Jaký benzin tankujete?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Velfobin

Příspěvek od Vazoun »

Muco píše:----

Ano....!!! Dá sa to v pohode kúpiť,lenže doteraz som to dával len do starej karburátorovej škodovky... , ale je pravda,že som raz dal aj do opla -čo som mal pred kalosom- a nič sa nestalo(myslím tým nič zlého).Odporúča sa sa dať pred zimou nejaký štamperlík do nádrže,ale do týchto nových motorov som si netrufol povedať či ano,či nie ;) ;) Povedzte to možno vy,čo mate väčšie skúsenosti s novodobími autami 8) 8)
-------------------------
Ano," Václave " jak do 120,tak do Fáčka se před zimním obdobím aplikoval
Velfobin - ale přiznám se, že těch 5 roků co mám Matízka jsem to nedělal.
Děláš to pravidelně před každou zimou ? :lol: zdraví " Vazoun " :lol: Obrázek
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Dávám před zimou Velfobinu štaprdli již 8 let a nic se Matízovi nestalo. A ten Velfobin možná pamatuje i prezidenta Svobodu, plechovka je zvenku orezlá, ale Velfobin uvnitř je čisťoučký, tak proč to tam nenalít.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

...to Vazoune, kdysi dávno se tu řešil oktanový nárok pro nexii Petrm - výstup ( zásuvka ) z ECU a možnost seřízení na 87 - 91 - 95. Smysl to mělo ( nikdo ze SRBY aj. mi na to neupozornil ) ačkoli podobnou úpravou je znám právě OPEL...já jsem ti jednou odpověděl v horizontu - nekaž mu radost, ale do auta se má dávat to co tam patří a na co to je nastavený - ( teploty, sedla, písty ) ale při rozumným ježdění, které u tebe předpokládám mu neublížíš...akorát tě to stojí víc, ale to jsme u marketingu a reklamy....já prostě nerad někomu kazím radost...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Muco

Re: benzín

Příspěvek od Muco »

Ale zasa ak dava niekto(napr.tu zrovna VAZOUN) raz za rok naozaj ten štamprlik velfobinu do toho množstava benzinu ako je celá nádrž,,,,,nemalo by to tomu ublížiť.Možno by to bolo to isté,ako keby tam nedal,no pre kľud svedomia to tam naleješ a "spíš kľudnejšie v zime". :) :)-ale zasa samozrejme tú prípadnú vodu by z nádrže odstránil .
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

.....a opět dálnice D1 plná odstavených aut místo benzínu natankována nafta ze stojanu pro natural ( Slovnaft ) viz tv - zprávy - Slovnaft se dušuje, že zaplatí škody....no to jsem zvědav... jinak to je bordel - kterej jsem ani za komunistů nezažil - aneb co dělá ta konkurence - která vyřeší vše - anebo to znás udělá světové koštéry benzínu - před tankováním - " pane já si cmrndnu na ruku co tankujete, tady máte pětku a děkuju pěkně "....

....ještě musím dodat podle nejposlednějších zpráv se nejedná ani o naftu ( rozdíl v zápalnosti ) - co se to tam proboha dostalo, kde to jsem v Uzbekistánu ???, co dělají všelijaké ty kontrolní orgány - ČOI, kontrola paliv, celní ap.,..za co platíme tu spotřební daň přes 12 Kč a DPH a vůbec...nevím o podobném případu za komančů....Tonda známý pumpař u nás za komančů k řidiči cisterny: nalej mi ten super do normálu - mám tam manko ( v supru přebytek ) - ale aspoň věděl, co kde má a co si může dovolit a nebyl blbej...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Docent

Příspěvek od Docent »

Jo, Serpico, to holt je ta neviditelná trhu, jak nás o ní jeden Všeználek, dříve prorokující v Prognostickém ústavu bolševikům světlé zítřky, poučoval...

V tomhle státě si za peníze můžeš koupit všechno, nejenom kurvy, jak je tomu i jinde, ale třeba i ocejchování cisterny na pivo... Abys pak mohl ty přebytky za své prodávat... Akorát že teď pivovary nasazují chlapcům řidičským do aut GPSky a nepřející jedinci je zhusta udávají, takže jim občas nezbyde nic jiného, než pivo vypustit do pangejtu...
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

...jo jo Docente rozumíme si....ale pokud v uvedeném případě nešlo o naftu ( viz vyjádření opraven ), pak nejde o záměnu, ale o úmylsné nastavení benzínu o něco co nepodléhá spotřební dani ( ta představuje víc jak třetinu prodejní ceny ) tedy daňový únik...všude jinde v civilizovaném světě, by to znamenalo odebrání koncese....navíc tyto případy byly již řešeny - co dodat...a propo kolik lobistů by asi lobovalo za zachování koncese pro Slovnaft...jenom, aby nám to v budoucnu taky nešlo namixovaný už z Čepra, připomínám předcházející problémy...

S tím koštováním, mi to už nepřipadá jako fóóór, ale jako nutnost, inu ta neviditelná ruka trhu.....

S přáním čistého benzínu - naturalu nebo nafty - mějte se fajn

serpico
Muco

Příspěvek od Muco »

SLOVNAFT........ :?: :?: :?: :?: a tie "úbohé" zisky...... :?: :?: :?: :?:
To sú "páni",na ktorích ani štát nemá...Veď mali zaplatit nejaký ten melon pokuty za úmyselné predražovanie cien a využívanie monopolu a bla-bla-bla-..ak dobre viem,nič nezaplatili a štát im dal ďalšiu pokutu medzi tým...a zasa bla-bla...,lenže zasa aj díky nim štát žije a je to z toho kocurkovo , cirkus na druhú a dobré divadlo pre ľudí-tak sa teda bavme :? :? :? :?
Obrázek
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

....to muco já taky nevěřím tomu, že Slovnaft zaplatí škodu na desítkách aut...nastoupí právníci a stvrzenky ( kdo si ji schovává ? )...jenom mi to nedá a musím uvést historku kamaráda, který žil 20let v USA - schořelo mu na dálnici Camaro - nalízaný - třetí den byl u něj zástupce fy. s novým Camarem - bez jakéhokoliv právního řízení - mister Čejka nemluvte prosím Vás o tom co se Vám stalo - konec tečka.....

Mějte se fajn

serpico
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

To Serpico:
Já si stvrzenky schovávám a vždy si o ni musím říci. Potom je reklamace hračka. Sami od sebe ti nedají, protože s nimi pravděpodobně kšeftují - jiné vysvětlení pro to nemám.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Muco

Příspěvek od Muco »

Ano,presne tak-:aj kšeftuju...napr. chcel som raz bloček v hodnote 500Sk mi predali za 20 Sk---
Naposledy upravil(a) Muco dne ned pro 09, 2007 14:22, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Docent

Příspěvek od Docent »

jj, jediná pumpa, kde daj člověku účtenku bez říkání, je Shell, pak se ještě tu a tam zeptaj, jestli chcete doklad, ale ve většině případů si o účtenku musíte říct sami...
bandolik

Příspěvek od bandolik »

Docent píše:jj, jediná pumpa, kde daj člověku účtenku bez říkání, je Shell, pak se ještě tu a tam zeptaj, jestli chcete doklad, ale ve většině případů si o účtenku musíte říct sami...
pravda pravda u shellky je to samozřejmostí a ještě se na tebe usmívají
:lol: :PP:
od 07.04.2007 CHevrolet AVEO 1,2 sedan,sunset orange ,2xabg,abs,central,el. okna, 14 alu.disky Dotz Imola,podsvícení zelený neon
Prostě supr kárka :-)
ex: Daewoo Espero 2,0i v plné palbě

člen AVEO FANKLUBU
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

milosh píše:
Petr Soukup píše:Tak od levnejch pump jsem vyléčenej. Měl jsem u Kadetta pal.pc a jednou mě napadlo ho vynulovat a změřit si spotřebu. Výsledek? Na benzín od značkové pumpy,který byl o 1.60kč na litu dražší,jsem ujel o 120km víc!!!! Co jsem ušetřil??? Vůbec nic,spíš naopak. Cena není vše a 50kč rozdílu???? Když to bude 500,tak možná začnu uvažovat,ale 50kč mě neovlivní.
hmm, tak ja mam zase jinej nazor, na beno od tesca jsem ujel o 50km vic nez od Shellu ;) a to se vyplati !!!!
Tak jsem skusil Tesco power a nic moc. :( Nesii žere jak tank a nejela nic moc,tak jsem natankoval u Shellu a lítam jako drak. :lol:
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Docent, bandolik: Pravda pravda...ale když si tam koupím cigára, tak se jen zeptají, ale automaticky mi nic nedají... :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Odpovědět

Zpět na „POKEC“