Ono si zober, ze ked mam zapnutu klimu, tak sa mi spotreba v meste zvysi z obvykluch 7.5 na 8.5 - 9 l/ 100 km. Takze ta klima je naozaj zrut vykonu
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Moderátor: Blue Lanos
Mne v meste o 1 az 1.5l, mimo mesta na dlhych trasach a pohodovym jazdenim spapa tak 0.5-0.7 l/100 naviac.GHOST píše: PS o koľko sa navýši reálna spotreba pri jazde s klímou? Ktosi mi vravel že asi 0,5 l na 100km
jj cim veci zima tim vic kisliku ve vzduchu, cim vic kysliku tim lebsi spalovani, cim lebsi spalovani tim lebsi vykon, a porad do koleckakarstn píše:Ja kdyz zapnu klimu tak ji ve vetsine i zapomenu vypnout. Pri akceleraci ji ridici jednotka nevypne. To sem skousel pri predjizdeni jak mi chybel vykon tak sem ji vypnul a hned to slo rychleji predjet. Nejakou vetsi spotrebu jsem nezaznamenal (stejne mi to ale zere vic nez je v papirech),jeste uviime co na to nove predpsy
(mozna klesne spotreba). A co se tyce vykonu, cim je teplejic tim mene to tahne. Kdyz nebylo 30° ale 20° tak sklimou to bylo o dost zivejsi. Taksimyslim ze ani ty vedra motoru nesveci.
o tolik ti zvedne spotrebu celodenni sviceni klima si vezme vicGHOST píše:Je to tak. Mne to iste robi Nesii. Zaujímavé je že som si to všimol zrovna včera. Doteraz som sa nad tým nezamyslel. PS o koľko sa navýši reálna spotreba pri jazde s klímou? Ktosi mi vravel že asi 0,5 l na 100km
ja jsem kupoval auto v osmem mesici. po najeti 15000km coz bylo v lete tak mi zacla klima smrdet. tak jsem si ji vystrikal a do ted mam klid a to mam pres 30000km tak ze min. rok by to melo vydrzetBlue Lanos píše:Presne tak! Ja by som auto bez AC nikdu nechcel ked ju uz raz mamLen ma teraz stve ten zapach ked nechladim tak to smrdi. Ozaj komu a hlavne na jak dlho pomohli tie dezinf. spreje???
Richard píše:Blue, mám Nubi třetím rokem a nic jsem s klimou nedělal, nic nesmrdí a využívám jí dle potřeby. Držím se rady, co mi dali kluci ze servisu klim a to tak 5-10 minut před koncem jízdy klimu vypnout, aby uschnul výměníkA asi měli pravdu, fakt problém se smradem nemám
![]()
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |