vylepseni matiska.....

Moderátor: Blue Lanos

V.Brousek

pro Petra

Příspěvek od V.Brousek »

Petře nyní jsem vyhledal tvůj dřívější příspěvěk a musím se ti tu omluvit.Já asi půjdu k lékaři,už neumím ani číst a to co jsi přečtu si ani nepamatuji.
Teda se ti tu veřejně OMLOUVÁM.
Třetí válec je opravdu u převodovky.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Anonymous píše:
petrm píše:Opět pane Broučku pořadí válců se vždy počítá od rozvodů a je jedno jestli je to motor naftovej nebo nebo třeba plynovej a nebo 3 či 8 válec . Jinak stačí otevřít kapotu u vašeho Matesa a důkladně se podívat na kabely jestli máte ještě originál je na každém číslo 8) jednak dílu a jednak umístění ;)
Nechci vám kazit náladu z dobře nakoupených kabelů ale kabely z Tesla Blatná většinou vydrží do prvního pokusu o odpojení po delší době od zapojení . Aspoň jeden se vždy utrhne originál matiz to sice taky někdy udělá ale mnohem méně často :(
Petře tak se podívej co jsi napsal a potom teprve urážej.Já nejsem Brouček ale Brousek.Nechci to znova hledat,ale ty jsi v tvém příspěvku napsal že je první válec u rozdělovače.
Pracoval jsem na nákladních vozech a tam holt se válce počítají od setrváku.Aspoň tak jsem to pochytil od automechaniků,když seřizovali ventily.
Petře,omluva v dalším příspěvku.Zde jsem se zapoměl přihlásit
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
viki

Příspěvek od viki »

no teda priznam se, ze me to taky trosku zaskocilo, ja myslela ze ty kabey prece jenom neco vydrzi, cervena barva je sice super, ale prece jen to neni to nejdulezitejsi, no jestli se mi pretrhnou, radeji pak pujdu zpet do originalu, priznam se, ze vedet toto pred tydnem, tak si je neobjednam :o ale to je ted jedno, treba to nebude tak zly.
vcera jsem si koupila malyho vonavyho slona do matiska, krasne mi to provoni a super se hodi k novym potahum:) ..k tematu to moc neni, ale mam z toho radost:)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Zabijec, Viki: Já jsem netušil, že je to obecná vlastnost kabelů z Tesly, to jsem zjistil až tady od Petra. U sebe jsem to připisoval spíše rukám, příp vadě jednorázově vyrobené sady. U nás třeba přímo v prodejně Daewoo dílů není možné koupit žádný "originál". Všecko jsou kabely z Tesly, takže jsem bral, že obecně budou OK. Nicméně když se s kabelem po nasazení na svíčku několikrát zatočí sem a tam (a trošku se obrousí dosedací plochy kontaktů koncovky a svíčky) dá se sundat pohodlně. A pokud ho přetrhnete - resp. vytrhnete kovovou koncovku z koncovky kabelu, jde to lehce opravit:

* černá koncovka se stáhne dolů
* stříkne se do ní WD40 nebo podobný olej, aby šla lehce natáhnot spátky na kabel
* natáhne se na kabel tak, aby konec kabelu trčel asi 2cm
* nacvakne se na kabel kovová koncovka tak, aby se vodič dotýkal pláště koncovky (napsáno to vypadá složitě, ale je to primitivní)
* černá koncovka se přetáhne přes kovovou

Já jsem ještě pro jistotu zkontroloval odpor kabelu a i po opravě má deklarované 2kOhmy.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
viki

Příspěvek od viki »

jasne, no ja nemyslim ze budu ty kabely zas tak casto sdelavat a tak nejakej ten patek snad neco vydrzi:) a pak uvidim:) pokud to jde takto opravit tak je to fajn, ale kolikrat to tak jde opakovat, pokud to dobre chapu, tak se tim kabel stale zkracuje a tak je to mozny udelat tak dvakrat a stejne je to pak na vyhozeni, ale jak rikam, zase tak casto je sundavat nebudu, dam rovnou novy svicky a bude na nejaky cas klid:)
ja nevim zda tady prodavaji original. kabely, ale v nabidce autodily krc je maji, no a hlavne ja mam ty stary ok, tak si je dam do kufricku a kdyby neco budou po ruce. jen ten posledni nejde dolu a tak se prave bojim ze se pretrhne, tak jsem rovnou objednala celou sadu a cervenou :)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

viki píše:...ale kolikrat to tak jde opakovat, pokud to dobre chapu, tak se tim kabel stale zkracuje...

...nevim zda tady prodavaji original. kabely, ale v nabidce autodily krc je maji...
Kabel se opravou nezkracuje. On se totiž nepřetrhne, ale stáhne se z něho ten kovový kontakt, co dosedá na svíčku. Zkracoval jsem jen jendou asi o 5mm, když už byla izolace odrbaná. V Krči tuším mají taky Teslu. Alespoň podle obrázku.

