Znateľné zníženie výkonu pri zapnutej klíme

Moderátor: Blue Lanos

vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Je to uplne normalne. Mam 78kW/16V, ale ked potrebujem rychly rozbeh, so zapnutou klimou sa tomuj do otacok nechce. Pri otackach vyssich, ako 4000 to zacina potrhavat, je to leniveeee. Preto ked vidim, ze potrebujem vykon (predbiehanie do kopca, ...) tak najprv vypnem klimu a az potom na to sliapnem.

Ono si zober, ze ked mam zapnutu klimu, tak sa mi spotreba v meste zvysi z obvykluch 7.5 na 8.5 - 9 l/ 100 km. Takze ta klima je naozaj zrut vykonu :?
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama

GHOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GHOST »

Je to tak. Mne to iste robi Nesii. Zaujímavé je že som si to všimol zrovna včera. Doteraz som sa nad tým nezamyslel. PS o koľko sa navýši reálna spotreba pri jazde s klímou? Ktosi mi vravel že asi 0,5 l na 100km
Daewoo Nexia 1,5 GLX 16V 1996
ABS, ABG, El.okná, el.anténa,klíma
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

GHOST píše: PS o koľko sa navýši reálna spotreba pri jazde s klímou? Ktosi mi vravel že asi 0,5 l na 100km
Mne v meste o 1 az 1.5l, mimo mesta na dlhych trasach a pohodovym jazdenim spapa tak 0.5-0.7 l/100 naviac.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
karstn

Příspěvek od karstn »

Ja kdyz zapnu klimu tak ji ve vetsine i zapomenu vypnout. Pri akceleraci ji ridici jednotka nevypne. To sem skousel pri predjizdeni jak mi chybel vykon tak sem ji vypnul a hned to slo rychleji predjet ;). Nejakou vetsi spotrebu jsem nezaznamenal (stejne mi to ale zere vic nez je v papirech),jeste uviime co na to nove predpsy :? (mozna klesne spotreba). A co se tyce vykonu, cim je teplejic tim mene to tahne. Kdyz nebylo 30° ale 20° tak sklimou to bylo o dost zivejsi. Taksimyslim ze ani ty vedra motoru nesveci.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
GHOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GHOST »

Mam podobnú skúsenosť
Daewoo Nexia 1,5 GLX 16V 1996
ABS, ABG, El.okná, el.anténa,klíma
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

karstn píše:Ja kdyz zapnu klimu tak ji ve vetsine i zapomenu vypnout. Pri akceleraci ji ridici jednotka nevypne. To sem skousel pri predjizdeni jak mi chybel vykon tak sem ji vypnul a hned to slo rychleji predjet ;). Nejakou vetsi spotrebu jsem nezaznamenal (stejne mi to ale zere vic nez je v papirech),jeste uviime co na to nove predpsy :? (mozna klesne spotreba). A co se tyce vykonu, cim je teplejic tim mene to tahne. Kdyz nebylo 30° ale 20° tak sklimou to bylo o dost zivejsi. Taksimyslim ze ani ty vedra motoru nesveci.
jj cim veci zima tim vic kisliku ve vzduchu, cim vic kysliku tim lebsi spalovani, cim lebsi spalovani tim lebsi vykon, a porad do kolecka :lol:
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

GHOST píše:Je to tak. Mne to iste robi Nesii. Zaujímavé je že som si to všimol zrovna včera. Doteraz som sa nad tým nezamyslel. PS o koľko sa navýši reálna spotreba pri jazde s klímou? Ktosi mi vravel že asi 0,5 l na 100km
o tolik ti zvedne spotrebu celodenni sviceni klima si vezme vic
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
karstn

Příspěvek od karstn »

Slavek píše: jj cim veci zima tim vic kisliku ve vzduchu, cim vic kysliku tim lebsi spalovani, cim lebsi spalovani tim lebsi vykon, a porad do kolecka :lol:
to znam studeny a vlhky je nejlepsi ale za deste zase gumy tak nedrzi :lol:
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
ax

Re: Znateľné zníženie výkonu pri zapnutej klíme

Příspěvek od ax »

to znizenie vykonu tomu sa neda branit len pridat na plyne kto chce zachovat svoj standard jazdenia
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

jeden z dobrych dovodov preco som rad ze nemam klimu ;)

btw: soferoval som jedneho Fiata Bravu D a na dialnici zapnuta klima nerobila ziaden rozdiel. vlastne, auto uz islo na svoju maximalnu rychlost so studenym motorom t.j.95km/h, rychlejsie to auto ide az po zohriati, tak to ma vazne dojalo, to som necakal :lol: - robia to vsetky naftaky ???
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Jenda

Příspěvek od Jenda »

to mrk:
To tedy rozhodně ne,
mám zkušenost s P306 1,9D, na tak slabém motoru (tuším 50kW) je klima hodně znát, ale jede to, snad jen cítím s motorem a za studena ho nevytáčím
A na Audi A4 1,9TDi jsem ani nezpozoroval, že klima spustila a běží.

Na své Nubiře 2,0 klimu v těchto dnech hodně využívám, motor si s ní poradí a spotřebu neřeším, průměrně se do 8,5l vejdu (svítím pořád a na všech autech už od r 1994). Sám nechápu, proč jsem tak dlouho klimou opovrhoval. Prostě to chce vyzkoušet, mít auto v pořádku a pak si člověk jen užívá.
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Presne tak! Ja by som auto bez AC nikdu nechcel ked ju uz raz mam :) Len ma teraz stve ten zapach ked nechladim tak to smrdi. Ozaj komu a hlavne na jak dlho pomohli tie dezinf. spreje??? :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Richard

Příspěvek od Richard »

Blue, mám Nubi třetím rokem a nic jsem s klimou nedělal, nic nesmrdí a využívám jí dle potřeby. Držím se rady, co mi dali kluci ze servisu klim a to tak 5-10 minut před koncem jízdy klimu vypnout, aby uschnul výměník :!: A asi měli pravdu, fakt problém se smradem nemám :D :D
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
karstn

Příspěvek od karstn »

Blue Lanos píše:Presne tak! Ja by som auto bez AC nikdu nechcel ked ju uz raz mam :) Len ma teraz stve ten zapach ked nechladim tak to smrdi. Ozaj komu a hlavne na jak dlho pomohli tie dezinf. spreje??? :idea:
ja jsem kupoval auto v osmem mesici. po najeti 15000km coz bylo v lete tak mi zacla klima smrdet. tak jsem si ji vystrikal a do ted mam klid a to mam pres 30000km tak ze min. rok by to melo vydrzet
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Richard píše:Blue, mám Nubi třetím rokem a nic jsem s klimou nedělal, nic nesmrdí a využívám jí dle potřeby. Držím se rady, co mi dali kluci ze servisu klim a to tak 5-10 minut před koncem jízdy klimu vypnout, aby uschnul výměník :!: A asi měli pravdu, fakt problém se smradem nemám :D :D
:D Richarde ja mam laniho 8 let a problem s klimaou (zapachem) mam len posledne 3 roky :) Do vtedy som nevedel co je to smrad...mozno tomu vdaci to, ze ju pouzivam presne tak ako pises :lol: ale vis vekem se vsecko meni a uz sa na vyparniku za tie leeeta vselico nazbieralo a preto by ma zajumalo ake su skusenosti s tymi sprejmi ;)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „KALOS“