Prosím poraďte aké nové auto si mám kúpiť

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

Odpovědět
Dede

Příspěvek od Dede »

Ivoš píše: Na Aveo servis potřebovat nebudeš, snad jen na garanční prohlídky.
Myslím si že je dosť skoro na takéto vyjadrenia, Aveo sa predáva nie viac ako rok. O spolahlivosti sa bavme keď to bude na trhu pár rokov, keď tu bude viac užívateľov ako 3-4 kt. tu aveo majú.... Fábií sa predáva mraky a preto logicky ich ide viac do servisu ako ktoréhokoľvek iného auta v tejto triede. Ak by chevy robil také predajné čísla ako škoda myslím si že sťažností by bolo tiež neúrekom.... Firmy točia na fóbiach nekoľko desiatok tisíc KM ročne a pri takom kilometrovom výkone je priamoúmerne väčšia šanca že sa na tom aute niečo poserie. Neviem si predstaviť Chevy ktoré za rok nabehá 70tis KM vo firme a ešte k tomu ak vodič jazdí ako prasa.... Som "korean positive" ale netvrdím že tie "naše" su naj žiadne iné sa im nevyrovná.

A ako som písal, bol som pred rovnakým rozhodnutím....
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Reklama

GHOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GHOST »

Nechcem vyzerať zaujato, ale škodku? Radšej pešo. Podľa mňa posledné auto čo stálo za to je asi oktávka. A tu prresne vidíme klasický názor: korejec, tak musí byť šmejd. Rozhodujte podľa skúseností majiteľov a nie značiek. Na moju nessi nedám dopustiť a to už nejaký ten rôčik má :lol:
Daewoo Nexia 1,5 GLX 16V 1996
ABS, ABG, El.okná, el.anténa,klíma
Dede

Příspěvek od Dede »

GHOST píše:A tu prresne vidíme klasický názor: korejec, tak musí byť šmejd. Rozhodujte podľa skúseností majiteľov a nie značiek. :lol:
Kto tvrdí že korejec je šmejd???....vymenil som Octaviu za Accenta :lol: ale nie preto že by som s ňou nebol spokojný, doteraz na ňu nedám dopustiť!!

A práve vďaka svojej skúsenosti (som daewák) a prečítaní fóra tu som sa rozhodol tak ako som sa rozhodol ale nie pre chevy...
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Serpico

new

Příspěvek od Serpico »

.... něco jsem tady přečet a proto přidávám KIA see'd - 7 letá záruka - 150tisíc na motor, podvozkové díly poloosy, ramena ap. a slušný vzhled - dobré hodnocení v mediích, dobrá cena v základu přes 330tisíc - slušný vybavení a čtyřválec se slušným výkonem 1,4 80kW ( prosím upřesnit nejsem si úplně jistý ) - třiválec fabii to prostě nééé ( kulatý motor je šestiválec - 4 V je kompromis )...jenom můj názor v určené cenové hladině - dostupnost ND výroba na slovensku...
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
stefan

Příspěvek od stefan »

No neviem, ale s počutia tie 1,2 fábie sú tiež nie moc skromné,
a stiahnu si svoje. Po diaľnici 140 km aj 9 litrov / 100km.
Čo človek, to iný názor. Ale keď auto tak aspoň 1,4 liter.
To je kompromis medzi výkonom a spotrebou.
A AVEO je väčšie ako fábia, čo je pre mňa rozhodujúce.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Kdyz vis ze budes 2x tydne jezdit po dalnici, tak si nebudes kupovat Fabii. Motor 1,4 je u nas znevyhodnen sazbou povinneho ruceni - kategorie je do 1350cm/3. A hlavne za kvalitu se plati, Fabie neni sita horkou jehlou :!: Jak to vlastne dopadlo s tou narazovou zkouskou Avea ?? Okecali to nejak nebo je ticho po pesine ?? Nejak jsem to prestal sledovat. Co se tyka bezpecnosti, Fabii neni co vytknout. Ale to vsichni vime :lol:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

To je možná o jediné, co bych na Fabii ocenil :lol:
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Janoo

Příspěvek od Janoo »

Zober Aveo ked nechceš ostať stáť po dialniciach ,lebo fábie su lenivé ako krava
červený Daewoo Kalos sedan 1.4 16V, 2xabg,abs,central,el. okná 14 disky plánujem chip
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Tak to je názor. Místo HaŤaPy vzít 1.2ku Avii..... Podle měn ty motory si nemaj co vyčítat, kor na dálnici. Vždycky budeš vítě... první v koloně :lol:
Pavián sedan je hnusnej, to jo ale špatný auto to neni. Tutově bude mít lepší bezpečnost a jízdní vlastnosti. Pak i výbavy a doplňky si vybereš co chceš. Třeba i blbý vyhřejvaný trysky ostřikovačů (za 600 kč) bych bral. Prostě k dostání je cokoliv.
O dostupnosti servisu mi povídejte... taky to mam 50 km na každou stranu a pak tam půl dne tvrdnu, nebo jsem jel domu přespat vlakem.
Díly jsou taky dostupný... první čerpadlo do 2 dnů, druhý kolem tejdne páč šlo z maďarska. Ale přežít se to dá. Když je auto v pohodě, ujde všechno ale jak se něco pos... Zeptejte se Ipema, jestli už má po roce a půl opravený Lacetti po havárce (typoval bych že už maj věechny správný díly)...
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

Nzdá sa mi veľmi prezieravé sa na tomto fore pýtať, čo si vybrať.
Nikto z nás nepôjde proti vlastnej krvi.
Ja som spokojná: kolečká sa krútia, neprší dovnútra .... rovnako je na tom Fábia. Má ju kolegyňa. Mám pocit, že je to zajedno. Ani ona s ním nemá žiadne vážnejšie problémy.... a možno menej takých drobných ako ja. Ale to je ťažko porovnať, lebo na Kalosa nemá u nás nikto čas. Je to taký samorast.
Akurát viem, že keby som mala viac financií, tak sa asi skôr pozriem po nejakom Opli ... okrem Agily sa mi páčia všetky :).
Ale to by bolo, keby bolo .... a o to ide, že nie je...
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
simone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simone »

Lifelike mať peniažky tiež nemam Daewoo ale niečo take GM Statesman Obrázek
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

no sem zjedav co pisou o Daewoo na skodaforom :roll: moc pozytivnich ohlasu asi taky nebude, musis se zeptat nekoho kdo neni zaujatej
Osobne fabii 1.2 bych nebral sezrala by mi i ponozky, mel sem moznost jezdit mynulou zimu sluzebni fabii 3 mesice, a reknu to ze papa to skoro jako Espero v lete :lol: jen jeden rozdil fabie nejede, jinak nemuzu se stezovat. S motorom 1.4 TDi bych byl velice spokojny :D
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
keszi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keszi »

No ja by som ti radil taktiež Aveo. Je to priestranejšie a podľa mňa aj krajšie. Len záleží na servise, fabiu ti opraviam skoro všade kým Aveo servisov je pomenej.
Jeník

Příspěvek od Jeník »

Já mám v práci Fabi 1,2 3válec a doma Aveo 1,2HB, nejzásadnější rozdíl je pro mě řazení, u Fabie naprosto přesné, všechno jde zlehka, na Aveu dvojka jde přes zuby a člověk musí řadit opravdu citlivě....převodovka řešená lankama místo táhel nic moc..... Jinak aveo je pohodlnější, ikdyž za cenu krutého náklonu v zatáčkách. Ohledně spotřeby mi přijde že Fabie si bere ve městě cca o 1,5L méně. (V zimě pouze město 6,2L/100km) na delší trasy nevím....
S Avem mám průměr kombinovanou spotřebu kolem 7,5L (moc to nešetřím takže by se asi dalo jít šetrnou jízdou na 7L)
Největší výhoda u Avea je pro mě praktické sklopení opěradel a následné složení sedaček bez demontáže, rázem se z toho stává kombík ve kterým tahám náklad a během 10s můžu vrátit do původního stavu. Takže to má pro a proti, ale osobně bych asi doporučoval Fabii připadá mi jako větší držák... :shock:
Jeník

Příspěvek od Jeník »

a ohledně dostupnosti servisu.... máme ho před barákem takže no problem, ale zatím nebyl potřeba (10 000km, cca 6měsíců).....zatím se mi zdáli u Srby v Modřanech celkem v pohodě.....uvidíme až budou dělat garančku...
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Pokec“