pružiny

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Radmont

Příspěvek od Radmont »

tych -40mm je moc. Kludne by stacilo tak -15mm s tuhsou charakteristikou.
Velky omyl je ze -40 mm nie je vyska o ktoru klesne auto po vymene pruzin ale dlzka pruzin a auto sadne omnoho viac (ja som bol tiez v tom ze je to vyska).
Reklama

Habron

Příspěvek od Habron »

Radmont píše:tych -40mm je moc. Kludne by stacilo tak -15mm s tuhsou charakteristikou.
Velky omyl je ze -40 mm nie je vyska o ktoru klesne auto po vymene pruzin ale dlzka pruzin a auto sadne omnoho viac (ja som bol tiez v tom ze je to vyska).
Jenže já jsem nesehnal jiný pružiny. než -40, auto kleslo tak o 60mm, co jsem tak byl schopný odhadnout, zdálo se mi, že vepředu kleslo víc. V pátek už budu mít zase offroada. Naštěstí se mi podařilo snížené pružiny vrátit původnímu majiteli za skoro stejnou cenu, za jakou jsem to koupil.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Kluci, to auto tedy neklesne o těch cca 40 mm, ale až o těch 60mm????? To už bych fakt neustál... :?

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Habron

Příspěvek od Habron »

O 40mm jsou kratší pružiny, to auto klesne o něco víc, aspoň co je moje zkušenost. Chtělo by to pružiny tak -20mm, pak by to auto kleslo o nějakých 40mm.
Zkus si zvednout auto na zvedák, aby náprava visela úplně volně a změř si, jak je dlouhá pružina a pak to pusť dolů a odhadni, o kolik to kleslo. Vím, že se tam blbě leze, ale je možné vidět, že to kleslo ještě víc.
Originální pružiny jsou sice o dost měkkčí, než jsou ty snížené, ale i tak to klesne dost. Podívej se na Miloshovo foto, jak to snížil, tam je dobře vidět, že to kleslo o víc než o 40 mm, co měl Milosh pružiny, teda aspoň myslím, že měl -40mm.
milosh

Příspěvek od milosh »

jj, ja mel -40, teda mam :D
Ale stejne jak jsi psal tak i ty seriovy sednou, tak i ty snizeny taky, ale kdyz koupis poradny tlumice, je to OK, jen musis pak cucet, kam jedes, protoze uz nemusis zajet tam, kam predtim. Ale zase ten efekt 8)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Takže jestli to chápu dobře: pokud koupím jen kratší pružiny a použiji je se sériovýma tlumičema, tak mi auto klesne klidně i o těch 60 mm. Pokud ale použiji sadu tlumič+pružina -40 mm, tak to klesne jen o těch 40 mm. Je to tak?

Nexia² project

milosh

Příspěvek od milosh »

Ivane, mam pocit ze si to sedne u obou pripadu, ale to by se to pak prece nejmenovalo snizeni -40/60,/80 atd ne?
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Nebyl bych si tím tak jistej, Miloši. Záleží přece i na tlumičích...

Nexia² project

Andy

Příspěvek od Andy »

tento weekend som daval novy podvozok na Espero. Pruziny Weitec -40/-40 a nove tuhsie tlmice Sachs. Oproti starym original pruzinam co tam boli tak zadok klesol tak o 1cm a predok asi o 3cm. Takze neviem co robite ked vam auta padnu namiesto 40 az o 60 mm :roll:
Berte do uvahy to ze pruziny a tlmice co mate na aute uz maju neco za sebou a su uz utlacene.
Takze tych -40 je to oproti NOVYM seriovym pruzinam a nie oproti tym co mate na autach a maju zasebou desiatky kilometrov.
Jedine ze by bola NEXIA vynimka a fungovalo by to pri nej inak :lol: :lol: :lol:
Habron

Příspěvek od Habron »

Andy píše:tento weekend som daval novy podvozok na Espero. Pruziny Weitec -40/-40 a nove tuhsie tlmice Sachs. Oproti starym original pruzinam co tam boli tak zadok klesol tak o 1cm a predok asi o 3cm. Takze neviem co robite ked vam auta padnu namiesto 40 az o 60 mm :roll:
Berte do uvahy to ze pruziny a tlmice co mate na aute uz maju neco za sebou a su uz utlacene.
Takze tych -40 je to oproti NOVYM seriovym pruzinam a nie oproti tym co mate na autach a maju zasebou desiatky kilometrov.
Jedine ze by bola NEXIA vynimka a fungovalo by to pri nej inak :lol: :lol: :lol:
Tak ty moje originální pružiny nebyly moc opotřebované, pokud srovnám, jak auto sedělo s nimi a jak sedí teď s novými originálními. Věřil bych, že problém bude v tlumičích. Mám sériové, i když nedávno měněné. Věřím tomu, že pokud bych tam dal tvrdší tlumiče, tak je to zase o něčem jiným.
Ale se snížením se objevily problémy, nezajedu, kam jsem dřív zajel a kam občas potřebuju zajet, taže o snižování už nechci slyšet. Howgh.
Andy

Příspěvek od Andy »

Habron píše:
Andy píše:tento weekend som daval novy podvozok na Espero. Pruziny Weitec -40/-40 a nove tuhsie tlmice Sachs. Oproti starym original pruzinam co tam boli tak zadok klesol tak o 1cm a predok asi o 3cm. Takze neviem co robite ked vam auta padnu namiesto 40 az o 60 mm :roll:
Tak ty moje originální pružiny nebyly moc opotřebované, pokud srovnám, jak auto sedělo s nimi a jak sedí teď s novými originálními. Věřil bych, že problém bude v tlumičích. Mám sériové, i když nedávno měněné. Věřím tomu, že pokud bych tam dal tvrdší tlumiče, tak je to zase o něčem jiným.
Ale se snížením se objevily problémy, nezajedu, kam jsem dřív zajel a kam občas potřebuju zajet, taže o snižování už nechci slyšet. Howgh.
kup si offroad :lol:
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Andy, a jak jsi s pozvozkem Weitec spokojený? Moc by mě potěšilo, kdyby ses o tom rozepsal trošku víc, protože se taky chystám kupovat nový podvozek. Díky!!!!

Nexia² project

Habron

Příspěvek od Habron »

Andy píše:
kup si offroad :lol:
Už jsem o tom uvažoval, ale to abych měl dvě auta, jedno normální a jedno na české cesty :-)
Andy

Příspěvek od Andy »

Ivan píše:Andy, a jak jsi s pozvozkem Weitec spokojený? Moc by mě potěšilo, kdyby ses o tom rozepsal trošku víc, protože se taky chystám kupovat nový podvozek. Díky!!!!
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=360
ja som zatial uplne spokojny. Auto straca na komforte ale jazdne vlastnosti sa vyrazne zlepsili!!! Auto sa v zatackach ovela menej naklana, prestalo "plavat" no proste je to tak ako som chcel :lol:
Co konkretne by ta zaujimalo?
Radmont

Příspěvek od Radmont »

priklad ci auto na znizenych a pritvrdenych pruzinach a s novymi sportovymi tlmiacami + 15" diskami sa moze jazdnymi vlastnostami rovnat povedzme s Fordom focusom v serii (alebo hocijakym inym autom s dobrym podvozkom)
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“