Obrázek
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
V.Brousek

svíčkové kabely

Příspěvek od V.Brousek »

Já jsem u svého Matíze použil kabely s měděným vodičem a mám jednou pro vždy pokoj.Uhlíkové kabely mají omezenou životnost.
viki

Příspěvek od viki »

aha ja myslela ze se pretrhne, tak to jo. no tak sem zvedava jak to vydrzi. nastesti to neni nijak draha zalezitost.
vidis a ja myslela ze tam maji originaly...
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: svíčkové kabely

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:Já jsem u svého Matíze použil kabely s měděným vodičem a mám jednou pro vždy pokoj.Uhlíkové kabely mají omezenou životnost.
A jak je to, Václave, s odrušováním? Jsou na těch kabelech odrušovací koncovky, nebo obyč gumové? Neslyšíš pak "motor v rádiu"? Pokud jsou obyčejné, tak je tu otázka, co to dělá se zapalováním, když místo 2 až 7kOhmů mají kabely odpor takřka nulový. Ale moc to toho nevidím, takže jen spekuluju
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondráši já jsem použil koncovky ze starých uhlíkových kabelů.Abych se dostal k napojení,musel jsem je rozříznout,vsadil jsem svíčkový kabel a spoj jsem omontal elektr.izolačkou.
Na rádiu celkem nic moc nepozoruji(jak kdy) záleží na příjmu.Ale pravděpodobně se asi poslech zhoršil.Zatím jsem se s tím moc nezabýval,až budu u auta,poslechnu bedlivěji,jestli uslyším vrnění podle otáček motoru.
Pro mě je důležitější spolehlivost,protože u starších uhlíkových kabelů nelze toto zaručit (můj názor a zkušenost)
PS:
Já už se tu pomalu bojím něco napsat,protože Petrm:(nyní to myslím trochu v legraci) mě hned usměrní.Ale dávám mu za pravdu - jeho zkušenosti jsou pro nás k nezaplacení - on se na to díva s pohledu servismana.
viki

Příspěvek od viki »

tak mi prave prisel balicek s tema kablikama 8) vypadaji dobre, tak se dam o vikendu do vymeny, pokud nebude teda peset...
jinak jak se tu jiz nekdo (tusim ze zabijec) zminoval o zaslani kablu v krabickach, tak i me to v nich neprislo, byli dane jen ve skatuli ve ktere to bylo poslane...ale me to neva.
V.Brousek

Pro Ondraše:

Příspěvek od V.Brousek »

tak jsem dnes jel pro dlaždičky(mamča si vymyslela dlažbu na WC) a tak jsem mrknul na přenášení motoru do rádia k vůli mé úpravě svíčkových kabelů.Když je slabší stanice,opravdu se vrnění v rádiu projevuje.U silného příjmu nikoliv.Jestli to dělalo i při originálních nevím,ale asi né.Když to ale shrnu,tak přitom hluku za jízdy se to moc neprojevuje a je i pravdou,že já moc rádio nepouštím,spíše se bavím ze spolucestujícími.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak na několikrát :lol: :lol:
Pro pana Brouska : taky se omlouvám to jméno sem přehlédl :oops: a jinak nevím co bylo na mém příspěvku tak urážlivého že ste se tak rozparádil ;) . Já sem taky chodím pro to abych se poučil protože někdy i naprostý "amatér" ;) dokáže svým vytrvalým sledováním a zkoumáním problému zjistit co s tím je kdežto já v práci na to nemám čas a tak se snažím tu pochytit i něco co pomůže ve zlepšení kvality mé práce vůči ostatním majitelům Daewoo které spravuju a jen se snažím zabránit škodám které by si mohl kdokoliv způsobit zbytečně 8) . Omluva se přijímá 8) já to beru s humorem mě tohle nemůže rozhodit ;)
Pro Viki a ostatní s kabelama : ano jdou opravit a tak jak popisuje Ondráš záleží jak moc se uthne ale v zásadě ano jenže jak píše pan Brousek já to beru ze strany servisu když někdo přijede my mu je dáme a on za 10 000 přijede na pravidelnou výměnu svíček a teď 2 kabely utrnete (hodinu je zadarmo spravujete aby zákazník mohl odjet ) tak to je chcete vzít a jít výrobce uškrtit takže radši začnete používat originál a máte klid . Ty kabely vydrží dokud je nebudete chtít znovu odpojit takže když dáte rovnou nové svíčky máte na 30 000 pokoj a to za tu cenu docela ujde i kdyby ste je měli znovu kupovat 8)
V.Brousek

Pro Petra

Příspěvek od V.Brousek »

citace: .........že jste se tak rozparádil ....
odpověď: asi jsem zrovna nebyl ve formě
zabijec

Příspěvek od zabijec »

viki píše:tak mi prave prisel balicek s tema kablikama 8) vypadaji dobre, tak se dam o vikendu do vymeny, pokud nebude teda peset...
jinak jak se tu jiz nekdo (tusim ze zabijec) zminoval o zaslani kablu v krabickach, tak i me to v nich neprislo, byli dane jen ve skatuli ve ktere to bylo poslane...ale me to neva.
Já si pro kabely zajel včera a paní Chmelařová byla velmi milá, asi jsme jí volali v nevhodné chvíle.

Což ty kabely před montáží prostříknout kontaktolem nebo silikonovým olejem, třeba by pak šly sundat lépe bez přetržení.
Už bez Matesa
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“