Blinkry

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

peter NR

Příspěvek od peter NR »

... a keĎ sa bavíme o tých svetlách, asi pred dvoma dňami išiel navečer za mnou chlapík tuším v golfe a tma... - tak som mu zablikal hmlovkami, a nič, zablikal som mu ešte raz a to sa už asi naštval, lebo ma s odpichom predbehol a ukázal mi, že som................ no nevadí... ;)
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

blinkre

Příspěvek od simone »

ahoj kedže to mám v náplni práce tak za osvetlenie beriem v "akcii" 1000 sk a niektorý su schopný tvrdiť že mali zapnute svetlá až video ic usvedčí a chcú oznámenie na ODI asi je to tam lacnejšie. Naozaj nechápem ako môže niekto večer po 18 tej jazdiť bez svetiel!!! Dajte pozor!!! aj iný majú deti
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Inak sa opytam :roll: ked vyrazim z miesta A povedzme okolo 13.00 a VB ma zastavi po 5 minutach ze som nesvietil a nebudem zatlkat ani nebudem mat DAS tak to budem v tej akcii??? :roll: Lebo mali by ste tie akciove ceny aj rozdavat aj podla toho ake pocasie (hodina) v tom momente. Lebo ako si pisal clovek nesvietiaci po 18hod. by mal dostat aj 2litre (asi tazko ZABUDOL zasvietit!!) ale ked niekto zabudne zapnut cez obed tak fakt MOHOL zabudnut a nemal by byt tarifikovany rovnako. Tebe by sa to taktiez nepacilo keby si nebol to co si a verim, ze by ta to pekne nas***o :x Ja osbne som este za svetla nikdy pokutu nedostal ale netvrdim, ze sa mito nikdy nemoze stat.
Ked sa bude svietit povinne cely rok tak tym by sa to uz nemalo stavat, ze clovek zabudne nakolko to bude uz automaticke ake ked nasadas za volant zapinas si pas (vacsina to tak robi ze fireman :lol: )

Skor si myslim, ze rozvanie takychto pokut cez DEN je pi***na preco sa miesto toho radsej viac nezameriavate na dodrziavanie rychlosi v mestach :?: :?: a na aroganciu vodicov :?: :?: :!: :!:
Nechcem mudrovat :lol: :lol: ale kazdeho vratane cajtov by som :lol: poslal aspon na mesiac do DE aby kazdy videl aka ja tam ohladuplnost ku chodcom aj k spoluucastikom cestenj premavky! Mam nieco nachodene po EU krajinach takze to mozem porovnavat a musim povedat (bohuzial) ze tu sa jazdi jak v stredoveku. S cajtami v DE mam len dobru skusenost. Slusni, ochotni ale maju autoritu u ludi. Dokonca nam pomohli najst aj hotel v jednom meste :lol: Mali sme pekne doprovod az pred hotel :D
Howgh ;)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
peter NR

Příspěvek od peter NR »

...som sa spotil, kým som to prečítal... :D

Ale máš recht!!
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no s tymi svetlami je to tak, ja radsej svietim cely rok aby sa mi nestavalo ze ich budem zabudat zapinat.

to co pisal blue s ohladuplnostou vodicov v zahranici je pravda. rakusko nemecko a dokonca aj v taliansku a francuzsku co by nikto mozno nepovedal sa jazdi ohladuplnejsie ako u nas. a to v taliansku sa jazdi dost zivo ale ked sme stali v zapche na vedlajsej ceste a mysleli sme ze tam budemem cakat az do dnes pretoze sme z mosta videli asi 5 kilakov dlhu radu no neuverite ake predpisove zipsovanie tam nastalo.

nemecko a rakusko tam je to jasne tam su tvrde predpisy a kazde porusenie je tvrdo trestane a preto sa tam neprekracuje rychlost (vynimkou su nasi vodici). a francuzsko chvalabohu nejazdil som po parizi ako blue a edizon ale s toho ako som videl ako jazdia to nebolo az take najhorsie.

...a este k pokutam
ja som za to aby sa spisnili predpisy a hlavne aby nasi policajti davali pozor tam kde je to najviac treba. kazdu chvilku ich vidim stat napr v nmnv (dokonca aj dnes ked som siel z prace tam boli) pod mostom v pripajacom pruhu na hlavnu cestu, stoja tam lebo pod mostom neprsi nesnezi a su v zavetri. je ich tam vidno s pknej dialky tak neviem aky to ma vyznam..

tot s mojej strany zatial vsjo
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

peter NR píše:...som sa spotil, kým som to prečítal... :D

Ale máš recht!!
a mas tu dalsi :lol: :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
Mirek

Příspěvek od Mirek »

Koukám, že je to na Slovensku úplně stejné jako u nás :(
Snažím se jezdit podle předpisů - v obci 50, nepřejíždím plnou čáru a často si připadám jako idiot, který jen brzdí provoz, protože jsem jediný.

