problemy s nubirou II (vysoke ot.volnobehu) strana 4.
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Matusak
- Kontaktovat uživatele:
Re: problemy s nubirou II (vysoke ot.volnobehu + el.okna)
po dlhsej dobe som spat...
otacky volnobehu sa drzia na normalnej hodnote pod 1000 ako som napisal vyssie, ked sa oteplilo tak odvtedy je to normalne, teraz je zase zima a stale su dole.. tak nerozumiem co tomu je ale kazdopadne som rad
k tej spotrebe... v meste neviem aku mam, ale mal som moznost zistit kombinovanu, a ta mi vysla na 7,6l... 50km dialnica (stylom ze 4ka na 120km/h a potom som radil 5ku na 140km/h) 50km mesto (stylom prudke rozbehy na semafore, samozrejme ked som prvy na cervenej)
v technicaku mam nejaku informaciu o 6.7l - ale neviem ci je to kombinovana,mimo alebo v meste.... ale predpokladam ze kombinovana...
ked zistim udaj o spotrebe v meste dam vediet...
otacky volnobehu sa drzia na normalnej hodnote pod 1000 ako som napisal vyssie, ked sa oteplilo tak odvtedy je to normalne, teraz je zase zima a stale su dole.. tak nerozumiem co tomu je ale kazdopadne som rad
k tej spotrebe... v meste neviem aku mam, ale mal som moznost zistit kombinovanu, a ta mi vysla na 7,6l... 50km dialnica (stylom ze 4ka na 120km/h a potom som radil 5ku na 140km/h) 50km mesto (stylom prudke rozbehy na semafore, samozrejme ked som prvy na cervenej)
v technicaku mam nejaku informaciu o 6.7l - ale neviem ci je to kombinovana,mimo alebo v meste.... ale predpokladam ze kombinovana...
ked zistim udaj o spotrebe v meste dam vediet...
- Reklama
- Matusak
- Kontaktovat uživatele:
pekný deň vám prajem
znova otáčky haprujú na hodnote 3000rpm.. servisák mi skúsil odpojiť túto vec
http://i43.tinypic.com/2nh3u6x.png
a otáčky klesli na 1100 ale tak to hapruje tiež, ale nestúpne to na 3000rpm ale neznie ten motor že ide plynulo. chcel by som sa spýtať že načo je tá vecička ??
ked je zapojená tak otáčky okamžite vyšplhajú späť na 3000 a ked to odpojim tak musim pridať plyn aby to nechcíplo ale potom to drží...
vdaka
znova otáčky haprujú na hodnote 3000rpm.. servisák mi skúsil odpojiť túto vec
http://i43.tinypic.com/2nh3u6x.png
a otáčky klesli na 1100 ale tak to hapruje tiež, ale nestúpne to na 3000rpm ale neznie ten motor že ide plynulo. chcel by som sa spýtať že načo je tá vecička ??
ked je zapojená tak otáčky okamžite vyšplhajú späť na 3000 a ked to odpojim tak musim pridať plyn aby to nechcíplo ale potom to drží...
vdaka
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
to je jedina vec,...
podlaktorej ECU vie...kolko ma motor vzduhu ....
odborne: MAP - Manifold Air Presure sensor
a mechanik nevie ze preco to ma tolko otaacok ..???
(nejaky slaby mechanik)
podlaktorej ECU vie...kolko ma motor vzduhu ....
odborne: MAP - Manifold Air Presure sensor
a mechanik nevie ze preco to ma tolko otaacok ..???
(nejaky slaby mechanik)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
- Matusak
- Kontaktovat uživatele:
no očividne nevie :-/ asi ho vymením (toho servisáka).
je možné že ten MAP je chybný ???
alebo predsalen to niekde nasáva falošný vzduch ??? (na to je nejaký prístroj kde to ukáže že to púšťa abo nejak tak-aspon tak mi tvrdili)
poprípade žeby boli chybné sviečky ??? (plánujú sa vymeniť za obyčajné za 8eur, teraz sú tam tie 4bodové či ako sa volajú) avšak toto ide mimo mňa
je možné že ten MAP je chybný ???
alebo predsalen to niekde nasáva falošný vzduch ??? (na to je nejaký prístroj kde to ukáže že to púšťa abo nejak tak-aspon tak mi tvrdili)
poprípade žeby boli chybné sviečky ??? (plánujú sa vymeniť za obyčajné za 8eur, teraz sú tam tie 4bodové či ako sa volajú) avšak toto ide mimo mňa
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
MAP moze byt vadny.. aj ked ja som taky este v ruke nemal..
nahodim moju oblubenu temu .. "Tenke gumenne hadicky" ...
teda tie male co na tych plastovych podtlakovych vedeniach, ...ci su vsetky vymenenee..??
a prisavanie ziadna diagnostika neukaze...
pretoze ECU spravne nareguluje mnozstvo paliva z mozstvom vzduchu...
len skoda ze niesu ktomu tie spravne otacky...
..vadne tam moze byt cokolvek na saniiiii....
prip. na privode paliva...
nahodim moju oblubenu temu .. "Tenke gumenne hadicky" ...
teda tie male co na tych plastovych podtlakovych vedeniach, ...ci su vsetky vymenenee..??
a prisavanie ziadna diagnostika neukaze...
pretoze ECU spravne nareguluje mnozstvo paliva z mozstvom vzduchu...
len skoda ze niesu ktomu tie spravne otacky...
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
panenko maria ja nevjem co tam vsetci davate 4 bodove sviecky, dajte tam klasiku, ja som tam mal BOSCH, DENSO a teraz mam NGK (BKR6E-11) a mam odjazdene na nich 25 000 km aj benzin aj plyn a idu uplne super, takze daj tam to co tam ma byt, ziadne 4 bodove hovadiny plus samozrejme skus vyčistit aj tu skrtiacu klapku , ci dakde neni daka hadicka pretrhnuta, ako pisal majsterko JRD
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
neviem ako ini, ale ja som skusil v aute 3bodaky kvoli tomu, ze:
1. boli lacnejsie nez ngk (tzv. originaly)
2. mali vydrzat dlhsie nez ngk (tzv. originaly)
To ze v aute nevydrzali viac nez par tisic km, za to moze isty problem pri ktoreho hladani priciny som pre istotu vymenil aj sviecky ale tie v tom boli nevinne
1. boli lacnejsie nez ngk (tzv. originaly)
2. mali vydrzat dlhsie nez ngk (tzv. originaly)
To ze v aute nevydrzali viac nez par tisic km, za to moze isty problem pri ktoreho hladani priciny som pre istotu vymenil aj sviecky ale tie v tom boli nevinne
- Matusak
- Kontaktovat uživatele:
neviem o tom žeby sa menili tie gumenne hadičky. čiže nie nemenili sa - čo to cca stojí ??JRD McLAREN píše:nahodim moju oblubenu temu .. "Tenke gumenne hadicky" ...
inak ako zistím že kde to nasáva falošný vzduch ?? neviem či by som to sluchom zachytil ked motor by vrčal pri 3000rpm
koniQ: ta klapka bola čistená, ja sám by som ju chcel skúsiť vyčisťiť pre istotu, len sa akosi bojím že tam niečo pos*rem
chcem sa spýtať, kebyže jazdím bez zapojeného MAP-u tak to škodí nejako motoru ??? pretože ked to bolo odpojené tak ten motor nemal na volnobehu 3000rpm a akurát pri štartovaní som musel pridávať plyn.
vdaka
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no bud kupis hadicku na bicikel-ppumpu...
a narezesh si ake potrebujesh...
alebo ic do Carmaxu na Bottovu..a pytaj si hadicky na podtlakovy ventil paliva..
cca 3 kusy stacia..narezesh si kolko bude treba...
najprv ich vymen, ...a potom budeme riesit dalej..
