Aku mate spotrebu?

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Fabcou sem byl taky docela zklamanej. Cetl jsem jak ma kvalitne provedenej interier a nevrze, ale pak sem se svezl s kamosem a zjistil sem, ze muj Lanos, na kterej sem uz v ty dobe byl kvuli vrzani trochu nastvanej a mel zhruba stejne najeto jako Fabca, vrze min nez ta Fabia. Tak nevim.
Reklama

Mareman

Příspěvek od Mareman »

Já jsem se k tomuto tématu do dneška radši nevyjadřoval abych se moc na nenas... když tu vidím těch 7 na 100 apod. :twisted: Ale dneska už konečně můžu. Po výměně termostatu a zaslepení EGR ventilu mi vyšla spotřeba z Liberce do Brna přes Prahu na 5.9 litrů/100. Byla v tom i cesta po Praze na Chodov a část cesty v prudkým lijáku, kterej spotřebě taky moc nepřeje. Jel jsem celou cestu do 120ti a nebýt toho, že jsem se občas před stoupáním pořádně nerozjel a pak to vytahoval z nízkých otáček(páč se mi nechtělo řadit čtverku :twisted: ), tak myslím, že by se dalo dostat i na 5,5 litru. A to mi přijde hodně dobrý na to jak se tvrdívá že korejci jsou žrouti :D
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

a to moze zaslepit kazdy ten EGR ventil pre istotu :?: :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Blue Lanos píše:a to moze zaslepit kazdy ten EGR ventil pre istotu :?: :idea:
EGR privadi cast splodin zpet do sani, cimz by mel zlepsit splodiny, ale i nepatrne zhorsit vykon. Takze ho nekdo zaslepuje a aktivuje ho jen pred "technickou".
Blue Lanos

normalne ho odskrutkujem a co vlozim do vnutra?? Nejaky plech? :idea:
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Blue Lanos píše:normalne ho odskrutkujem a co vlozim do vnutra?? Nejaky plech? :idea:
Na fotkach, co sem videl, to tak nejak bylo. Rozsrouboval to, podle tesneni, co tam bylo, vyrezal kus plechu, jen do nej neudelal ty diry pro pruchod splodin a s tim to pak sesrouboval.
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Údajně by to na emisích vůbec neměli poznat, páč se prý akorát mění nějaká hodnota rychlosti zahřívání katu. Tak mi to bylo vysvětleno Palikxem ;)
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Jinak je to podložka z 1 mm plechu ve tvaru těsnění bez jedné díry a pak zaslepit přívod hadičky do EGR :roll:
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Mě se ještě nezdála za zaslepená hadička z EGRu, byla nějaká zteřelá, tak jsem místo ní dal záslepky,aby to náhodou nenasávalo vzduch z venku.......tak už je to snad konečný řešení ;)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

přesně tak Egr je jen pro zlost mě taky odešel tak sem ho zaslepil pak sem sehnal z vrakárny z motoru co měl najeto skutečných 12 000 km jinej tak sem h tam dal a nejel sem 8 000 km a je zase v hajzlu takže sem ho znovu zaslepil a už nikdy ho nevyměním :lol:
Topol

Spotřeba-EGR

Příspěvek od Topol »

petrm píše:přesně tak Egr je jen pro zlost mě taky odešel tak sem ho zaslepil pak sem sehnal z vrakárny z motoru co měl najeto skutečných 12 000 km jinej tak sem h tam dal a nejel sem 8 000 km a je zase v hajzlu takže sem ho znovu zaslepil a už nikdy ho nevyměním :lol:
Pěkný den! :D
Mám Kalose 1150.Nedávno jsem psal o tom,že mě nezhasl CHECK.V servisu mě řekli,že je to EGR tak jsem si dal do vyhledavače EGR a tam
mě zaujaly stránky www.kadett.cz/technika/egr.htm
Jinak bez komentáře!
Ať nám jezdí!
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo to je přesně ono ;) bohužel u tebe to nejde jelikož máš elektricky ovládanej egr a ten když vyhazuje chybu do jednotky tak mu zaslepení nepomůže . Kámš ze Chevroletu říkal že se musí přeprogramvat jendtka vyměnit egr , případně se dělá dost náročná oprava hlavy motoru podle toho co ti píše diagnostika ;)
Blue Lanos

takze dalo by sa v skratke povedat, ze zaslepenim ziskas preventivne nizsiu spotrebu a malicko vyssie exhalaty? Ak ale nebudu vadit potom je dobre to zaslepit koli tej spotrebe nie??? :D :?: :idea:
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Přesně tak a když navíc funguje špatně tak ještě navíc snižuje víkon motoru
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

uz mi delejte zaslepku kluci :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)