Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
nocojaviem píše:Tak konecne som sa aj ja odhodlal vyskusat spotrebu na mojej Nubire 1.6. Nadrz som natankoval az po okraj vynuloval pocitadlo kilometrov a najazdil som 1020 km. Pre zvedavcov kontrolka benzinu sa mi rozsvietila pri 938 km. Este dodam ze sa jazdilo 70%mimo mesto a 30% mesto a kratke trasy.
Ako som pisal chce to velku odvahu. jazdil som s kanistrom a hladne oko sa ukazalo az po odjazdeni 938 kilometrov - vtedy rucicka palivomera bola beznadejne na nule. Kazdopadne za vyskusanie ziarovky nic nedas.Love.death66 píše:Vlasta píše:Mš se hladové oko rozsvítí až když ručička leží beznadějně na dorazu pod všemi čárkami. Kolik se ale dá pak ještě ujet, to jsem nezkoušel. Na to nemám kanystr ani odvahu.
me ne prave, uz jsem ji nechal uplne na dpraz, a nic, mam ji pred barakem delal jsem na ni prahy a proste skitala a nic, nerosviti se ani hov,,,o asi budu muset rozebrat palubovku a tahat ven tachac a kouknout na zarovky jinac me vsechno sviti,
Tak přestavba na E85 byla další můj krok vedle. Úspora nic moc, za celou dobu (něco přes rok) provozu na E85 3 tKč.Jenda píše:můj postřeh:
Nubira 2,0 rok 2000, provoz na BA95 roční průměr 8,7 l/100km. Nejlepší spotřeba, dálky ve dvou po silnici 1. třídy 8l/100 km, nejhorší městské popojíždění 12l/100 km.
Teď jezdím na etanol E85, neředím. Bez přestavby okolo 12 l/100 km a mizerné studené starty pod 5°C. Po přestavbě 10,3 l/100 km, zimní starty OK. Ještě ladím, ale spotřeba už asi dolu nepůjde. Dále se ukáže, jak to bude se starty při větších mrazech.
V současnosti cena BA95 32,9 Kč a E85 24,5 Kč. Takže je to ještě má smysl......
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |