Vzduchový filter

Moderátor: Blue Lanos

piterko

Příspěvek od piterko »

ludia ešte jedna taka vec.kolko vas to cele vyšlo??lebo čo som obehal obchody tak všade chcu len za filter 3-5 tisic a to sa mi zda celkom dosť.
Reklama

Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

piterko píše:ludia ešte jedna taka vec.kolko vas to cele vyšlo??lebo čo som obehal obchody tak všade chcu len za filter 3-5 tisic a to sa mi zda celkom dosť.
Tusim ze me stal ten konus Green neco kolem 2tis. Kc! :lol: takze to na Sk tak nejak asi vychazi :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

P3RF3KT píše:no ja mam v planu kupovat vetsi prumer jeste sem se k tomu nedostal...koli kprumer ma ta tvoje?tohle je jenom 10ka no...
Tak to jsem myslel ze to mas mensi prumer :lol: pokud si to dobre pamatuji, tak mam 12cm... :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
piterko

Příspěvek od piterko »

noo tak to je super.dnes ešte skusim jeden obchod a potom dam vediet.inak čo je lepšie šiška alebo klasicka vložka?alebo je tu jedno???
zabijec

Příspěvek od zabijec »

piterko píše:noo tak to je super.dnes ešte skusim jeden obchod a potom dam vediet.inak čo je lepšie šiška alebo klasicka vložka?alebo je tu jedno???
Já měl kónus a vyměnil jsem ho za vložku, ten zvuk na mě byl moc. Výkonově mezi nimi nepozoruji rozdíl. proti běžnému filtru to jede lépe odspodu. Pak je ještě rozdíl v instalaci, vložku jen vyměníš, na kónus musíš udělat hrdlo a zadělat do něj čidlo.
Už bez Matesa
Serpico

filtr

Příspěvek od Serpico »

...to zabijec souhlas se vším z vložkou lepší přechod - a není tak velký zásah do vyladění...

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
piterko

Příspěvek od piterko »

hm takže každopadne mi odporučate vložku.ok tak sa zameriam len na ne.inak mam kukat nejake značkove?alebo ako si mam vybrat.podla čoho zistim,že napriklad modra je lepšia ako červena??
Serpico

filtr

Příspěvek od Serpico »

...to piterko K a N jsou nejlepší, ostaní je licence ( osobně mám v nessii J a R licenční francie ) a nezapomeň si koupit čistící tekutinu a impregnační sprey bavlňáky se neperou v benzínu - i po roce impregnace je stále filtr " vlhký " tedy naolejovaný ( nevím co to je, připomíná mi to olej, složení neznám )....

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
piterko

Příspěvek od piterko »

nooo tak bol som v jednom obchode ktory ma pobočku aj u vas v ČR.odporučili mi vložku green (do 2000 SK) ale ten chlapik ma obsluhoval mi hovoril aj,že je dobre ked sa s tym filtrom menia sviečky.odporučil mi nejake značku si sice nepamätam ale su to nejake s platinovou špičkou (1 ks 750 sk).hovoril,že to zatial uplne najlepšie sviečky čo sa vôbec na svete vyrabaju.kecal niečo aj o tom čo všetko robia a ak ja pravda to,čo mi hovoril tak si ich aj kupim.mate s tym niekto skusenosti????
Rado

Příspěvek od Rado »

To som este nepocul ze treba menit s filtrom aj sviecky :) ..kazdopadne to bol dobry obchodnik. A myslim ze zozenes dobre sviecky aj ovela lacnejsie....jedine ak maju nejaku dlhsiu zivotnost oproti standartnym sa mozno oplatia. Ja mam Denso Iridium uz 40tkm a chodia jak nove zatial. Myslim ze maju doporucenu zivotnost 90tkm. Asi na tom iridiu nieco bude :lol:

A Green vlozku mam aj ja zatail 30tkm a spokojnost..raz za rok ju vyperem v tych roztokoch co na to su aj naolejcekujem a zas jej je fajn :lol:
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
piterko

Příspěvek od piterko »

hej hej maju garantovanu životnosť 120 000 km.nehovoril,že ich treba vymenit ale povedal len,že s kombinaciou s tymi sviečka a filtrom,to ide omnoho lepšie a že je to pre ten motor aj trošku prijemnejšia jazda ako pri normalnych sviečkach.noo obchodnik to bol dobry.ked som došiel do predajne tak som zistil,že tam robi jeden môj velmi dobry znami a ten ma aj obsluhoval.takže predpokladam,že by ma neklamal
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..PITERKO..
jako ked zhanash sportovy filter ..tak planujesh aj nejako upravovat vyfuk ..??

...moj nazor je totizto taky, ze dat KN vlozku do "original airboxu" neni o "tunigu" a zvisovani vykonu motoru,
ale o tom ze filter nemenish, ale vyperiesh..a mash ho "naveky"...furt jeden a ten isty..
..ak dash "hrusku"..tak tam uz su nutne aj upravy na sacom potruby..toto aj mierne ozivy motor..
..ale je to takmer bez efektu bez naslednej upravy vyfuku..

no a k svieckam...
hmm..Iridium ,,...chodish (alebo planujesh chodit) na sprinty, zavody a pod ..??
..prip. mash nejako nachipovanu ECU jednotku..??
(vies aby to nebola zbytocnost)..

ja mam "obycajne" NGK co maju predpisanu zivotnost 30tkm, a uz mam 20tkm nabehanee..
...a nepocitujem, ze by neako boli naprd..ziadne trhanie, cukanie,dusenie,zle starty..
nic podobnee.. (cca 120,-Sk kus)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
ppp

Příspěvek od ppp »

Dobry obchodnik :). Ked uz pride farebnehofiltrachtivy kupec tak mu treba predat aj dalsiu somarinu :).
piterko

Příspěvek od piterko »

ppp píše:Dobry obchodnik :). Ked uz pride farebnehofiltrachtivy kupec tak mu treba predat aj dalsiu somarinu :).
tak dik.ja som len napisal,čo mi bolo povedane v tom obcode.
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

ppp píše:U nejakeho distributora bavlnakov bola uvedena nizsia ucinnost filtracie bavlnakov oproti papieraku. Ja by som sa na bavlnak vytentoval, ak chcete zvuk tak si dajte nasavanie z kabiny to bude potom hukot :lol: :lol: :lol:
nasavani z kabiny???
Daewoo Matiz- 0,8 stříbrná metla
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“