil míň :twisted: a chvilku před tim než mi ho prodával je nechal testovat i mám někde protokol, všechny 4 v zeleném poli!!! Já sem najel jenom 4tis. Zato dneska sem zjistil že mám prasklou zadní pružinu :( Nevíte někdo kde je v okolí prahy Daewoo vrakáč?????
Kolopo
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Kolopo píše:
milosh píše:
No do 60tis. s tim jezdil fotřik a ten jezdil hodně opatrně -i a potom brácha do 106.tis. ten už to šetřil míň :twisted: a chvilku před tim než mi ho prodával je nechal testovat i mám někde protokol, všechny 4 v zeleném poli!!! Já sem najel jenom 4tis. Zato dneska sem zjistil že mám prasklou zadní pružinu :( Nevíte někdo kde je v okolí prahy Daewoo vrakáč?????
V Ostředku u D1 Exit 34 je přímo Daewoo vrakáč...jo a nová je za tisícovku.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

Kessler píše:
Kolopo píše:
milosh píše: Draku, to bys musel jezdit jen po rovine a ne v CR :lol:
V Ostředku u D1 Exit 34 je přímo Daewoo vrakáč...jo a nová je za tisícovku.
No zavolám tam kolik by za ní chtěli, nový by totiž chtěli asi obě, abych to neměl nakloněný na druhou stranu!! A aby mi ta z vrakáče za chvíli nerupla taky? Takže to asi bude za dva tácky :(
Kolopo
milosh

Příspěvek od milosh »

Kup si radsi novy, mas jistotu ze vydrzi, ja mam radsi taky po 90000 vsechny 4 novy ;)
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

milosh píše:Kup si radsi novy, mas jistotu ze vydrzi, ja mam radsi taky po 90000 vsechny 4 novy ;)
A kdybych vyměnil jen jednu tak by to bylo asi nahnutý co??
Kolopo
milosh

Příspěvek od milosh »

No to by mozna bylo rovny, ale nepoznas kolik mel ten puvodni najeto co koupis, takze radsi obe novy, to je investice kde bych nepremyslel o penezich !!!
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

milosh píše:No to by mozna bylo rovny, ale nepoznas kolik mel ten puvodni najeto co koupis, takze radsi obe novy, to je investice kde bych nepremyslel o penezich !!!
Koupim obě, já mám i tažný a docela chytám el. zásuvkou, nedávno sem ji měni a budu zas. Ale nějak se to schází dneska sem našel díru ve vejfuku, přední brzdy chci měnit -stojí za nic, kloub na poloose atd.. :? ještě že mám dost peněz :o)
Kolopo
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“