Měla se ČSR rozdělit?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Vzhledem k tomu že já jsem federální dítě máma češka a táta slovák tak se taky vyjádřím . Můj názor je že je dobře že sme se rozdělili . A nyní důvody slováci mají přeci jen jinou mentalitu než češi a často si stěžovali že jim centrální vláda v praze nerozumí a nestará se o ně , takhle si o sobě mohou rozhodovat sami . Na druhou stranu spoustu čechů si stěžovalo že spíše zemědělsky bez urážky orientované slovensko je dotované průmyslem z čech a že nás čechy slováci brzdí . Takže po rozdělení se ukázalo že ani jedno není pravda a nakonec se znovu scházíme v unii a zase budeme podléhat nějaké centrální vládě kdesi daleko která se nebude zase tak moc koukat na malé státy a jednotlivce za vším jsou prachy ale rozdělení bylo podle mě správné . U nás doma to dopadlo tak , že se táta pohádal s bráchou (mimochodem má za manželku pro změnu češku ) o rozdělení a Klausovi a Mečiarovi tak že spolu do smrti mého táty nepromluvili takže nějakých 12 let
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
No já mám taky federální rodiče táta čech, máma slovenka...ale rozdělení se teda naší rodiny nijak nedotklo...já bych byl pro zachování, ale vzhledem k těm blbým kecům okolo celé situace tehdy si myslím, že to rozdělení je dobře, protože takhle nikdo nemá důvod na ty druhé nadávat...navíc si pořád rozumíme a na hranicích stačí občanka, takže o nic nejde...
Mimochodem, připomnělo mi to jeden z pozdějších dílů Černých baronů, jak kdosi komentoval v roce 68 Dubčeka: "To nieje dobré...doteraz sme úpeli pod českým útlakom a teraz si budú ludia povedať, že za všetko može blbý slovák"
Mimochodem, připomnělo mi to jeden z pozdějších dílů Černých baronů, jak kdosi komentoval v roce 68 Dubčeka: "To nieje dobré...doteraz sme úpeli pod českým útlakom a teraz si budú ludia povedať, že za všetko može blbý slovák"
Naposledy upravil(a) Kessler dne úte črc 18, 2006 22:50, celkem upraveno 1 x.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Naprosto souhlasím. Ani jedna strana nyní nemůže vyčítat, že doplácí (zvláště ekonomicky) na tu druhou. Pro obyčejné lidi to ale byl zpočátku pěkný šok a nějaký rok trvalo, že jsme si na to zvykli. Máme taky rodinu na Slovensku a o tomto tématu a politice vůbec se radši nebavíme.petrm píše:Vzhledem k tomu že já jsem federální dítě máma češka a táta slovák tak se taky vyjádřím . Můj názor je že je dobře že sme se rozdělili . A nyní důvody slováci mají přeci jen jinou mentalitu než češi a často si stěžovali že jim centrální vláda v praze nerozumí a nestará se o ně , takhle si o sobě mohou rozhodovat sami . Na druhou stranu spoustu čechů si stěžovalo že spíše zemědělsky bez urážky orientované slovensko je dotované průmyslem z čech a že nás čechy slováci brzdí . Takže po rozdělení se ukázalo že ani jedno není pravda a nakonec se znovu scházíme v unii a zase budeme podléhat nějaké centrální vládě kdesi daleko která se nebude zase tak moc koukat na malé státy a jednotlivce za vším jsou prachy ale rozdělení bylo podle mě správné . U nás doma to dopadlo tak , že se táta pohádal s bráchou (mimochodem má za manželku pro změnu češku ) o rozdělení a Klausovi a Mečiarovi tak že spolu do smrti mého táty nepromluvili takže nějakých 12 let
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Ani ja som nebol z rozdelenia nadšený, ale neurobíme s tým nič.
Vo svete kde sa všetko spája a centralizuje, my sme ako prvý
krok urobili, že sme sa rozdvojili.
Viete si predstaviť to hokojevé mužstvo keby sme stále boli spolu?
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
- Blue Lanos
To Stefan To by sme boli majistri sveta kazdy rok v hokeji mat spolocne muzstvo To by bol all stars team
To Onegin Mam taky dojem, ze cim dalej menej a menej deti v CZ rozumie slovencine
Ked uz sme kazdy svoji tak aspon staviame Rozhladne Cesko-Slovenskeho pratelstvi ako napriklad Lopenik
alebo na Velkej Javorine sa konaju kazdorocne Oslavy priatelstva Cechov a Slovakov sa to tusim vola
http://www.velkajavorina.com/hlavni/slavnosti.htm
To Onegin Mam taky dojem, ze cim dalej menej a menej deti v CZ rozumie slovencine
Ked uz sme kazdy svoji tak aspon staviame Rozhladne Cesko-Slovenskeho pratelstvi ako napriklad Lopenik
alebo na Velkej Javorine sa konaju kazdorocne Oslavy priatelstva Cechov a Slovakov sa to tusim vola
http://www.velkajavorina.com/hlavni/slavnosti.htm
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
- Blue Lanos
to joo a my to mame len 10km k hraniciam na Moravu
Pěkný den Venku 34 + ne -stefan píše:Ani ja som nebol z rozdelenia nadšený, ale neurobíme s tým nič.
Jsem starší pán a taky jsem nesouhlasil! Ale když chceš něco nového postavit tak to staré musíš rozbourat! Pokud se jedná o stát tak musíš hledat rozdíly a zdůrazňovat je a potlačovat a bagatelizovat naopak věci které jsou dobré a lidi spojují a rozdělení je na světě!!! Ještě že se lidi nenechali rozeštvat jako v Jugoslávii a nebo u nás před válkou německá otázka,kde lidi kteří vedle sebe dlouhá léta žili tak nakonec po sobě stříleli.
U nás jugoslávci stavěli sklářský kombinát a hodně jich tady zůstalo a to jste měli vidět jak lidi kteří spolu pracovali chodili do hospody najednou si k sobě ani nesedli a kolikrát i ostré potyčky že je museli ostatní krotit! Takže buďme rádi za to jak to dopadlo!
Ať nám jezdí a nezlobí
Neni to tak - zrovna tento tyden v nejake diskusi na CT zaznelo, ze vzdy (tusim, ze opet v pondeli) bude zase zarazen slovensky film...Vojta píše: Bohužel - je to tak. Ty časy, kdy každé pondělí šly na ČT slovenské inscenace, jsou pryč.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Blue Lanos
wow tak to je dobre My nemame nudzu o vase ale vzdy lepsi CZ dabing Brusa Výlisa alebo Arnolda Švarcenegera ako ked ho dabuju nasi
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele: