Rozvodový řemen Matíz - výměna

Moderátor: Blue Lanos

Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozvodový řemen Matíz - výměna

Příspěvek od Vazoun »

Rado77 píše:No jo, bez vody je to zloba. Teplota tam ide tak rychlo hore, ako keby som z procesora zhodil chladic a drzal prst na procesore, tak do nejakych 20 sekund mi ten prst zhori ;) Ja som tiez takto isiel chvilu do servisu, ked mi striekala chladiaca cez deravu hadicku k radiatoru. Este ze bola zima a pri pomalsej jazde sa motor ako-tak chladil studenym vzduchom. Presiel som do servisu cez BA cca 10 kilakov a Matizek to prezil. Ale samozrejme som mal v motore stale asi 50% kvapaliny.
------------------------
Aj ten můj to kolegáčku " Rado77 " prežil a jezdí jako předtím , vše dobre dopadlo -i :lol: čau " Vazoun " :lol:
Reklama

Nelo

Příspěvek od Nelo »

Zdravim Vas kolegovia.
Vcera sa mi pri 95 km/h, po 77000 km, roztrhol rozvodovy remen. Vsetkych 6 ventilov je ohnutych a 3 voditka su popraskane. Dovod nezisteny. Cakam na cenu opravy.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Otazky:
- pri kolkych km bol remen meneny naposledy?
- kolko rokov mal tento remen?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Rado77 píše:Otazky:
- pri kolkych km bol remen meneny naposledy?
- kolko rokov mal tento remen?
------------------
Aj mne to zajímá :o) a napiš r.v. Matize a kolik má najeto celkem - dík " Vazoun " :lol:
Nelo

Příspěvek od Nelo »

Rocnik 99. Povodny remen som menil po 100000 km na jesen v 2003. Teraz ma Matisek 177000 km.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

No, takze ide o to, ze rozvodak mal 7 rokov. Ani tak nejde o najazdene km ako o striedanie leto-zima, sucho-dazd, kedy ta guma starne. Standard na dnesnych autach je 5 rokov. Je jasne ze rozvodak by mal vydrzat dlhsie a 5 rokov nastavili pre istotu, kedy je este prevadzka auta bezpecna. Holt, proste to chudak nevydrzal.
Ale moze byt aj ina pricina - stara kladka co sa zadrhavala atd... proste jeden z komponentov rozvodov bol pricinou. To by sa malo zistit pri GO motora
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

P1070410.JPG
P1070410.JPG (66.44 KiB) Zobrazeno 4337 x
Tady je důkaz o tom, že opravdu jezdím normálně tak jako dříve a nic se na motoru nevyhřálo ani nezapeklo !!! Toto je snímek z účasti na " Drsnoseveročeském srazu ve Valdeku " 20.února 2010 :o)
Jinak zdravím všechny na foru a přeji hezký den - ahoj " Vazoun " :o)
----------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20 :P
Matiz SE/II.08 - r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2010
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ted koukam co se tu delo a skutecne vubec o nic neslo.psal jsi ze utekla voda ale pokud zustala v nadobce a navic to normalne topilo tak se VUBEC NIC NESTALO.kolikrat k nam prijely auta kde chybela voda v nadobce uplne a vsecko bylo v pohode.
nemej strach
ahoj
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

palikx píše:ted koukam co se tu delo a skutecne vubec o nic neslo.psal jsi ze utekla voda ale pokud zustala v nadobce a navic to normalne topilo tak se VUBEC NIC NESTALO.kolikrat k nam prijely auta kde chybela voda v nadobce uplne a vsecko bylo v pohode.
nemej strach
ahoj
--------------------------------
Nic se sice nestalo Pavle :o) ale uklidnil jsi mne - přeci jen jsem z toho byl trochu nervozní i když mne klucí ze servisu kde mi vyměnili vodní pumpu,vše zkontrolovali a nic závažnýho nezjistili - dík za potvrzení mých zbytečných obav. -i
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

Tak mě to také čekalo - výměna rozvoďáku a když už to bylo tak i rovnou výměna vodní pumpy - do toho olej,filtry, (vzduch i olej) - svíčky ... no s prací 6000,- dělal to známej co se tím živí ... myslím důvěra je na místě...spokojenost - auto šlape jako hodinky - akorát mi sprdnul zadní tlumiče že už jsou zralý - překvapuje mě že po 70 000 jsou úplně na odpis.. no to udělám další měsíc ,ale budou!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Jarda.

Příspěvek od Jarda. »

Ahoj.
Včera jsem si nechal vyměnit rozvodový řemen, včetně pumpy,klínových řemenů, napínací kladky, olejového filtru, palivového filtru, chladící kapaliny a oleje. Mat. jsem kupoval v Krči.
Cena mat.-1820Kč, cena práce + olej-1700Kč.
Na servis velice slušná cena, co se týče mat. doporučuji nákup v Krči.
Jarda-Loštice.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

To je uplne ze za darmo ;) Na Megana v neautoriz cca 12 tisic, autoriz cca 20 i viac ! ;) Na Fiestu este v pohode....tam cca 5000 to stalo.
Inak je to haluz, lebo napr. Fiesta ma v knizke "Jak na to" a vlastne aj v SM uvedenu vymenu rozvodov kazdych 120 tisic, alebo 10 ROKOV ! Pritom remen je presne rovnaka guma ako vsetky ostatne remene - ci uz Febi, SKF, Valeo atd... Ford si tiez nemoze dovolit riskovat a dat interval az 10 rokov len tak.... Takze je velmi pravdepodobne, ze vyrobcovia Daewoo, Renault a vlastne vecsina dalsich, zamerne davaju cifry ako vymena po 5 rokoch alebo 100 tisic (Matizek tusim iba 80 alebo kolko ma), aby proste zarobili prachy.
Na Megane som si nechal pozriet komplet rozvody - zhodit remene, kazdu kladku kuknut, vole atd... rozvody mali 4 roky a chlapci usudili, ze rozvody su uplne ako nove po 4 rokoch. Nahodili remene naspet a v pohode na nich jazdim do dnes ;) Taktiez svokor ked mal este Punto - 10 rokov mal origo rozvody a pohoda. Na Fieste som mal akurat 10-rocne rozvody - na klinaku teda bolo vidno ze uz ma svoj vek - praskliny, ale nevykazoval ziadne vole (ziadne piskania za studena alebo tak), v zasade by este rok-dva v pohode prezil. Taktiez na MeganeII som sa rozhodol, ze nebudem menit rozvody po 5 rokoch ako pisu, lebo tie rozvody su proste ako nove.
Cim viac mam aut, tym viac som presvedceny ze predpisane intervaly su zbytocne prilis skoro. Ako prevencia OK - ale je otazka, ci clovek za zivot auta vymeni rozvody 1 x, alebo 3 x - hlavne u tych drahsich cien rozvodov.
Na Matizka ako vidno je to este drobatko polozka, tu sa menit kvoli prevencii doslova oplati ;) Takze to len moja vsuvka, s ktorou urcite vecsina ludi suhlasit nebude :D
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo to je mozny ze vydrzi pokud ten motor nema velke komprese tak je malo namahany a vydrzi vic.
bohuzel skutecnost je takova ze remeny na 16v motorech vydri maximalne 90 tis v ojedinelych pripadech vic.
na matizu by asi vydrzely taky dlouho
na 8 v motorech taky vydrzi vic asi by 120 tis najezdily ale obcas slysim takove zpravy jako 30tis a prasknul takze nekdy je to o smule a o stesti.
proto je vymena na prumeru tedy 5 let a dnes asi 60 tis coz je podle me preci jen brzy ale pro dlouhy zivot motoru asi jistota.
Simson s 51
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

A preco potom na Fieste Zetec S 1,25 16V udavaju 120tkm alebo 10 rokov? Na MeganeII taktiez 120tkm alebo 5 rokov.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jelikoz fordy nemam rad tak se budes muset zeptat asi stareho henryho :D
10 let na remen je podle me nesmysl (nemyslim tim ze bych ti neveril nebo technikum od fordu)ale kdyz se pokazde podivam na remen po 5 letech a 80 tis at je to octavia nebo peugeot hyundai kia daewoo nebo cokoli jineho tak je videt ze je roztrepeny misty narusena guma a ozubeni.remen po 10 ti letech si skutecne neumim predstavit a v zadnem pripade bych ho v aute tak dlouho nenechal.
Simson s 51
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“