Ložiska nebo geometrie?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
Stejně jako kdysi sem tu s někým řešil spojku na Nubiře já sem psal že i když vím jak se to dělá tak bych si na to doma netroufnul a on naprostý "amatér " který se ptal na docela zásadní věci který by měl člověk kterej se pouští do opravy auta trošku znát a on to nakonec udělal tak proč bys to neudělal ty
Takže jsem to dal radši do servisu a dnes mi hlásili - obě ramena v hajzlu (to jem čekal, ale že to bude tak akutní, ne), silentbloky totálně vymlácené, ložisko přední nápravy KO (jak jsem předpokládal), zadní bubny k nepoužití - divili se, že se pakny nezasekli, byly prý úplně spečené. A teď otázka do fóra - kolik si myslíte, že to bude stát? (Už to vím, jen vás zkouším )
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
- Mr.Problem
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to dělali před měsícem, takže vím.Oněgin píše:Takže jsem to dal radši do servisu a dnes mi hlásili - obě ramena v hajzlu (to jem čekal, ale že to bude tak akutní, ne), silentbloky totálně vymlácené, ložisko přední nápravy KO (jak jsem předpokládal), zadní bubny k nepoužití - divili se, že se pakny nezasekli, byly prý úplně spečené. A teď otázka do fóra - kolik si myslíte, že to bude stát? (Už to vím, jen vás zkouším )
Přední ramena + prohlídka 105tis km(olej, filty atd...)-8.000,-Kč.
Nubira 1,6 Wagon, 98
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
A tohle všechno se ti stalo náhodou? Nebo není možný, že kdybys přišel hned s tím, že ti "něco" nefunguje, tak že by to bylo mnohem levnější?
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Levnější by to nebylo. O ramenech jsem věděl, už když jsem auto kupoval, silentbloky je dobré měnit jednou za čas, ložisko se vyvrbilo časem, ale nejvíc mě překvapily ty bubny. Na druhou stranu opravy přední nápravy čekají po 100.000 km dříve či později každého. Auto se teď chová úplně jinak, lépe drží na silnici a hlavně nehučí!
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
...a hlavně ty novější ramena, co Ti tam dali,by už měli jít přelisovat, takže pakto bude zase o nějakou kačku levnější...Oněgin píše:Levnější by to nebylo. O ramenech jsem věděl, už když jsem auto kupoval, silentbloky je dobré měnit jednou za čas, ložisko se vyvrbilo časem, ale nejvíc mě překvapily ty bubny. Na druhou stranu opravy přední nápravy čekají po 100.000 km dříve či později každého. Auto se teď chová úplně jinak, lépe drží na silnici a hlavně nehučí!
Nubira 1,6 Wagon, 98
-
Jo onehdá mi odešlo rameno(vadný bylo už delší dobu,při zatížení to jelo jak v kolejích)Pak to začalo mlátit a muselo se vyměnit(v náhradě se dělají údajně dva druhy jedno asi za 2 500 a druhy asi za 3 000)Znám případ kdy kolegovi vyměnili obě ramena(ty levnější) a za týden se utrhly.Tak mě tam dali to dražší. Výměna proběhla jakž takž následovala geometrie. Vlezu do auta celej nadšenej jak to pěkně pojede no pánové to byla sračka Při každým přeřazení sebou auto šouplo aspoň o půl metra,plavalo jak plaváček.Taksem šel do opravny no a že za to může to druhý rameno.Je sice volnější ale kolo se nijak moc nemele.Takže to dopadlo tak že se geometrie zase rohodila zhruba tak jak to bylo před geoškou a jezdí to jakeš takeš Ale furt je to jakési takové nejisté.To by mě zajímalo kdybych nechal vyměnit i to druhý rameno jak by to po geometrii jezdilo H.S.