Škubání motoru při jízdě na LPG

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Dělá to při jakékoliv rychlosti při náhlém sešlápnutí plynu. Auto ztrácí na výkonu a vypadá to, že jede na dva nebo na tři válce, škube to jak prase. V některých momentech když se jede piánko tak je to v pohodě ale třeba podřadím a je to tu zas. Káble mechanik ohmmetrem proměřoval a říkal že jsou v pořádku. Je to divné když se dali nové svíčky NGK No14 BKR6E-11 tak ze začátku vše v poho a pak z ničeho nic to začalo blbnout.
Předtím jsem měl Championky a jelo to bez problémů. A najel jsem na nich 20tkm. Tak už fakt nevím.
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
TICO r.v.96 malinké ale milé.
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

To budou kabely a nebo taky cívka by to mohla dělat nejdřív zkus vyměnit kabely taky se nám stalo že na proměření byl kabel dobrej ale prostě nedával
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

To zas bude peněz, počítám, že kábly budou stát kolem 1500,- a cívka to si ani neumím představit. :roll:
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo orig kabely stojí asi tak a cívka stojí kolem 5 000 :cry: jo ale nejdřív bych řešil kabely zkus si lehce přidávat plyn a zjistit jestli to opravdu jede na méně válců a kdž tak kterej nepálí . Potom zkus prohodit kabely jak ti to vyjde na délku jdou prohodit vždy ty vedle sebe ;) a jestli ten válec co nešel půjde je to kabel a když se to nezmění je to cívka . Ale jen jestli ti to opravdu dělá na oba druhy paliva
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Závada je konečně doufám vyřešena. Mechanik stále tvrdil, že je to trafem (nebo cívkou - ať to každý nazývá jak chce) Sdělil mi cenu 6500,- a vyměnil původní za nové. Já jsem stále tvrdil ať tam dá nové kabely. řek, že je jednoduchší vyměnit trafo. Nechal jsem ho u toho. Zkušební jízda dopadla dle mého očekávání a taky zbožného přání " Kuva hlavně ať to není trafem!" Sláva nebylo, škubalo to pořád dál. Takže zpět původní trafo a nové kabely. Zkušební jízda se vydařila. Vše funguje jak má. Jen mě mrzí ten ztracený čas a finance. Kabely 800 bez DPH, tedy celkem 1537,- i s prací. No nekupte to za tu cenu, že :(
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo to sem si myslel jen můj postup by byl opačný jelikož cívka odejde 1 proti desetkrát kabely :?
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Presne tohle mi na starych kabelech taky delalo, akorat zatin to bylo jen pri studenym motoru, vymena pomohla a to jsem daval levny kolem 400kc z tesla Blatna a taky to jede dobre :twisted:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

Tesla Blatná ja OK, aj ja ich mám. Už druhú sadu. Prvá bola nie Tesla a 2x drahšia... Výsledok ten istý...

zlatá Tesla!
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tesla je dobrá dokud nejsou potřeba odpojit bohužel máme zkušenost že většinou min jeden to nepřežije a na to nemáme nervy takže sme je přestali dávat a dáváme orig jsou lepší i když dražší .
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

VY ZA TO TAHATE JAK PRI DOJENI :oops:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no ty vole a uz si nekdy odpojoval kabely?nebo dojil kravu?
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Hmm, zrovna ve čtvrtek jsem se ptal prodejce Daewoo (resp. Chevrolet), jestli je v pohodě Nubira na plyn. Říkal mi, že pokud má mluvit pravdu, tak moc ne. Raději je lepší si nechat benzín. Ptal jsem se proto, protože budem kupovat 2. Nubiru:-), tentokrát sedana a mezi "uchazeči" bylo i auto s LPG (jedná se o modely 99).
DREAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DREAM »

nevim nevim .. 3/4 polaku jezdi na plyn ... spousta cechu a no problem..takze tyhle "prodavace" beru z rezervou a VUBEC se jich radsi neptam..

jinak me ted slo startovalo na 3 valce a nedrzel otacky ... predtim chcipalo v zatackach..vse ma na svedomi jedna hadicka co vypada od zakrytovanyho motoru (pry nejaka na vyrovani tlaku ci co) ted zas jezdi nadhera..jen to budu muset jednou za cas vzdy zkontrolovat...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak :(
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

DREAM píše:nevim nevim .. 3/4 polaku jezdi na plyn ... spousta cechu a no problem..takze tyhle "prodavace" beru z rezervou a VUBEC se jich radsi neptam..

jinak me ted slo startovalo na 3 valce a nedrzel otacky ... predtim chcipalo v zatackach..vse ma na svedomi jedna hadicka co vypada od zakrytovanyho motoru (pry nejaka na vyrovani tlaku ci co) ted zas jezdi nadhera..jen to budu muset jednou za cas vzdy zkontrolovat...
No jasný, já jsem to taky neprezentoval jako fakt, ale "co jsme slyšel":-)
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

djpsx píše:
DREAM píše:nevim nevim .. 3/4 polaku jezdi na plyn ... spousta cechu a no problem..takze tyhle "prodavace" beru z rezervou a VUBEC se jich radsi neptam..

No jasný, já jsem to taky neprezentoval jako fakt, ale "co jsme slyšel":-)
no a kdyby ses zeptal mě co já a plyn v daewoo tak bych ti řekl být minimálně hodně opatrný s těma autama je mnohem více problémů než s obyčejnými auty většina jich má rozbitý vzduchový filtr (i když je to jen o seřízení je to tak ) hodně často odcházejí palivový pumpy a vstřiky ale zase je to daný tím že většina lidí jezdí jen na plyn a na benzín jen startují musí se to střidat a hlavně mít stále víc jak půlku nádrže benzínu , výrazně častěji se mění svíčky řekl bych že i častěji děláme těsnění pod hlavou já bych se moc rozmýšlel a muselo by tam být něco moc dobrého aby mě to zlomilo ke koupi toť můj názor ;)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“