to ma jen 15"Lotos111 píše:jeste jednou pochvala, ale mam otazku: co jizdni vlastnosti s tema 16? A co spotreba, je to vsechno stejne jako s 13?
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
Moderátor: Blue Lanos
to ma jen 15"Lotos111 píše:jeste jednou pochvala, ale mam otazku: co jizdni vlastnosti s tema 16? A co spotreba, je to vsechno stejne jako s 13?
No hlavně taky jestli bude fungovat správně tachometr - větší kola tzn-na tacháči míň - jestli se nepletu hi,hi,hiLotos111 píše:jeste jednou pochvala, ale mam otazku: co jizdni vlastnosti s tema 16? A co spotreba, je to vsechno stejne jako s 13?
----------------------Robert píše:Tachometr ukazuje přesněji, než s 13"...odzkoušeno
---------------------------Tomáš píše:Nevím , jak je to s přesností radarů co bývají ve vesnicích a při průjezdu ukazují vaši rychlost na displeji , ale mám vyzkoušené i s Nubirou i Matizem , že jejich 50 -ka je asi 58km /h na tacho v autě . Stalo se mi to u několika , takže jezdím v klidu těsně pod 60 a vím , že tam rezerva , zajímavé je , že to dělají obě auta přibližně stejně . Odpovídá to odchylce o víc než 10% , tak nevím........
Přesně takhle mi Matiz taky ukazuje a jak jsem nazul 15" s pneu 195/45 ukazuje o hodně přesnějiTomáš píše:Nevím , jak je to s přesností radarů co bývají ve vesnicích a při průjezdu ukazují vaši rychlost na displeji , ale mám vyzkoušené i s Nubirou i Matizem , že jejich 50 -ka je asi 58km /h na tacho v autě . Stalo se mi to u několika , takže jezdím v klidu těsně pod 60 a vím , že tam rezerva , zajímavé je , že to dělají obě auta přibližně stejně . Odpovídá to odchylce o víc než 10% , tak nevím........
------------------------------Tomáš píše:No , takže je to u Matizů asi normální odchylka , ale rozhodí to i celkové KM . Když jsem jel s matizem do Chorvatska s kamarádem s astrou , já měl najeto 1100 km a on jen 1000 ( odhadem ) . Takže mě napadá , když mám nojeto asi 90 tisíc , mám vlastně jen cca 82 ......
Samozřejmě, že spotřebu ucítíšLotos111 píše:presne tak, kdyz jedu po evropské ulici, tak je tam taky meric rychlosti a staci jet na tachaci lehce pod 60 a radar mi tam hodi 50. No jeste k tem kolum, rychlost tedy stejna, ale co spotreba, je to nejak znat??
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |