unik kapaliny

Moderátor: Blue Lanos

Serpico

vodní čerpadlo

Příspěvek od Serpico »

to .... Brousek - v palikxovi a petrmovi máme hodně, pražákům doporučuji tím GOLC CAR - palikx a petrm, ušetříte svoje peníze, pod tímto jsem podepsán se všemi důsledky..... já už nikam jinam nepojedu...bohužel to bylo dost draze vykoupený - viz několikrát zde popisovaný sponzor servisů ( jako já ), jinak prosím tě popisování závad bez vizuální a praktické kontroly může být dosti náročné a tím zavádějící....palikxovi a petrmovi projde dost aut denně rukama můžou proto hodnotit a tím dobře poradit, nejsou neexistujou auta bez závad...k tvýmu problému příklad nová pumpa může být horší nežli původní - druhovýroba toleranční vůle ložisek, spasování, utěsnění, neoriginální levnější díl ( zvlášt na díly PL jsem vysazený ) atd., bohužel v PL se dost dílů vyrábí....jinak naprostý souhlas

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Reklama

J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Re: vodní čerpadlo

Příspěvek od J.Bad »

Serpico píše:to .... Brousek - v palikxovi a petrmovi máme hodně, pražákům doporučuji tím GOLC CAR - palikx a petrm, ušetříte svoje peníze, pod tímto jsem podepsán se všemi důsledky..... já už nikam jinam nepojedu...bohužel to bylo dost draze vykoupený - viz několikrát zde popisovaný sponzor servisů ( jako já ), jinak prosím tě popisování závad bez vizuální a praktické kontroly může být dosti náročné a tím zavádějící....palikxovi a petrmovi projde dost aut denně rukama můžou proto hodnotit a tím dobře poradit, nejsou neexistujou auta bez závad...k tvýmu problému příklad nová pumpa může být horší nežli původní - druhovýroba toleranční vůle ložisek, spasování, utěsnění, neoriginální levnější díl ( zvlášt na díly PL jsem vysazený ) atd., bohužel v PL se dost dílů vyrábí....jinak naprostý souhlas

mějte se fajn
Sleduju tuhle diskuzi a je by mě zajímalo co má společnýho vodní čerpadlo na Matize s firmou Golc car?Vždyť to jsou to prodejci Ssangyong a nějakých motorek - se servisem na Daewoo nemaj snad nic společnýho...Jinak snad dík za vysvětlení...
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Serpico

čerpadlo

Příspěvek od Serpico »

....to J.Bad má to společnýho hodně...jde o to posoudit, zda je vůbec nutná výměna čerpadla - a tady hodně záleží na mechanikovi....to za "A".....nicméně za "B" já vím že jsou prodejci motorek a Samsu.... to ale vůbec neřeším - dělaj a to "dobře", mají scanner na Daewoo a navíc ve slušné cenové relaci....!!!
...osobně jsem prošel Daewoo - Modřany, Srba servis Daewoo - Chevrolet a to jak v Modřanech tak i v Jílovém - tam kradou nadvakrát ( připíší si i to co nedělali ) - nemohu to nazvat jinak a auto víc zkurví než opraví - ...nicméně to jsou moje zkušenosti a nikomu je nenutím ( koneckonců potřebují nové sponzory, aby přežili ), uvedené servisy jsem prošel a neodstranili závadu - prostě na ni nepřišly, jenom já byl o 20tisíc lehčí...za vše se platí i za důvěru...vyřešil to palikx....v servisech se pohybuji dlouho ale to co se děje dnes, to je neskutečné, a proto si vážím slušných, zkušených, kteří hlavně ze mě nedělaj pitomce...

jinak se měj fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Habron

Příspěvek od Habron »

Se servisem Daewoo mají společného to, že to byl autorizovaný servis Daewoo, tudíž mají vybavení a hlavně mraky zkušeností.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

....to Habron naprostý souhlas, asi si znáš palikxe a petrma, máš pravdu jezdím tam, na baráku mají ještě nápisy DAEWOO servis. Navíc pro mě už není podstatná současná marka - značka momentálně prodávaných aut - já hodnotím zkušenosti, ochotu a vybavení ( scanery ap. ) a při značkových servisech jako SRBA se mi otvírá kudla v kapse....

mějte se fajn

serpico
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Re: čerpadlo

Příspěvek od J.Bad »

[quote="Serpico"]....to J.Bad má to společnýho hodně...jde o to posoudit, zda je vůbec nutná výměna čerpadla - a tady hodně záleží na mechanikovi....to za "A".....nicméně za "B" já vím že jsou prodejci motorek a Samsu.... to ale vůbec neřeším - dělaj a to "dobře", mají scanner na Daewoo a navíc ve slušné cenové relaci....!!!

Díky za vysvětlenou - netušil jsem že prodejci motorek mají scannery na Daewoo.Když jsem sháněl servis na Matízka - tak po emailech se mi ozval nějakej servis v Horních Počernicích - byl dokonce tak ochotný že hned druhej den mi volal na mobil a řešil se mnou problém na kterej jsem se ptal.Mám pocit že to byla kontrola po 30 tisících - stálo by to 4000 - výměna filtrů,oleje a běžná kontrola s tím spojená.Přišlo mi to vcelku dost a tak se to pak řešilo známým kterej má tak servis,ale dělá za podstatně nižší ceny než značkovej servis.Ale díky za radu - když bude nějakej problém tak oslovím Palikxe a spol.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Serpico

servisy

Příspěvek od Serpico »

....to Bad nemáš zač děkovat, říkejme si, kde jsou drahý a neschopní jedině tak se můžeme vyvarovat problémům a dohadováním a naopak kde jsou dobří a skutečně nám pomohli, opravili naše auta a nedali nám mašli.
Kdysi dávno jsem tady navrhl zavést rubriku servisy = hodnocení ale ňák se to neujalo - asi je to škoda - servr beru jako dobrý tok informací - využijme toho a dávejme si ty, kde se nám nelíbilo, třeba na černou tabuli - je to dle mého názoru jediná možná obrana

mějte se fajn

serpico
Docent

Příspěvek od Docent »

Takže další kvíz, prosím řešitele o jejich nápady...:
Ve spoji mezi motorem a převodovkou teče voda, odkud to může být? Za nápady předem děkuji (naštěstí to není na mým Matýzkovi ;) ).
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A nebude tam ze strany mrazovka ? Mohla proreznout , u mrazovek je jasný , že když začne kapat , tak ta , co je nejmíň přístupná ......
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Docent

Příspěvek od Docent »

Možný to je, taky jsme o ní uvažovali...
Docent

Příspěvek od Docent »

Takže pro poučení příštích generací, a třeba to někomu pomůže:
Na bloku motoru je ze strany převodovky díra, překrytá plechovým víčkem s papírovým těsněním... A tam to teklo, což znamená vyhodit motor, odpojit převodovku a spojku, vyměnit těsnění za pár haléřů a zase to všechno dát zpátky...
Spolu s již zmiňovaným těsněním pod sacím potrubím, kde je na bloku též díra, je to další důkaz umu a schopností jihokorejských konstruktérů :( .
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no skoda pozde.ale je to presne tak.soudruzi v koreji maji s vodou na matizech velke problemy.
jinak jeste k j.bad prohlidka 30000 km na matize ve znackovym servisu za 4000 neni uplne spatna cena s pouzitim vsech original filtru a dilu.prohlidka by mela obsahovat prohlidku brzd ,vymenu brzdovky a svicek oleje a filtru.promazavaji se panty a zamky a kontroluje vse co na aute funguje.byva v cene i diagnostika a cteni pameti zavad(ne vzdy)prace je na to psana asi 2,5 hodiny a pri uctovani se prevadi na normohodiny takze je to tusim cca 3,3nh pri cene cca 430kc.je pravda ze me to vychazi cca na 3000 i s kontrolou zadnich brzd.
jo a jinak jsme daewoo servis-pozarucni
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Rado

Příspěvek od Rado »

Tak a je to tu. Som novym nestatstnym majitelom tecuceho vodneho cerpadla. Zacalo to pravdepodobne uz davnejsie, respektive asi po vymene chladiacej kvapaliny pred zhruba 3/4 rokom....to som dokopy az do dnes dolial tak 4 deci a tajne dufal ze to prestane:lol: . ale dnes to zacalo viditelne kvapkat a na 10km som dolieval 0,5 litra. Je jasne ze to musim vymenit, ale otazocka.....potrebujem s tym este zajtra chvilu jazdit , tak 30 km. Mozem mu tym nieco sposobit alebo to zvladne?...remen bol meneny pred 20 tisic km a vtedy bolo cerpadlo este ok.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Teda páni co to je já sem mněl v nádržce takový kakao a tak sem to vypustil a propláchnul ,nalil novou kapalinku a kuk čerpadlo teče tak že v pondelí mně čeká výmnema a naštestí už čerpadlo mám ale copak je tohle nemoc daewátek protože tohle nejsou jediný případy :D Jo jinak jezdit múžeš jenom kontroluj hladinu kapaliny já už tek jezdím 3 mnesíce ale leze to do peněz teda co se nemrzky tejká :D
Rado

Příspěvek od Rado »

Presne tak isto som to robil ja......vylial som to kakao :D a to doslova.....potom preplach hadicou celej sustavy a odvtedy dolievam.
Asi mu to kakao chutilo alebo co :lol:
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“