VADO mal napr prasknutu aj tu tenku plastovu trubelku co isla na MAP senzor..
a tiez vysoke otacky, ..skapinalo to ..cierne sviecky...a pod...
(a ked si nebudesh vedet rady, tak mam cez tyzden trochu casu...)
a narezesh si ake potrebujesh...
alebo ic do Carmaxu na Bottovu..a pytaj si hadicky na podtlakovy ventil paliva..
cca 3 kusy stacia..narezesh si kolko bude treba...
najprv ich vymen, ...a potom budeme riesit dalej..
VADO mal napr prasknutu aj tu tenku plastovu trubelku co isla na MAP senzor..
a tiez vysoke otacky, ..skapinalo to ..cierne sviecky...a pod...
(a ked si nebudesh vedet rady, tak mam cez tyzden trochu casu...)
- Dimco Nubira 97
Páni a hlavne Palix. Ako tu tak čítam o tom krokovom motorčeku mám jednu otázočku... ked naštartujem otáčky vybehnú potom klesnú na 1200 o malú chvílku na 1000 a za ďaľšiu na 800-900 neviem proste klasický volnobeh. A tu sa vynára moja otázka ...je to vada ? trvá to niejaké 2 minuty. Ďaľšia moja otázka znie ked naštartujem a otáčky klesnú na 1200 mne začnú kolísať... ale kolíšu možno 50-100 ot. je to len také pocukávanie ručičkou hore a dole a je to aj počuť na motore. Je niekde nástroj ako toto odstrániť alebo sa môžem s kľudom voziť ďalej ?
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
To že po nastartování studeného motoru jsou otáčky na 1200 a během chvíle spadnou na těch 800 je OK a správně.... pokud natočíš teplej motor, měly by otáčky ihned po nastartování spadnout na těch cca 800 ..... samo pokud jedeš na neutrál jsou většinou otáčky na cca 1000 - 1200 a na 800 spadnou až když jedeš skoro krokem.....
Kolísání otáček je chyba...... viděl bych to na kabely a svíčky zkus nejdřív svíčky a dej tam úplně obyčejný....
Kolísání otáček je chyba...... viděl bych to na kabely a svíčky zkus nejdřív svíčky a dej tam úplně obyčejný....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Dimco Nubira 97
hmmm obyčajné sviečky ? pred pol rokom som tam kupoval funglovice športové sviečky a vyšli ma literRichard píše:To že po nastartování studeného motoru jsou otáčky na 1200 a během chvíle spadnou na těch 800 je OK a správně.... pokud natočíš teplej motor, měly by otáčky ihned po nastartování spadnout na těch cca 800 ..... samo pokud jedeš na neutrál jsou většinou otáčky na cca 1000 - 1200 a na 800 spadnou až když jedeš skoro krokem.....
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
a měnil jsi někdy kabely? ty taky nadělají rotyku....... když říkáš, že svíčky jsou Ok, jaký jsi tam dával? já jezdím i na plyn na Briskách DOR15LGS a jsou to ty bez jiskřiště s tou povrchovou jiskrou.... a dobrý a přišly mě asi na 500,- Myslel jsem ty obyčejné jako na zkoušku na stránkách Brisk máš asi 6 druhů svíček na Nubi..... No a jinak jak radí ostatní hadičky hadičky hadičky.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
no
otacky po startu cca 1500 je ok.maji klesnout na cca 1000 a od tud padaji jiz velice pomalu jak se ohriva motor.
v dobe ohrivani motoru by se ale nemelo stavat ze by otacky kolisaly.
jestli to kolisani o par otacek pozorujes hlavne za tepla mohla by byt spatna lamda sonda ktera mozna nepracuje a diky tomu se motor neni schopen udrzet v rovnych otackach.
chtelo by to asi zmerit.
k tem svickam.
za poslednich par mesicu mam nazor na vsecky sportovni a vice bodove asi takovy ze pokud si je dam do auta tak jen proto abych mel co delat jelikoz okamzite zacnou problemy.
