výmena rozvodov

Moderátor: Blue Lanos

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

To palikx:
1./souhlasím s tebou že to mechanika může znervozńovat,ale pouze toho špatného.Tomu dobrému to je jedno.(vlastní zkušenost)
2./Bezpečnostních důvodů mají servisy zakázáno přítomnost majitele auta.(Nedej bože kdyby tomu náhodou rozuměl.)
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

No tak jsem asi spatnej.to je mozny.jde taky o to co je ten majitel za cloveka.kdyz ti do toho keca (a treba tomu i rozumi)je to opravdu spatne(vlastni zkusenost)bezne delam rozvody na matizu cca 1 hodinu ale kdyz u tebe stoji majitel a ten se te pta proc delas tohle a tamhleto a porad ti kouka pres rameno tak se takove rozvody delaj i 3 hodiny.(navic takovej clovek by u me stal asi tak 20 minut a pak bych ho vyhnal.clovek co jen kouka z povzdali mlci a rozumi tomu je v pohode .
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

když ti do toho kecá,nebo zdržuje,tak to je fakt špatný.Tak to ho chce zavčas uvést do reálu.
Já jsem to osobně řešil tak,že jsem ho slušně upozornil,že buď se bude pouze dívat,nebo že tam nemusí být.Řekl jsem mu to slušně ale důrazně a vždy to zabralo.
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Anonymous píše:když ti do toho kecá,nebo zdržuje,tak to je fakt špatný.Tak to ho chce zavčas uvést do reálu.
Já jsem to osobně řešil tak,že jsem ho slušně upozornil,že buď se bude pouze dívat,nebo že tam nemusí být.Řekl jsem mu to slušně ale důrazně a vždy to zabralo.
samozřejmě jsem se zase zapomněl přihlásit.Miloši udělej fórum pouze pro přihlášené,aspoň mě to nepustí dál
Naposledy upravil(a) V.Brousek dne sob úno 18, 2006 16:30, celkem upraveno 1 x.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Jaka je bezna hodinova sazba v neznackovym servisu ?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

conpet píše:Jaka je bezna hodinova sazba v neznackovym servisu ?
jak a kde: 250 Kč až................. třeba podle dohody
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no ceny sou ruzny ma jako vicemene znackovi mame cenu 400 bz dph.servis kde sem delal driv uplne neznackovej (jen se tam delaly hodne skodovky)byl nejdriv za 300 s dani a ted uz maji 450 s dani.(je to jen mala garaz)

a prave ze vetsina majitelu se sice chce koukat ale nikdy jen nemlci ale porad ho neco zajima.ale kdyz je ten clovek slusnej tak mu to i ukazu to me zdrzi na 5 minut a pak muzu zas hodinu v klidu delat.a nemusi u me ani byt.a obcas muze prijit a podivat se to mi prijde ferove.
Simson s 51
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

přesně takhle jsem se choval,když mi bylo umožněno být u garačních prohlídek
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

pak je vse ok a tak s tim neni problem.jenze ne vsichni jsou takovi.
Simson s 51
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

palikx píše:pak je vse ok a tak s tim neni problem.jenze ne vsichni jsou takovi.
víš, já mám zkušenost se servisy převážně špatnou a jak se můžeš přesvědčit že jsou dobří.jedině přístupem k zákazníkovi a pokud ti umožní být u vozu,tak nemají co skrývat a je to dobrý servis.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no presvedcit se muzes asi az na ucte.aleto ze ti neumozni byt u auta neni podminka spatneho servisu.to ze ti ukazou co delaji ze tam zajdes na 5 minut myslim neni problem nikde(jestli jo tak sou to opravdu paka)je to asi tezky ale da se si myslim dohodnout ledacos.
Simson s 51
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

ÁÁ jak tak koukám nic se nezměnilo pan Brousek zase exceluje když mi přijde člověk a zeptá se můžu se podívat tak ho klidně nechám ale podle bezpečnostních předpisů nemá cizí člověk na dílně a kdekoliv v jakékoliv dílně co dělat kdyby se mu cokoliv stalo byl by to průser (není to výmysl servisů ale zákonné předpisy) a nikdy nevíte kdy o něco zakopnete nebo něco podobného jelikož na dílně nebývá zrovna moc místa kolem auta a když tam mám majitele neustále si navzájem překážíme . Mě to zdržuje a jak píše Pavel vždy trvá taková práce mnohem déle jelikož se zákazník každou chvíli na něco ptá a nemůžete odpovídat a zároveň dělat abyste na něco nazapomneli . Zákazník co mi bude tvrdit to co vy , mě rovnou považuje za podvodníka kterého si musí ohlídat aby ho neokradl a takoví zákazník mi moc za práci nestojí . Když jdete na jídlo do restaurace tak se taky nejprve zeptáte jestli vás pustí do kuchyně abyste viděl zda kuchař dělá vše správně a nešidí vás ???? Chtěl bych vidět do jaké restaurace byste pak mohl jít . Jsou servisy co si mohou dovolit v závislosti na místě třeba prosklenou stěnu přes kterou se majitel může dívat ale dál už nesmí u nás je běžné že zákazník si čeká v příjmu a když je nějaký zádrhel tak si ho povoláme k autu vše vysvětlíme a on si jde zase sednout pěkně si podebatují s technikem ap. Nehledě na to , že když Vás budu chtít okrást a vnutit Vám třeba díly které nejsou potřeba vyměnit , tak Vám je vnutím i když vedle mě budete stát a vy si ještě budete myslet jak je to skvěle udělané a nebo když budete nepříjemný jakože z vašich reakcí a názorů které tu prezentujete asi není moc jednoduché s Vámi vyjít tak pro šikovného mechanika není problém se nějak "pomstít "
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

No koukam ze mas jasny nazor na lidi na dilne u prace.ale myslim ze jsme to s p.brouskem uz nejak vymysleli.ale samozrejme ze mas pravdu.kdyz budu chtit neco nekomu udelat (neudelat )on to stejne nepozna.prirovnani k restauraci je myslim dost presne.
Simson s 51
ppp

Příspěvek od ppp »

To palikx:
1./suhlasim, s vyhradou: ak je majitel blbec, a zavadzia aj ked nevie "naco su tam tie kolieska" tak by sa mal mechanik nad to povzniest a hodiny zbytocne stravene pri oprave mu proste zauctovat
2./Je mi jasne, ze su rozne bezpecnostne predpisy, ktore si vymysleli firmy pre to aby malo poriesene ci uz problemy so zamestnancami alebo zakaznikmi, ale nechce sa mi verit zeby existovali podobne zakonne nariadenia. Ale pri tych nasich lokalnych ci europskych "zakonoDARCOCH" si clovek nemoze byt nikdy isty. Inac volakedy somvidaal tabulky s informaciou nieco ako: vstup len na vlasten riziko. Mam pocit ze ich nehradili: vstup zakazany.
3./Toto je rovnako sproste vyjadrenie ako maju nase "celebrity" ktore povedia: nemate na to? Tak SKAPTE. Len to nepovedia takto na plnu hubu, vzdy to zaobalia do kopy maskovacich kecov.
4./Volakto raz napisal, ze on si diely, ktore menili vyziada, ci uz su to tie jeho, alebo mu nejake podstrcia a tie bud na mieste znehodnoti alebo ak sa nedaju, tak si ich vezme.
Proste co sa tyka pritomnosti zakaznika je to podla mna vecou dohody. Ked bude zakaznik servisaka znervoznovat, stale mu moze servisak jemnejsie alebo ostro povedat aby sa pratal, inac tam to auto bude aj druhy den.
Co sa tyka vymeny rozvodov, tak cital som navod v polstine a potial nez som zaspal :) sa mi to zdalo pochopitelne. Akurat to nebudem robit hodinu ako ty ;) ale cely den a este na druhy den budem musiet skontrolovat ci som fakt na nic nezabudol a prvyh 1000km sa budem klepat ci som nieco nepobabral :). Co sa tyka spravneho napnutia remenu alebo utiahnutia skrutiek momentom, tak u servisov nemam istotu, ze to nerobia od oka kym im fakt nesedim za zadkom. V servise vidim vsak dve vyhody. Jednak mi to nezaberie vela casu, takze si na opravu nemusim brat dovolenku a druhu, obvykle mavaju zasobu ND, takze ak nieco bude chybat, mozu do nej nacriet.
Samozrejme ze toto je moj pohlad, pohlad zakaznika a nie servisaka, takze moze byt skresleny, ale na to je tato diskusia, aby sme si vysvetlili, kde robime chybu ;).
Inac co sa tyka rozovdov, tak mam preto take bobky, lebo zatial som mal len skodovku, na ktorej aj ked bude rozvody menit opity lojzo, tak tie rozvody vydrzia a preziju auto aj ked vydrate a rozhrkane. Ale co sa tyka remena, tak tam som uz pocul take pribehy, ze pri myslienke na ich vymenu striham zadkom sedacku.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

No vidim ze sem rozpoutal debatu ale ta 3 odpoved nevim co na ni bylo sproste??? :shock: kdyz mi nekdo rekne ze neveri servisu tak je snad jasne ze tam nepojede .bral jsem to jako radu ne urazku.kdyz se servisem nedohodnete ze muzete nahlednout co se s autem deje a po zaplaceni faktury se vam to nebude zdat tak jedte jinam to je snad jasny nebo ne?

a rozvody se daji udelat na nexii je delame tak 3 hodinky.ale pokud vis o co tam jde tak to zvladnes.rysky nastaveni,napnuti je jasne (je tam autmat.kladka se znackami).ale tohle vse si posudte sami jestli vam je milejsi cas nebo penize.
Simson s 51
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“