Benzin vs. diesel :)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Kjub

Re: Benzin vs. diesel :)

Příspěvek od Kjub »

Vidis, uz je to tu. 1 sup sa ozval. :lol: To nejsu predstavy, ale realita. Musis uznat Chrudosu, ze snad si nebudem kupovat benzin, ked najazdim tolko kolko najazdim.
Tie vypocty niesu uplne presne ani tvoje ani nikoho. To by sa muselo presne vsetko zapisovat pre oba modely, porovnavat a spatne vyhodnotit, pretoze vsetko sa stale meni-ceny, trh... A to sa mi fakt nechce. Takze ani s tym tvojim vypoctom by som sa moc neohanal, pretoze je to iba velmi hruby odhad, a hlavne nie moc presny.
Ale v pohode, nebud podrazdeny za to ze nemas pravdu :cry: ...Ale ne srandujem samozrejme -i , vsetko je v pohode, clovek si tu pride na svoje a ziska vedomosti a skusenosti druhych. :D -i :PP:
Ale nezabudni, ze minimalne v roku 2011-21 diesel rules! :D :lol:
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Tu je nuda furt dokola jak ziva diskuze s hluchym(dieslakem) :D
Slysici to dobrovolne nekoupi :o)
A jak pisou radeji tlumice a antivibracni rukavice na ruky ale kupuji hlavne kvuli SPOTREBY!!! -P
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Ale Hanzy, to snad ne, stale ta ista piiisnicka... -P :D Nieco nove nemas? :mrgreen: A tie rukavica aj na toxicky pot ne?... :lol: :PP:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Mno asi ty volanty mate zkipane od te mastne sracky jak ji tankujete nebo co to vemu na pumpe do ruky tak je to mastne a spinave jak dieslak :mrgreen:
Jinak mno Kjube koukam argumenty nemas a jen tocis o nicem ale to uz jsme si zvykli.
Tak hodime neco noveho do placu ze treba mate vyssi pojistku na ty 2.0 klepleptreptrepdymdymsmrdim :D :lol: :D :PP:
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Kjub

Příspěvek od Kjub »

No argumenty uz nemam, lebo nepotrebujem. Vsetko uz bolo povedane a ocividne vacsina v prospech diesela. Ja si vas tu uz len tak natahujem. Ale ty uz tiez nic nove nedavas, len vtipkujes a tot vse... :mrgreen:
A poistka? No ak je to podla objemu motora tak asi ano. Niesom si presne isty ale velky rozdiel tam nebude medzi 1.8 a 2.0. 1.6 neratam, to je o dost nizsi aj objem aj cena.
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak ja si myslim, ze ten muj vypocet je dost realny, jaksi tam neni o cem moc pochybovat. To spis sem nadhod ty ten svuj vypocet, me by to zajimalo, v cem jsem se teda seknul. Protoze ja tu hodil docela jasny argument, zatimco vy jaksi zadny...aby bylo jasno, ja nerikam, ze jste udelali chybu, to ne, tahle diskuze by ani takovy konec mit nemela, nicmene zatim nevidim nic, co by melo dovest k tomu si diesel koupit, zatim jste me nijak nepresvedcili :)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Sak ja nehovorim ze ten tvoj "vypocet" je zly, ale ze je hruby, cize nepresny chapes? Ja neviem ci nechapes, ale som jasne napisal, ze ked chces nieco hodnotit (lebo ty si presvedceny, ze mas pravdu a nikto iny ju nemoze mat) a porovnavat, musis to urobit spatne na zaklade realnych poznatkov a udaj ktore zozbieras. Chapes uz? To snad nebudem robit a nemam hlavne na take chudzovinky cas.
A hlavne ja som si to "kalkuloval" na zaklade mojho fotra, ktory jazdi na A6, rovnaky motor uz 4 roky. A podla toho som sa rozhodol, ne na zaklade "drbov".
A pochop konecne, ze ja hajim diesel hlavne preto, lebo mi to pri vas pripada ze nic lepsie ako benzin neni. Chaaaapes? :?:

A ty kolko najazdis za rok km?
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

Proboha proč se tady přete???? Jako malé děti...stále dokola jedno a to samé..
Chrudoši i soukromá osoba může najet např. 30000km ročně jako my.. nevidím důvod proč ne..
Sparka máme necelý rok a už má dnešním dnem 32.000km..
Odrifuk- máš pravdu, ten silnější motor co je teď v Orlandu, tak bude od jara i v Cruzu, je to skoro o půl tuny lehčí, takže to bude pěkné žihadlo.. ;)
Již jsem tady napsala, že po zkušenosti s Orlandem se vůbec nebráním naftě, protože najezdíme opravdu hodně a v tomhle už se benzín nevyplatí ani náhodou.. -P
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

No ale ja se nehadam, a taky netvrdim, ze mam pravdu, je to prece diskuze, takze kdyz jsem neco rekl, cekal jsem, ze mi to nekdo vyvrati, coz se zatim nestalo. Kjube taky jsem psal, ze to, co funguje u jednoho auta, nemusi fungovat u druheho, tzn ze audi jezdi nejak a za neco, neznamena, ze to je stejne jak u Cruze. Ani jsem nikde nerekl, ze benzin jedine benzin, to taky nezastavam. Nicmene ty poznatky uz prece mame, kazdy s autem jezdime uz vice nez rok a tak musime prece vedet, co provoz Cruze obnasi, proto jsem to klidne zacal srovnavat a vychazi to takto. Jedine, co je na vypoctu hrube, je ten najezd, vsechno ostatni jsou skutecnosti jednoduse dohledatelne tady na diskuzi :)
Ja osobne mam najeto 25000 za rok, ale to je docela jedno prece. Okej, ja uz s tim tady taky koncim, obrazek mam docela uceleny, dal uz by to bylo omilani toho stejneho .)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Kjub

Příspěvek od Kjub »

No jo, tak som sa nechal uniest...ale ja si rad poargumentujem, aspon je sranda. :lol: :PP: Cest mi ale hovori, aby som obhajil diesel. :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hele Jajus ty soukroma osobo tech 32000km jste najezdili cela rodina co jste si ho pujcovali ze byl novy po dovolenych atd.
A Spark navic je na hranici nazvu AUTO a at je tam cokoliv zere to kolem 5 litru a taky proto jste najezdili tolik km.
Jak pises o Orlandu v nafte s AT tam bude tak na 9 litrech spotreby te mastne sracky a to uz 30000 za rok z tak velkou radosti nebude ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

Ty aby ses neozval.. Na dovolenou padlo když to přeženu, tak 10000km, ale zbytek je naježděno po ČR..
Auto to je, tak to neurážej..to máš komplexy proti malým autům?? Protože i ten Spark umí předjet v pohodě podle tebe "AUTA".. Nubira za ten rok najezdila okolo 10tis.km, nám se teda nejedná o spotřebu, potřebuji jezdit, tak jezdím a basta..
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Tak 25t, to uz by mohlo byt aj na diesel. Som myslel ze najazdis menej... Ta A6 je velmi podobna, spotreba aj vykon ale je o nieco tazsie... No, tak to ukoncime teda, tiez si myslim ze stacilo rozkose. :lol:
Inak vsetko v pohode, som zvedavi na nejake dalsie rozhovory v tejto teme. :PP: :PP: :PP:
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Hanzy ducha ducha! :lol: Urazat sa nepatri. Ani ja neurazam tvoju slabu 1.6ku... :PP:
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

A propo..mi teda diesel nesmrdí, ale plyn jo.. dnes jsem za jedním jela do Prahy a musela jsem si ve Sparku dát vnitřní cirkulaci.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kjube, díky ;)
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Pokec“