Prievan v Matizkovi

Moderátor: Blue Lanos

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ta mikra prodava i samostatny matros, ale myslis, ze ti tam picnou jen kousek, co potrebujes, nebo budes muset koupit cely m2 za tech 482 Kč?
Reklama

Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Asi to predavaju len na metrove kusy....ale kamos mi slubil, ze mi da nejake zvysky....
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Inak v Baumaxe som si vsimol zaujimavu vec - tesnica pena v spreji, co sa pouziva, ked sa menia bytove okna...lepi to na vsetky materialy, a vidi sa mi to ako dobra vypln plechov. Ta hmota tuhnutim expanduje, takze by mohla vyplnit vsetky mozne fugy a dute tunely.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Rado77 píše:Inak v Baumaxe som si vsimol zaujimavu vec - tesnica pena v spreji, co sa pouziva, ked sa menia bytove okna...lepi to na vsetky materialy, a vidi sa mi to ako dobra vypln plechov. Ta hmota tuhnutim expanduje, takze by mohla vyplnit vsetky mozne fugy a dute tunely.

.....to bych teda nedělal ..... :twisted:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Happy

Příspěvek od Happy »

Rado77 píše:Inak v Baumaxe som si vsimol zaujimavu vec - tesnica pena v spreji, co sa pouziva, ked sa menia bytove okna...lepi to na vsetky materialy, a vidi sa mi to ako dobra vypln plechov. Ta hmota tuhnutim expanduje, takze by mohla vyplnit vsetky mozne fugy a dute tunely.
Co když budeš někdy např. měnit prahy,nebo budeš potřebovat udělat něco autogenem,třeba něco vyrovnat,atd.Ona totiž ta pěna docela dobře hoří,tak abys neměl z matýzka hořící pochodeň.Happy
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Diki za info ;) Zachranili ste mi zivot !!! :)
Rado

Příspěvek od Rado »

Neviem aky hluk ti vadi...ale najvacsi ide asi od dveri a od kolies....od motora ho pocut az pri vyssich otackach a to by som riesil iba ak casto jazdis dlhe trate. po meste ma to skor hreje pri srdci ked to vytocim....hlavne pohlady okoloiducich :lol:.
Na dvere som skusil dat este jedno pridavne univerzalne tesnenie na obvod vnutorneho ramu dveri a dost to pomohlo a hluk od kolies som riesil gumoafaltovym naterom ale moc toproti hluku nepomohlo..akurat proti odrazajucim kamienkom je to fajn. Na strechu som tiez natrel gumoasfalt a na to nalepil 3mm tenku penovu foliu..samozrejme z vnutornej strany :lol:.
Hluk od motora je tazky oriesok...ten sa prenasa vybraciami cez celu karoseriu. Ale ten tvoj patent vyzera zaujimavo...daj vediet potom postrehy ci to pomaha :)
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Jasne, dam vediet, ked to bude. O tvojej akcii s gumoasfaltom som cital v temach, je to tiez dobry napad. Len som teraz presne nepochopil, ako je to s tym "...univerzalne tesnenie na obvod vnutorneho ramu dveri...". Ktoru cast dveri teraz myslis? Vnutormnu cast dveri, ale zvonku ? Alebo vonkajsiu cast zvnutra? :)
Rado

Příspěvek od Rado »

:lol: ...da sa v tom pekne zamotat. No jedno tesnenie to origo je na dverach...a co si vsimam v tichich autach je este jedno tesnenie oproti nemu ale na kasni...cize ked sa zavru dvere mas takpovediac dvojitu izolaciu. Tak ja som doplnil to jedno univerzalne( kupis v hocijakom velkohyper Hornabach obchode) na kasnu, tak aby ked sa zavru dvere sa opieralo o plech vonkajsich dveri zvnutra :lol: ..cize tesne pod tym origo tesnenim..tak ti vznikne ta dvojita izolacia. Mam to spravene iba do polky..po okna..ale chcem vyskusat okolo celych dveri..mozno to pomoze proti hluku od vozovky.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Super, uz tomu rozumiem. Daj potom vediet, ci to pomohlo, privitam cokolvek, co pomoze ;)
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Výborne další šikovný mrňúz ale s tým tesnením to skúsim aj ja lebo moja Legy fučí pri uchu :lol: :lol: :lol:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Prave rozmyslam, kedze som zistil, ze hluk sa tvori na hornej strane dveri, kam sa zasuva okno, ci pomoze to pridavne tesnenie na strane kasne....? A dalsia vec ma napadla - deflektory. Tie by to mohli vyriesit, lebo zvonku prekryvaju aj tu cast, kam sa okno zasuva. Musim ale vykukat, ako a kam sa ten deflektor upevnuje. Dalsiu vec so planujem je kupit velky filc, ktory by som dal pod cely povodny koberec na podlahe (takze vymontit sedadla, stredovu kozolu okolo paky a rucnej. Podla povodneho koberca vystrihnem ten filcovy a dam ho pod povodny. Aj to by moholo pomoct na utlmenie hlukov...
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Deflektory mám, jsou pouze zasunuté do těsnící gumy oken a drží dobře. Pouze případný zloděj by měl velmi snadnou práci.
Už bez Matesa
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Aha, takze sa len rucne zhora zasunu do tej gumy, do ktorej sa zdola zasuva okno. Nooo, to by fakt mohlo tomu zvuku pomoct. Tusim dam tych 800 SK...a navyse ked prsi, a stojim v kolone, tak si mozem zapalit bez too, aby som mal mokru ruku a gate :)
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Rado77 píše:Aha, takze sa len rucne zhora zasunu do tej gumy, do ktorej sa zdola zasuva okno. Nooo, to by fakt mohlo tomu zvuku pomoct. Tusim dam tych 800 SK...a navyse ked prsi, a stojim v kolone, tak si mozem zapalit bez too, aby som mal mokru ruku a gate :)
Ofuky jsou zastrčené zespodu mezi gumu jako sklo.
Už bez Matesa
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“