Brisk DOR bohuzel nestoji taky za nic ale tak 15000 km funguji vetsinou spolehlive.pak ale zemrou ze dne na den bez varovani.
V korejcich a japoncich jsou jedine spolehlive NGK s jednou maximalne 2 mi elektrodami.
Prosim zadne itrium iridium stribro a podobne.je to strasny pruser a zadna z takovych svicek nefunguje dlouho nebo vubec.
vsem co funguji gratuliji ke stesti na kus.
mel jsem felicii ktera si s otackami motoru delala co chtela a vubec nejela.byly tam brisk itrium a mely najeto asi 200 km.po vymene za obyc ngk jezdi jak nova.
takze zkus obyc svicky -nejlip si treba nekde pujcit nebo neco takoveho zmerit kabely a pak projet treba emisemi jestli chodi lambda nebo diagnostikou zda neni problem nekde jinde.
krokac muzes zkusit resetovat a pokud se nebude chtit otackam po resetu rychle srovnat do normalu je pridreny.
otacky po startu cca 1500 je ok.maji klesnout na cca 1000 a od tud padaji jiz velice pomalu jak se ohriva motor.
v dobe ohrivani motoru by se ale nemelo stavat ze by otacky kolisaly.
jestli to kolisani o par otacek pozorujes hlavne za tepla mohla by byt spatna lamda sonda ktera mozna nepracuje a diky tomu se motor neni schopen udrzet v rovnych otackach.
chtelo by to asi zmerit.
k tem svickam.
za poslednich par mesicu mam nazor na vsecky sportovni a vice bodove asi takovy ze pokud si je dam do auta tak jen proto abych mel co delat jelikoz okamzite zacnou problemy.
Brisk DOR bohuzel nestoji taky za nic ale tak 15000 km funguji vetsinou spolehlive.pak ale zemrou ze dne na den bez varovani.
V korejcich a japoncich jsou jedine spolehlive NGK s jednou maximalne 2 mi elektrodami.
Prosim zadne itrium iridium stribro a podobne.je to strasny pruser a zadna z takovych svicek nefunguje dlouho nebo vubec.
vsem co funguji gratuliji ke stesti na kus.
mel jsem felicii ktera si s otackami motoru delala co chtela a vubec nejela.byly tam brisk itrium a mely najeto asi 200 km.po vymene za obyc ngk jezdi jak nova.
takze zkus obyc svicky -nejlip si treba nekde pujcit nebo neco takoveho zmerit kabely a pak projet treba emisemi jestli chodi lambda nebo diagnostikou zda neni problem nekde jinde.
krokac muzes zkusit resetovat a pokud se nebude chtit otackam po resetu rychle srovnat do normalu je pridreny.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- Dimco Nubira 97
No ok skúsim tam kúpiť niejaké obyčajné. Diagnostiku som mal robenú zhruba 2 mesiace dozadu ked mi to zomrelo. Nakoniec bola indukčná cievka v háji. Káble som myslím nemenil nikdy tak aj to by stálo za pokus. A nie za tepla motora to nerobí vôbec len pri naštartovaní na studeno. Zaujímavosťou je že po tejto tuhej zime už mi to robí aj Chevrolet Epica (otcov v mojom používaní) presne také isté kolísanie otáčiek. Preto sa vynára otázka kde je chyba pretože je to 2 ročné auto. Myslíš si Palix že aj tam by mohol byť problém v tých sviečkach ? A chalani neviete mi niekdo poradiť dobrého servisáka daewoo na západnom slovensku ? (Najlepšie v okolí Trnavy) Chcem dať všetko prečistiť všetko čo je potrebné vymeniť atď a z autorizovaného servisu už mi tečp nervy šak to sú neschopný lolovci
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI