Klimatizace
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
dovolil som si obnoviť tuto temu a moja otazočka ako studený vzduch sa ma merať na prieduchu pri klíme??? odhadujem +9 ale to je len moj tip vie to niekto presne , leb o sa mi zdá že nefuka dosť chladný vzduch po zime
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
kurňa chlapi to nikto tu nevie aký studený vzduch ma fukať vom do kabíny??? to sa mi nechce veriť . take že docela studene alwebo neviem tam udržať ruku take nezhanam ale konkretne 10, 11, 9 alebo kolko ma fukať nubira I????
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
Ivoši a ostatný nevuieš to niečím zmerať??? mne sa zda že moje fuka skôr take vlažne ale kolko to ma fukať?? / aby som nešiel k servisakovi a potom tam stal ako blb že je to ok/
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No napadá mě leda šoupnout do výdechu teploměr (elektronický, nebo takový, který zvládne nízkou teplotu)....teda nám taky teď fouká vlažně....resp. mám obavy, že asi nefunguje ...ale když fungovala, tak si myslím, že tak 9 stupňů +- to bylo....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
Ivoš mne na nexii fukalo tiež 9 stupnov ale na nuibire ma biť kolko??? ale teraz určite nemam 9
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No když to porovnám s Ford Mondeo, kde jsem jel se zapnutou klimou a s Mercedesem Sprinter, tak je to nastejno....nebo aspoň mi to tak přišlo, že ve všech autech fouká stejná teplota....takže v Nubiře si myslím, že taky by to mělo být tak těch 9...
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Jura
Nejlépe změřit účinnost klimatizace asi takto:
*venkovní teplota cca 20 st C.
*nastartovat motor, zapnout klima, větrák asi na poloviční rychlost, vzduch směrovat pouze do jednoho či obou středních výdechů, boční uzavřít
*teploměr (nejlépe OUT čidlo digitálůního, ale jde to i obyčejným např k měření v chladničce, menším pokojovým apod přímo k / do středního výdechu
* provádět za zvýšených otáček motoru (cca 2000 rpm)
*vzduch by měl při správné funkci klima mít vždy maximálně 8 st
*venkovní teplota cca 20 st C.
*nastartovat motor, zapnout klima, větrák asi na poloviční rychlost, vzduch směrovat pouze do jednoho či obou středních výdechů, boční uzavřít
*teploměr (nejlépe OUT čidlo digitálůního, ale jde to i obyčejným např k měření v chladničce, menším pokojovým apod přímo k / do středního výdechu
* provádět za zvýšených otáček motoru (cca 2000 rpm)
*vzduch by měl při správné funkci klima mít vždy maximálně 8 st
Stanleyk -> Mozno sa neprepnu klapky, neviem ake mas auto a ako je to na nom, na espere ide vzduch tusim furt cez vyparnik klimy. Alebo si siahni na rurku ktora ide od vyparnika a zasobnik/odlucovac vlhkosti c sa namrazuju. Mne sa teraz v lete zasobnik do 5minut namrazi zo vzdusnej vlhkosti. Klima fuka studeny vzduch do 5 sekund.
Jura -> ked bude auticko vyhriate na XX stupnov na slniecku a teplota okolia bude cez 40 tak z ofukov asi tazko dostanes 8 stupnov. Mozno po dlhsom case ale aj to tazko. Ked horuci vzduch cez vyparnik rychlo preleti tak sa nemusi ochladit dostatocne.
Jura -> ked bude auticko vyhriate na XX stupnov na slniecku a teplota okolia bude cez 40 tak z ofukov asi tazko dostanes 8 stupnov. Mozno po dlhsom case ale aj to tazko. Ked horuci vzduch cez vyparnik rychlo preleti tak sa nemusi ochladit dostatocne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Aj já som dnes klímu vyskúšal a presne tak že Legina stála na slnku a vnútorná teplota bola asi 35 stupňou no tak som štartol a išiel sa previest no zapol som ju a nič ani náznak chladu tak som dal len náporové zvonka a hneď sa ochladzovalo takže klíma nefachčí no nič na leto ju doplním a už viem čo budem opravovať budúcí rok