ˇkeď sme tu skončili pri 603-ke,tak pekne plynule ostanúc v tej dobe, ,r.1970, keď sa PÁN Alexander Dubček,ktorý dodnes patrí k mojim naobľúbenejším slovenským politikom a za neho sme v podstate trpeli,moja rodina boli Dubčekovci,a pravda vedno s nimi aj ja tiež,zato som sa nemohol po mature dostať na najťažšiu ZDŠ-ku,tj. pedagogickú fakultu,kde paradoxne prednášlala moja mama ,ale o tom tu nechcem točiť. Malý Alvin sa ma dnes spýtal na výstave kto to bol ten pán Dubček,tak ešte dobre,že mal okrem straníckych aj regulárne štátnicke funkcie,tak som mu bez zaváhania mohol odpovedať,že predseda parlamentu,ale iné ma trošku z nepolitického hľadiska podnietilo k tejto úvahe, pán Dubček bol vždy ako vzor skromnosti a kdesi sa písalo,že jeho vlastným autom bol Renault 8. tak uhádli jedine štát výroby,aale ja chápem,že chcel byť iný,ale zrovna SImca 1301/1501 nebola znakom skromnosti,naopak vizitkou "high society" asi ako dnes BMW. Ja mať v tedy jeho roky,no jedoznačne beriem Wartburg Tourist,ale nooo doobre,ostblock ho sklamal,tak by som si kúpil,ak by som chcel vyzerať hooooch tak Renault 16, ale inak normálne duchom môjho ja na mieste oligarchie, by som váhal medzi Renaultom 12 a Fiatom 128. Už vtedy som zaznával autá s motorom vpredu a pohonom zadných kolies,ale z hľadiska historie majú svoje miesto,aj sa zas rád preveziem na Polskáčovi,či žiguláku,ale už v tom roku 1970 som to považoval za krok späť,naši zas seriozne uvažovali medzi Renaultom 6 a wartburgom a napokon zvíťazil ten wartburg,ale Tá simca má svoje misto v historii,väčšinou na nich jazdili lekári ci iní dôležtí pánkovia,neskôr z nich presedlali na žiguláky- ale ktorý to z tých českých hercov,čo na plátne jazdili na všelijakých fárach v rozhovore povedal,že že má "naporosto vobyčrenej žigilík nulajedničku" bolo JOsef ale teraz neviem či Vinklář,alebo Abrhám ? Simcu 1300 mal maestro Václav Voska

DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L