IsoFix? Dětská sedačka

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

retty

Re: IsoFix? Dětská sedačka

Příspěvek od retty »

K vajicku takisto pouzivam bazu, je to taka velka podlozka, ktora je k sedadlu priputana pasom a to dost napevno a ma este aj taku siroku nohu, ktorou je opreta o podlahu auta. Do tej sa vajicko len zacvakne, takze ho nie je treba pomerne zdlhavo priputavat k sedadlu. No a samozrejme na zadnom sedadle a proti smeru jazdy.
bigmac píše:
Pavel Beneš píše:Prosím o radu. Jaké máte zkušenosti s uchycením dětské sedačky pro kojence (vajíčko) v protisměru jízdy. Je možnost najít něco jako isofix? Nebo jen pásáte sedačku? Nelítá potom po celém autě? A jaký typ doporučit?
Ja mam sedacku pro kojence, kterou jen pasam, abys ji mohl pripnout k upevneni isofix, potrebujes jeste takovou "kolebku" do ktere nacvaknes to "vajicko". V mem pripade to nelita, protoze se sedacka v predozadnim rozmeru vleze akorat mezi sedadla a navic pas taky jen tak tak vystaci delkou. Pokud chces dat sedacku dopredu, je nutne vypnout airbag, ale nevim, jestli to je zakonne...deti do 12 let nebo pod 150 cm tam prece sedet nemuzou, ale na druhou stranu, pokud jede sama mama s deckem, tak by to bylo logicke...co se tyce smeru, rekl bych, ze vetsina tech kojeneckych sedacek je vyrobena pro jizdu v protismeru...a zda se mi to i bezpecnejsi, protoze to "vajicko" muzes napolohovat tak, ze dite tam spis lezi, v tom pripade pri narazu jde hlavicka dozadu a nahoru - tam je chranena a zpetnym narazem jakoby dolu a dopredu...kdyby dite sedelo po smeru jizdy, nerazem mu to hlavou pekne skubne...
Reklama

baloun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baloun »

Když byla naše dcera malá, tak ji žena vozila ve "vajíčku" zásadně na přední sedačce a proti směru jízdy.Při možném nárazu jde veškerá energie nárazu těla do sedačky . Právě tímto umístěním se eliminuje i možnost nehody, kdy se máma otočí na dítě a .....buch.To jsme měli ještě FAvorita tam jsem měl AIR bag jenom já (podkožní). :lol:
Teď vozíme malou na zadních sedačkách, oproti FAvoritu je trošičku utopená a víc vleže.Zase se jí líp spí. A poslední doporučení: Kupovt sedačku značkovou(MAXI COSI, atd.vlastní zkušenost ),protože mají vychytaný upínání, boční kryty hlavy,atd.No a samozřejmě utáhnout, aby se pod kšíry vešli max. dva prsty.
NUBIRA 1,6SE,KOMBI, r.v.01,stříbrná metalíza,GOODYEAR HYDRAGRIP 185/65/R14,PANASONIC CQ-C3303N 4x50W
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

baloun píše:A poslední doporučení: Kupovt sedačku značkovou(MAXI COSI, atd.vlastní zkušenost ),protože mají vychytaný upínání, boční kryty hlavy,atd.No a samozřejmě utáhnout, aby se pod kšíry vešli max. dva prsty.
Já bych ještě doplnil, že by možná bylo fajn podívat se na testy těchto dětských autosedaček. Asi před půlrokem jsem viděl jeden test v televizi a myslím, že by měl být někde i na netu. Řada sedaček dopadla katastrofálně, dokonce některé ublížili dítěti víc, než kdyby sedělo "jen tak" na sedadle.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
baloun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baloun »

Já nevím co se uvádí v těchto testech, ale ve většině případech, které znám (myslím v mém oboru) se mě spíš většina testů jeví jako zaplacená reklama. Prostě nejlepší jsou zkušenosti v provozu nezávislých uživatelů nebo svoje. 8)
NUBIRA 1,6SE,KOMBI, r.v.01,stříbrná metalíza,GOODYEAR HYDRAGRIP 185/65/R14,PANASONIC CQ-C3303N 4x50W
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

baloun píše:Já nevím co se uvádí v těchto testech, ale ve většině případech, které znám (myslím v mém oboru) se mě spíš většina testů jeví jako zaplacená reklama. Prostě nejlepší jsou zkušenosti v provozu nezávislých uživatelů nebo svoje. 8)
Jasně, já jen že jsem to viděl a přímo tam ukazovali chování při crashtestu.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
milosh

Příspěvek od milosh »

Modri uz vedi :lol: ze v cervenci se mi narodi prvni potomek a tak uz mame doma taky sedacku. Pujcena, po 1 diteti, Chicco, no ma to TUV, tak to snad bude dobrej a bezpecnej model.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
baloun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baloun »

Nejlepší je fakt vidět ten crashtest.To si pak člověk dává při kurtování do popruhů opravdu pozor.To s tebou souhlasím.
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

djpsx píše:
Habron píše:Právě že to vajíčko je bezpečnější proti směru jízdy kvůli konstrukci sedačky.
"Sedadlo smrti" je přežitek z dávných dob ...
O.k., já s tím zkušenost nemám, jen prezentuju to, co říkali odborníci na silniční provoz. Pokud je to tak jak říkáš, v pohodě. Ale za "sedadlem smrti" si stojím. Sice se bezpečnost o moc zlepšila, ale pořád před sebou ten spolujezdec moc nemá (když není airbag)....
Sedadlo smrti se tomu říká i z toho důvodu, že se řidič snaží instiktivně chránit sebe, tzn. když se v protisměru řítí auto, řidič strhne volant do příkopu a smýkne nějaký strom sloup atd. a nejvíce to logicky odskáče spolujezdec vedle něj.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
stefan

Příspěvek od stefan »

Sám mám dve malé deti (dcéra 3 roky a syn 1 rok).
Obidve som keď boli malé vozil vo vajíčku na sedadle
spolujazdca (lepší orístup a stála kontrola dieťaťa - ABG u spolujazdca
nemám), po ôsmich mesiacoch išli do veľkej sedačky s vlastným
5 bodovým priputávaním, a dcéra v súčasnosti má podsedák
a je pripútaná samotným pásom auta. Obidve sedačky som
pripevňoval pásmi auta. Veľkú sedačku ako aj podsedák (keďže
deti sú už väčšie) mám zásadne iba vzadu (na pravo podsedák a
v strede veľkú sedačku. Ostalo tam miesto odviesť ešte jedného dospelého človeka.
A ešte jedna rada.
Dieťa je potrebné zvykať na autosedačku od malička a pripútavať ho
aj počas veľmi krátkych ciest. Ani nie tak kôli bezpečnosti, ale ak dieťa si
zvykne sedieť mimo sedačky, beda sa je mu tam vrátiť.
A ešte jedno k sedačkám. K hlavnej úlohe sedačie že chránia deti,
treba pripočítať ešte jednu výhodu - deti sedia pripútané, nemôžu
behať po aute, nič chytať, mačkať, otáčať a vodič má od ich pokoj.
Je bezpredmetné pripomínať že je potrebné na daných zadných dverách
zatlačiť detskú poistku (aby ich neotvárali počas jazdy a vypnúť možnosť
ovládania okien.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

A ještě jedna výhoda sedačky - nejenže chrání samotné dítě, ale i řidiče. Když totiž dupnete nečekaně na brzdu, nepřipoutané dítě je vlastně projektil. Škoda, že si toto neuvědomují i majitelé psů. Když vidím, jak někdo vozí (byť malého) psa na zadním platu za sklem, ježí se mi vlasy hrůzou na hlavě. Mj. i proto jsem si pořídil kombíka, aby byl pes vzadu, pokud možno oddělený sítí či mřížkou.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Oněgin píše: Škoda, že si toto neuvědomují i majitelé psů. Když vidím, jak někdo vozí (byť malého) psa na zadním platu za sklem, ježí se mi vlasy hrůzou na hlavě. Mj. i proto jsem si pořídil kombíka, aby byl pes vzadu, pokud možno oddělený sítí či mřížkou.
To je fakt. Náš pes jezdí raději v nohách spolujezdce. Někteří řidiči argumentují tím, že pes je malý a nic by se nestalo, ale jak vidno ze záběrů z crashtestů, je to jako střela, která je schopná přerazit opěrku a vaz. Nehledě na to, že pes umře na 100%.
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Plny suhlas so Stefanom. Ja sa snazim jazdit tak, aby som nemal ziadne kriticke kolizie. Zatial sa mi to dari, ale ak sa niekto rozhodne, ze ta zostreli z cesty, tak mas smolu. A na zivote dietata asi kazdemu rodicovi zalezi hadam aj viac, ako na vlastnom. Sam som vzdy pri jazde priputany a tomu ucim aj syna.
Do veku 1 roka som ho vozil vo vajicku, ale na zadnom sedadle. Otocene bolo proti smeru jazdy. Zhruba od 1 roka sa vozi vo "velkej" detskej sedacke, za spolujazdcom. Davam ho do sedacky a priputavam ho aj ked idem na vzdialenost 500 m. Je uz taky zvyknuty na priputanie, ze si dava "opasok" aj v autickach, co su ako kosiky v hypermarketoch. A ked sa nahodou nepriputa niekto v aute, hlasno ho upozornuje, aby si dal "opasok". Teraz mam trochu problem, zvykol si davat popruhy dole z pliec. Musim ho to nejako odnaucit.
Ako uz Stefan povedal, ma to vyhodu v tom, ze decko nevystraja, nemoze si ublizit a v pripade, ze je unavene (na dlhej ceste), tak si bez problemov moze zdriemnut.
Co sa tyka uzakonenia pouzivania detskych sedaciek - tu na SK bol taky maly flamewar, najprv bolo v novom zakone uzakonene pouzivanie sedaciek, pouzivanie reflexnej vesty a celodenne svietenie. Najprv vypadli vesty, potom svietenie a teraz tento zakon asi koli volbam zrusili celkom. A nie je asi ani mozne, aby to bolo absolutne povinne. A to z dovodov technickych. Bohuzial, u nas existuje dost ludi, ktori maju auto s vekom veterana, co nemaju pasy na zadnych sedadlach (skodovky, ziguliky, ...). Nove si dovolit nemozu a to by znamenalo, ze si nemozu deti odviezt ani na nakupy do mesta. Jedine, ze by to bolo osetrene nejakou klauzulou, cosi ako "povinne pouzivanie ... v tych vozidlach, kde je to technicky mozne"
Inak, ked vidim, ako v iducom aute dieta stoji medzi prednymi sedadlami a natahuje ruky za volantom. tak dotycnemu vodicovi by som najradsej nafackal.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

vado píše: Inak, ked vidim, ako v iducom aute dieta stoji medzi prednymi sedadlami a natahuje ruky za volantom. tak dotycnemu vodicovi by som najradsej nafackal.
To máš naprostou pravdu. Nejhorší je, že tihle "řidiči" pak nejvíc křičí a vyvádí, když je nějaký malér. Klidně bych jim sebral řidičák, protože když si neumí udělat pořádek a klid ve vlastním autě, tak jak ho pak můžou dělat na silnici.... :roll:
milosh

Příspěvek od milosh »

djpsx píše:
vado píše: Inak, ked vidim, ako v iducom aute dieta stoji medzi prednymi sedadlami a natahuje ruky za volantom. tak dotycnemu vodicovi by som najradsej nafackal.
To máš naprostou pravdu. Nejhorší je, že tihle "řidiči" pak nejvíc křičí a vyvádí, když je nějaký malér. Klidně bych jim sebral řidičák, protože když si neumí udělat pořádek a klid ve vlastním autě, tak jak ho pak můžou dělat na silnici.... :roll:
Neboj, za mesic uz to zacnou hlidat a pokutovat 8)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

No třeba nás tu za pár let bude jen půlka s řidičákem..... ale podle mě je to přehnaný .... nebo vy dostáváte pokuty denně?? Pak je něco špatně!! :roll:
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“