To je uplne ze za darmo
Na Megana v neautoriz cca 12 tisic, autoriz cca 20 i viac !
Na Fiestu este v pohode....tam cca 5000 to stalo.
Inak je to haluz, lebo napr. Fiesta ma v knizke "Jak na to" a vlastne aj v SM uvedenu vymenu rozvodov kazdych 120 tisic, alebo
10 ROKOV ! Pritom remen je presne rovnaka guma ako vsetky ostatne remene - ci uz Febi, SKF, Valeo atd... Ford si tiez nemoze dovolit riskovat a dat interval az 10 rokov len tak.... Takze je velmi pravdepodobne, ze vyrobcovia Daewoo, Renault a vlastne vecsina dalsich, zamerne davaju cifry ako vymena po 5 rokoch alebo 100 tisic (Matizek tusim iba 80 alebo kolko ma), aby proste zarobili prachy.
Na Megane som si nechal pozriet komplet rozvody - zhodit remene, kazdu kladku kuknut, vole atd... rozvody mali 4 roky a chlapci usudili, ze rozvody su uplne ako nove po 4 rokoch. Nahodili remene naspet a v pohode na nich jazdim do dnes
Taktiez svokor ked mal este Punto - 10 rokov mal origo rozvody a pohoda. Na Fieste som mal akurat 10-rocne rozvody - na klinaku teda bolo vidno ze uz ma svoj vek - praskliny, ale nevykazoval ziadne vole (ziadne piskania za studena alebo tak), v zasade by este rok-dva v pohode prezil. Taktiez na MeganeII som sa rozhodol, ze nebudem menit rozvody po 5 rokoch ako pisu, lebo tie rozvody su proste ako nove.
Cim viac mam aut, tym viac som presvedceny ze predpisane intervaly su zbytocne prilis skoro. Ako prevencia OK - ale je otazka, ci clovek za zivot auta vymeni rozvody 1 x, alebo 3 x - hlavne u tych drahsich cien rozvodov.
Na Matizka ako vidno je to este drobatko polozka, tu sa menit kvoli prevencii doslova oplati
Takze to len moja vsuvka, s ktorou urcite vecsina ludi suhlasit nebude