Nechci se zastávat policistů, ale nechtěl bych být na jejich místě. Často je ve zprávách, že do nich někdo najížděl a zabil/zranil. Když přitvrdí a budou se chovat jako jejich kolegové v Rakousku nebo Německu, budou je lidi ještě víc nenávidět. Řekl bych, že je to především mentalitou lidí.
Častěji slyším něco jako "Ti 'hajzli' mě stavěli a dostal jsem flastr za to, že jsem jel ve městě 65 km/h" než "Já debil, jel jsem moc rychle a zasloužím si to". :shock:
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
peter NR

Příspěvek od peter NR »

Mirek píše:Koukám, že je to na Slovensku úplně stejné jako u nás :(
Snažím se jezdit podle předpisů - v obci 50, nepřejíždím plnou čáru a často si připadám jako idiot, který jen brzdí provoz, protože jsem jediný.
Mne sa tiež stalo, že v úseku so 40-tkou, kde mimochodom často merávajú, tak tam chodím 40, ma zo 5 áut predbehlo, že - "čo ty blbec, viac to nejde?" :lol:
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

aj Mirek ma pravdu :!: Ono neda sa vina valit len na VB ale mentalita sa meni tazko... Ja osobne mam len jednu 500sk poku za 170km rychlost na dialnici ked som chcel pre obojsmerynm usekom (nedokoncena dialnica)predbehnut asi 10 kaminov a usek uz koncil a tak som sa nechcel po nich este 10km loudat a tak som ich zihol a cajti samozrejme stali tam kde som necakal. Ale boli slusni co im je ku cti (zase aj ja) a nebudem ich jekabatit ze som 170 nesiel ked isiel. Bolo to ale davno 5 rokov do zadu.

Ani nemci nie su neviniatka ale ked je neobmedzena speed tak sa jede kraaasne takych 170 -200 v rychlych pruhoch ale akonahle sa tam chces dostat z pomalejsiho zapnes znamenie o zmene smeru jazdy a najblizsie auto ta pusta do rychleho pruhu!!!! Toto mi ukazte kde toto v CSR funguje??? NIKDE!!!
Ale jakmile objavia ze je rychlost znizena na 120km tak vsetci spomaluju!!!na 130tachometrickych na octavke to bolo podla gpsu 120km a idu tak az na par vynimiek do konca obmedzenia. Potom ako ked ich z retaze utrhne :lol: Zase v dedinach sa ide 50tachometrickych na 98%
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Blue Lanos píše:aj Mirek ma pravdu :!: Ono neda sa vina valit len na VB ale mentalita sa meni tazko... Ja osobne mam len jednu 500sk poku za 170km rychlost na dialnici ked som chcel pre obojsmerynm usekom (nedokoncena dialnica)predbehnut asi 10 kaminov a usek uz koncil a tak som sa nechcel po nich este 10km loudat a tak som ich zihol a cajti samozrejme stali tam kde som necakal. Ale boli slusni co im je ku cti (zase aj ja) a nebudem ich jekabatit ze som 170 nesiel ked isiel. Bolo to ale davno 5 rokov do zadu.

Ani nemci nie su neviniatka ale ked je neobmedzena speed tak sa jede kraaasne takych 170 -200 v rychlych pruhoch ale akonahle sa tam chces dostat z pomalejsiho zapnes znamenie o zmene smeru jazdy a najblizsie auto ta pusta do rychleho pruhu!!!! Toto mi ukazte kde toto v CSR funguje??? NIKDE!!!
Ale jakmile objavia ze je rychlost znizena na 120km tak vsetci spomaluju!!!na 130tachometrickych na octavke to bolo podla gpsu 120km a idu tak az na par vynimiek do konca obmedzenia. Potom ako ked ich z retaze utrhne :lol: Zase v dedinach sa ide 50tachometrickych na 98%
Souhlas, když se mi někdo v DE nalepil na prdel, tak sem věděl že je to čech, slovak, nebo madar :lol:
Naposledy upravil(a) Olda dne stř lis 23, 2005 21:12, celkem upraveno 1 x.
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
peter NR

Příspěvek od peter NR »

Tak si to povedzme rovno - máme sa toho ešte dosť čo učiť... teda aj to, že na ceste sme všetci spolu a nie každý sám - pretekár, a nejde o to aby sme si niečo dokazovali v premávke kde je tým ohrozených 1000 ludí...
Mirek

Příspěvek od Mirek »

Co se týká dodržování maximální povolené rychlosti, tak Němci u nás taky jezdí po dálnicích jako kanci, nějaká omezená rychlost je nezajímá. Policajti je zpravidla nestaví, protože by je jednak nedohonili a kdyby přece, nerozuměli by :lol:
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
peter NR

Příspěvek od peter NR »

Mirek píše:Co se týká dodržování maximální povolené rychlosti, tak Němci u nás taky jezdí po dálnicích jako kanci, nějaká omezená rychlost je nezajímá. Policajti je zpravidla nestaví, protože by je jednak nedohonili a kdyby přece, nerozuměli by :lol:
...a keby predsa dohonili a aj sa pochopili - tých 2-3tis. pokuty je pre nemca viac než smiešne, nie...? ;)
]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

V mojej rodnej dedine (meste) je nova moda. Nepouzivanie blinkrov. alebo pouzivanie, ked netreba. alebo pouzitie neskoro :roll:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory