Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.
Zohnal som originál, aspoň tak tvrdili v autorizovanom servise novú hriadeľku za 15 eur, vymenil som a auto nešlo vôbec. Motorom triaslo asi 10 sekúnd a zhasol. Skontroloval som či som ju dal správne, keď som otočil unášač ani neodpálilo. Dal som staru a zase ide ako predtým.
Je rozdiel v hriadeľke medzi 8 a 16 ventilovým motorom ? V servise tvrdili že sú rovnaké, lebo majú stejné číslo. Ja som ich porovnával a vypadali úplne rovnako, možno tá nová bola asi o milimeter dlhšia ale nefungovala.
Inak boli obe magnetické.
Je rozdiel v hriadeľke medzi 8 a 16 ventilovým motorom ? V servise tvrdili že sú rovnaké, lebo majú stejné číslo. Ja som ich porovnával a vypadali úplne rovnako, možno tá nová bola asi o milimeter dlhšia ale nefungovala.
Inak boli obe magnetické.
- Reklama
Vyskúšal som teplotu sviečok pri objavení závady, všetky boli rovnako teplé, skúsil som odpojiť podtlak od uhlíkového filtra, bez efektu, všetko rovnaké, čo ďalej.
Slovensko, okres Martin, obec Bystrička, kontakt 0905249654.
Juj,poznam v 95 som tam bol na Severe na ZVS-ke.Tak to by si mal zhruba ku mne 120km do okresu NZ.
To nie je tak ďaleko, ja by som to riskol, len aby som sa zbavil problému, ak by to bolo možne. Môžeš ma kontaktovať aj na hlavna.marian@stonline.sk ak si ochotný mi pomôcť, som v koncoch.
Nechcem predbiehať, ale pravdepodobný môj problém spočíval v katalyzátore. Akonáhle začal hrkotať, tak a závada stratila, už motor nevynecháva, vo štvrtok mi budú meniť katalyzátor - univerzálny ktorý treba upraviť a potom budem múdrejší. Ozvem čaute.
na nexiu (a espero) existuje nahrada za cenu univerzalneho, je to komplet uz aj s prirubami, tusim na evyfuky
Katalyzátor vymenený, závada - vynechávanie motora sa síce úplne neodstránila ale dosť zmiernila, objavila sa zatiaľ raz a to iba na asi 10 sekúnd, motor sa ustálil. Cez starý katalyzátor bola svietivosť minimálna, proti svetlu asi priemer 5 milimetrov a na novom pred montážou asi 4 centimetre, je to značný rozdiel. Motor ide tichšie, zvýšil sa výkon, nič netrasie a neklepe vo výfuku, ideál jazda.
Čaute
Čaute