Ondráši ano,je to v knížce od Koppa.Servisní knížka Matíz udává 45000 km,nebo tři roky.Ondras píše:Pokud Václav píše o příručce od Koppa, tak je to jasné - je to překlad z polštiny a v polsku, podobně jako na slovensku, jsou servisní intervaly Matize co 10.000km.
Palivový filtr
Moderátor: Blue Lanos
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
-
Debata o tom jestli 40000 nebo 45000 je uplně zbytečná. Můj filtr zreznul v 5000 a začal téct -výměna- Po 10000 to samé Takže doporučuji výměnu raději dřív než potom hasit MatízkaV.Brousek píše:Ondráši ano,je to v knížce od Koppa.Servisní knížka Matíz udává 45000 km,nebo tři roky.Ondras píše:Pokud Václav píše o příručce od Koppa, tak je to jasné - je to překlad z polštiny a v polsku, podobně jako na slovensku, jsou servisní intervaly Matize co 10.000km.
doktor
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá debata. Já tam mám celkově namotáno 115tis. Km a dříve obhospodařovala auto sama, teď už manželka, která s ním jezdila na servisní prohlídky tak do 50tis. Km a od té doby už nic, jen když bylo potřeba něco opravit. Takže mi vychází že tam mám filtr tak 60-70tis. km a nic se neděje Myslíte, že je to v pohodě nebo bych ho měl co nejdříve vyměnit?
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
Filtr
Také jsem měnil palivový filtr a dal se tam normální co se používal dřív v autech - obyčejnej,průhlednej jen nacvaknout dvě hadičky a hotovo.Ten původní filtr mě překvapil v životě jsem to neviděl - vedl k němu drátek - po dotazu v servisu co to je - bylo odpovězeno že je to inteligentní filtr který při ucpání nečistotou rozsvítí na palubce kontrolka na vodu!Jestli tomu tak opravdu je - nevím...Prostě je tam teď normální za pár korun a myslím že to úplně stačí.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Re: Filtr
Proboha , co to tu píšete , ten drátek je ukostření proti statický elektřině , filtr je u nádrže , ta je z plastu a žádná kontrolka s tím nemá nic společnýho , hold to byl mechanik neznalý jednoduchosti Matize. Ten plastovej průhlednej zase rychle vyměň , víš jakej je tam tlak , vždyť to má vstřikování , může prasknout a v lepším případě ti jen vyteče nádrž , ten se hodí tak na Š 120 , ale ne k tlakovýmu elektrickýmu čerpadlu . Ověř si to u odborníků , ale já bych takhle nejezdil , to chcete za každou cenu ušetřit , nebo co ? ( originál palivový filtr stojí cca 200,- )J.Bad píše:Také jsem měnil palivový filtr a dal se tam normální co se používal dřív v autech - obyčejnej,průhlednej jen nacvaknout dvě hadičky a hotovo.Ten původní filtr mě překvapil v životě jsem to neviděl - vedl k němu drátek - po dotazu v servisu co to je - bylo odpovězeno že je to inteligentní filtr který při ucpání nečistotou rozsvítí na palubce kontrolka na vodu!Jestli tomu tak opravdu je - nevím...Prostě je tam teď normální za pár korun a myslím že to úplně stačí.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
noo takže ja som prišiel zo servisu a nebolo to v palivovom filtre.aj ked to malo také znaky.bola to totiž hlava rozdelovača so zapalovacími kabelmi.inak stalo ma to 2000 sk a ja som zrovna trafil ten drahší druh rozdelovača.inak vymenili mi to a to auto lieta ako divé a ja mam z toho takúúúúú radosť že asi vyskočím z kože