Teoreticky ano, prakticky ne.. Sundání palubovky sice není žádná lahůdka, ale je lepší jí sundat, pro pohodlnější přístup. ;Silvia Zborilová píše:čo by si mi ty poradil?mohli by ponapájať aj pod palubovkou tie káble?dedo.miki píše:Ja kabelové celky nemením ,ale vymením samotný kábel čo zhotrel.A ked zhorel kábel od poistky po prístrojovku tak tam musel niekto neodborne niečo zapájať a poistku dal asi silnejšiu a výsledok už vieme.Tak ten frajer to asi neopraví.
káblový zväzok
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- dedo.miki
- Kontaktovat uživatele:
Ten zhoretý kábel sa musí vymeniť a popri tom skontrolovať ostatné káble či nemajú poškodenú izoláciu.Ak majú pškodenú na väčšom useku tak tú časť vymeniť ak len malý kus tak preizolovať.Ten kábel od ktorého to horelo treba nájsť kde sú zapájané obidva konce a zistiť od čoho ten skrat vznikol.Ak skrat neodstránite zhorí další aj nový drôt.Všetko nakoniec zabandážovať ako bol orginál zväzok.Samozrejme to všetko sa dá len pri rozobratí tých častí ktoré bránia pri manipulácii zo zväzkom drôtov.Taký zásah si vyžaduje odbornosť.
Este sme sa ani nedozvedeli, ci bol do kabelaziii / poistiek robeny nejaky zasah, alebo to proste zhorelo (co by vdaka poistke nemalo...) ? Ak su ale poistky original a OK, tak nebude zrejme stacit iba vymenit zhorety drot, lebo sa stane presne to, co vravi dedo.miki, a to je to ze zhori aj novy drot.
Poistky - na krytke vnutornych poistiek je nakres, aka silna poistka ma byt v krorej pozicii. Doporucujem kazdu vytiahnut a pozriet, ci je prehorena, a ci suhlasi jej sila s nakresom (10W, 15W ...)
Poistky - na krytke vnutornych poistiek je nakres, aka silna poistka ma byt v krorej pozicii. Doporucujem kazdu vytiahnut a pozriet, ci je prehorena, a ci suhlasi jej sila s nakresom (10W, 15W ...)
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- dedo.miki
- Kontaktovat uživatele:
Tu sú popísané poistky :http://chevy.mrmax.dp.ua/EN/documents/K ... kalos.html
A ked sa bude meniť drôt tak sa snažte zachovať farbu drôtu aby sa v budúcnosti dalo vyznať v tom labirinte drôtov.
A ked sa bude meniť drôt tak sa snažte zachovať farbu drôtu aby sa v budúcnosti dalo vyznať v tom labirinte drôtov.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: