Polícia na cestách...

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Muco

Re: Polícia na cestách...

Příspěvek od Muco »

Ozorák Mikuláš píše:No tak takto. Policajti majú každý mesiac takzvané vyhodnotenie práce za celý mesiac a to ako celé oddelenie i ako jednotlivec. Tu im nadriadený ukladajú úlohy ktoré musia splniť. To sa týka aj pokút. Každý radový policajt dostane za úlohu uložiť určitú výšku pokuty napr. 250 Eur za mesiac , určitý počet zadržaných vp, osvedčení od vozidla. Ak to nesplnia , na ďaľší mesiac sa mu toto zvýši alebo je ten policajt vyhodnotený ako neschopný a je sústavne drbaný nadriadenými a za všetko. Tým pádom je nútený na cestách drbať vodičov a za každú cenu dať pokutu, zobrať papiere a hľadať závady a nedostatky.
Nepýtajte sa odkiaľ to viem.
Tak som to potom dobre napísal.Tiež som len skonštatoval,-"pokial mám dobré info.."-Nepýtajte sa ani mňa,odkial to mám :o)

P.S. Od Simona to nemám ;) ;)
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

:D jasně Muco, až udělám přestupek, šoupnu to do tohoto tématu. :D Jenom doufám, že to nebude tak často. Tak a dokud něco neprovedu, budu mlčet. :lol: :D
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Podla mojho nazoru tu ide len o to, ako vybrat co najviac penazi z pokut, akymkolbek sposobom.
Pred zopar dnami som bol predmetom takej buzeracie. Skuska na alkohol - negativna, prehliadka lekarnicky - nenasli nic expirovane, kontrola tlaku v rezerve (skusali ste presvedcit policajta, ze tlakomer nie je povinna vybava ?), kontrola farby reflexnej vesty ... asi 5-7 minut sa ma snazili nachytat na comkolvek. Nenasli absolutne nic. A tak ma "velkodusne" pustili.
p.s.: bolo to na mieste, kde (podla jedneho radia) merali rychlost. Ta hliadka asi nemala nic na robote (asi nikto rychlost neprekrocil), tak zastavovali nahodne a buzerovali.
p.s.2: Asi nepoviem nic nove, ale pocas kontroly mojho auta preslo okolo niekolko aut takeho typu (SUV, xx-555xx a podobne), kuoli ktorym vraj minister zriadil nejake specialne komanda (tym vlastne priznal, ze doteraz taketo auta boli nepostihnutelne) a ktorych rychlost sa mi zdala "trosku" vyssia, ako dovolena (absolutne nezmyselna a nezdovodnitelna na Dolnozemskej v BA) 50-tka. Co myslite, zastavili ich ?
p.s.3: uz len to, ze nie je pevne stanoveny cennik za priestupky spolu s tym, ze neexistuje ziadna kontrola dopravakov (myslim zaznam konverzacie policajt/vodic), je zakladnym predpokladmo pre korupciu. Ved v dialogu:"pan sofer, bude to za 150 euro, alebo sa dohodneme" - co brani uspokojit obidve strany ? Policajt vyinkasuje 50 euro do kesene a vodic je rad, ze usetril 100 euro ...
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
saamm

Příspěvek od saamm »

Pánové píšete tady 3 km/h, 5 km/h, 10 km/h. je to o toleranci policie, ale taky o tom kolik jedete ve skutečnosti. Jak si zjistíte skutečnou rychlost ? Je více věcí které to může ovlivnit. Například nedodržení rozměrů disků a pneu, úchylka na tachometru, a já nevím co všechno. U auta které je z fabriky tak to ukazuje na tachometru 50 km/h ale skutčnost je 44 km/h podle ukazatelů před skoro každou dědinou a GPS ukazuje 45 km/h. Takže na předepsných pneu bych nikdy nemněl dostat pokutu i když mi bude tachometr ukazovat 55 km/h
Ozorák Mikuláš - silně to zavání před rok 1989 – tyto praktiky si pamatuji dobře za rezervní pojistku 30kč a podobně. No prostě absolutní buzerace.
Naposledy upravil(a) saamm dne ned úno 08, 2009 13:17, celkem upraveno 1 x.

člen AVEO Fanclubu č.4

Od 27.5. 2014 již jenom člen.
Muco

Příspěvek od Muco »

V.Brousek píše::D jasně Muco, až udělám přestupek, šoupnu to do tohoto tématu. :D Jenom doufám, že to nebude tak často. Tak a dokud něco neprovedu, budu mlčet. :lol: :D

Ale napiš si to na papierik a daj si to na volant-aby si nezabudol,čo si tu sľubil :lol: :lol: :lol:

To saamm Tak môj tachometer nie je žiadny uchylák :lol: :lol: :lol: :lol:
Inak-s tými rozmermi pneu-ak si to niekto zámerne zmení a teda bol si vedomí toho,že to môže ovplivniť samozrejme tacháč,to je jeho blbosť.Ten nech platí.A dúfam,že sa tu nebude sťažovať,že zaplatil neoprávnene pokutu. :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Muco dne ned úno 08, 2009 13:17, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

presne tak jen hodne malo aut ma tachometr ve stavu ze mu ukazuje to co skutecne jede auto.pokud ukazuje mene nez jedete mel by se opravit.a jelikoz opravdu u kazde vesnice je meridlo rychlosti tezko se muze kdokoli vymlouvat ze to nevedel ze mu to keca.
navic dnes ma hodne lidi navigaci a ta opravdu presne ukazuje rychlost.
a pokud jsou na aute pouzite jine rozmery kol opet to je na pokutu takze je to pomerne jednoznacne.
pokud je tedy v aute vse v poradku a jedete do 55 tak se zcela jiste nestane ze dostanete pokutu.pokud je na tachometru ale 60 uz je rychlost 54 a to uz muze byt duvod.
co ja vim jsou radary nastaveny prave z duvodu uchylky rychlomeru o cca 10-15 procent vic tedy na zhruba 58.mam kamarada mestskeho straznika.a jeste taky jde o misto kde se meri.u skoly je uchylka jen 5 procent a na rovne silnici mimo mesto i 20.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

saamm píše:Pánové píšete tady 3 km/h, 5 km/h, 10 km/h. je to o toleranci policie, ale taky o tom kolik jedete ve skutečnosti. Jak si zjistíte skutečnou rychlost ? Je více věcí které to může ovlivnit. Například nedodržení rozměrů disků a pneu, úchylka na tachometru, a já nevím co všechno. U auta které je z fabriky tak to ukazuje na tachometru 50 km/h ale skutčnost je 44 km/h podle ukazatelů před skoro každou dědinou a GPS ukazuje 45 km/h. Takže na předepsných pneu bych nikdy nemněl dostat pokutu i když mi bude tachometr ukazovat 55 km/h
:PP: Ozorák Mikuláš - silně to zavání před rok 1989 – tyto praktiky si pamatuji dobře za rezervní pojistku 30kč a podobně. No prostě absolutní buzerace. :PP:
Ja osobne mam v aute GPS a predpokladam, ze je dokaze zmerat rychlost presnejsie, ako tachometer.
Ale aj tak si myslim, ze nejaka tolerancia by mohla existovat. Vcera sa v mediach vyjadril hovorca MV, ze keby to tolerovali, tak by nova vyhlaska nemala ziadny vyznam. Zaujimave, ze pokial bolo v meste 60km/h, bez problemov tolerovali +10 km/h, teraz to uz nie je mozne ani na miestach, kde je 4-pruhova cesta, s oddelenymi chodnikmi a minimalnom vyskyte chodcov.
Osobne ma ani raz nemali dovod zastavit za prekrocenie rychlosti, ani nezastavili, snazim sa dodrziavat vsetky predpisy. Ale to co sa teraz deje, je vylozene len o tom, ako nahrabat co najviac penazi.
p.s.: Som zvedavy, ako by sa cinili policajti v pripade, ak by pokuty neboli prinosom do rezortu MV, pripadne do statneho rozpoctu, ale isli by napriklad do rozpoctu pre nahradne rodiny deti z detskych domovov. To by sme policajta asi na ceste ani nevideli.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Muco

Příspěvek od Muco »

No,ako píše palikx,že máte u vás všade v dedine info- merače..., my takéto merače všade nemáme.Ak to niekde je,tak ja to taká skôr raritou na cestách. Stretol som sa s takýmto meračom zatial len na 2 miestach-V Levoči a na Sliači(tam už ale nie je) .Samozrejme som všade nebol...Toto by sme myslím všetci uvítali.No ale nieto peneži...
Obrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Ja to mám presne zistené,podľa tých meračov,že mne ukazuje na Matízkovi tacháč o tých 4-5 km/h viac,než real rychlosť,takže mám istotu,že keď pôjdem 50,podľa techometra,rychlosť neprekročím,na ibize to bolo o 2 km/h viac,ale na wartburgu boli nepresnosti aj 15-20 km/h,pri rovnej stovke ukazovalo 80.nebola to však chyby tachometra,len nám v servise namontovali tachometer s inou stupnicou,oni sa po ožívali 2 druhy,podľa krajiny,kam bol voz určený, k nám sa dodávali s ciachovaním po 20 km/h,ale do niektorých krajín,vrátene NDR bola stupnica s vyčíslenými hodnotami 30,50.80 aď a zámenou tých dvoch prístrojov vznikali tie odchýlky
Přílohy
tachometer.jpg
tachometer.jpg (28.92 KiB) Zobrazeno 1899 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
saamm

Příspěvek od saamm »

Muco - Takže mám úchyláky auta jen já. :D AVEO 44 na 50 a Filcka 46 na 50 a podle tebe tvoje auto má má tachometr na 100% ? Promiň. :PP:

člen AVEO Fanclubu č.4

Muco

Příspěvek od Muco »

Nie auto..tachometer nemám úchylný...(aspoň si myslím) :lol: :lol: :lol: :lol: -ako si písal :"...môže mať tachometer uchylku"..Ber to slovo inak - akože z psychickej stránky ...
Myslíš,čo ja chápem????

A teraz takto- išiel som cez ten Sliač.na mojom tachometry bolo 60km a na stlpe 55-original ;) ;) ;) ;) Takže ja mám už zistené,do akej mieri mám tachometer "uchylný"-ale zatial ma neobťažuje (uchilák jeden)...
Naposledy upravil(a) Muco dne ned úno 08, 2009 13:47, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Clapci,zaiste ste mali na mysli slovo "odchylka" ,hlavnemže sme ostatní porozumeli,oč tady kráčí :lol: :lol: :lol: :lol: .ja skôr používam,v tomto prípade slovíčko "nepresnosť "
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Muco

Příspěvek od Muco »

No,alvin velmi dobre "myslel,čo som ja chápal" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázek
saamm

Příspěvek od saamm »

Však víme o čem hovoříme. :PP: :lol:

člen AVEO Fanclubu č.4

aumirek

Příspěvek od aumirek »

tachometr už ze zákona musí bejt nepřesnej.Nejenže tacháč nemá velkou přesnost ale je rozdíl máš li nové zimáky nebo sjeté letni a proto musí ukazovat za všech těchto okolnosti tu vyší rychlos a tolerance je povolena tudíž jen do minusu a proto zákonitě ukazuje vždy více
Odpovědět

Zpět na „POKEC“