Naskytla se koupe za 2 tisice origos lanosacke, tak jsem si ho vzal do forotyOlda píše:Poctivče!Akri píše:To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu mesic jsem na to setrilOlda píše: No právě, na lpg sem doplatil, stále 5 litrů ben v nadrži ani ne, a čerpadlo sem uplně usmažil
Já spoléhám na bosch a 2 roky záruky
Jinak pod 10l tam nemívám
Jo ty vole kamarádovi ted odešlo na esperu (došel benzín ), nevíte kde sehnat nejlevnější (poland apod...), dik
Kontrola oleja v prevodovke
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Reklama
PohodaAkri píše:Naskytla se koupe za 2 tisice origos lanosacke, tak jsem si ho vzal do forotyOlda píše:Poctivče!Akri píše: To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu mesic jsem na to setril
Jo ty vole kamarádovi ted odešlo na esperu (došel benzín ), nevíte kde sehnat nejlevnější (poland apod...), dik
ja ci taky
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
jestli je stejne jako lanosacky, tak jeste vimOlda píše:PohodaAkri píše:Naskytla se koupe za 2 tisice origos lanosacke, tak jsem si ho vzal do forotyOlda píše: Poctivče!
ja ci taky
AKRI - (byl) Muž z Ria !
Tak na tohle u nás dojelo už pár lidí taky po první výměně najeli třeba 30-50 000 km a pumpa znova v hajzlu a po otevření nádrže sme tam našli zbytky vnitřku čerpadla a záruku sme pro nedostatek benzínu neuznali a jeden člověk se s náma chtěl soudit a tak šlo celé čerpadlo na expertízu do výzkumného ústavu a tam nám dali za pravdu takže bacha na tu zárukuOlda píše:Poctivče!Akri píše:To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu mesic jsem na to setrilOlda píše: No právě, na lpg sem doplatil, stále 5 litrů ben v nadrži ani ne, a čerpadlo sem uplně usmažil
převodovka olej
...vážení zajímají mě dvě věci - kdy výměna olej v převodovce a jaký - na našem nettu byl uváděn SHELL TA dexron II pro automatické převodovky, ale není to originální náplň ( dle palikxe ).
Dle současných olejařských standartů ( dle www.oleje cz ) 30 - 60 tisíc km nebo 3 - 4 roky. Oleje stárnou, na obalech pro převodové oleje je espirace uváděna 4 - 5let v originálním obalu. V nexii ho mám asi deset let a 100tisíc km. Řadím bez problémů ( ve Š 120 jsem měl 250tisíc a pět let, bez výměny a to na " tuzemák " PP 80, takže to asi jde).
V manuálu výměna není uvedena ( počítají na 100tisíc km ), v Krči tvrdí. že se jedná o celoživotní náplň. Ty korejci museli vymyslet ( nebo koupit ) něco geniálního, co popírá současné možnosti olejů.
Pročet jsem si náš nett i následné problémy po výměně oleje ( a jeho další výměny ), co vy na to? Jeden vše neví a ani nemůže. Aneb, vím že nic nevím ( to taky někdo řekl, ale už nevím kdo ).
Mějte se fajn
Dle současných olejařských standartů ( dle www.oleje cz ) 30 - 60 tisíc km nebo 3 - 4 roky. Oleje stárnou, na obalech pro převodové oleje je espirace uváděna 4 - 5let v originálním obalu. V nexii ho mám asi deset let a 100tisíc km. Řadím bez problémů ( ve Š 120 jsem měl 250tisíc a pět let, bez výměny a to na " tuzemák " PP 80, takže to asi jde).
V manuálu výměna není uvedena ( počítají na 100tisíc km ), v Krči tvrdí. že se jedná o celoživotní náplň. Ty korejci museli vymyslet ( nebo koupit ) něco geniálního, co popírá současné možnosti olejů.
Pročet jsem si náš nett i následné problémy po výměně oleje ( a jeho další výměny ), co vy na to? Jeden vše neví a ani nemůže. Aneb, vím že nic nevím ( to taky někdo řekl, ale už nevím kdo ).
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Ja mam tiez dilemu ci do espera naliat mogul syntrans 75w-90 gl 4+ alebo nie. Podla manualu tiez celozivotnostna napln a ako olej na dolievanie je uvedene len 80w gl 4. Lenze manual bol napisany pred 11 rokmi ak nie viac a vtedy mozno neboli k dospozicii oleje dnesnych specifikacii. Utesujem sa len tym, ze viskozitu min ma vyssiu nez 80w takze by vyhovovat mohol. TIez neviem co si mam myslie o 80w gl4, pretoze tomu vyhovuje aj pp80 a ten asi nemysleli aj ked ktovie.
Zatial sa mi radi dobre az na nejaku habaduru ked tam ani pocas statia nevopcham 1,2,R a obcas ani 3 a 4. Nastastie alebo bouzial sa to neprejavuje pravidelne a casto takze si to ani neviem nasimulovat.
Zatial sa mi radi dobre az na nejaku habaduru ked tam ani pocas statia nevopcham 1,2,R a obcas ani 3 a 4. Nastastie alebo bouzial sa to neprejavuje pravidelne a casto takze si to ani neviem nasimulovat.
olej
...to ještě dodávám k Nexii - manuál do 100tisíc km není uvedena výměna převodového oleje - " Jak na to " KOOP uvádí výměnu po 30tisících km a to olej klasifikace 80W 4 GL - výrobce spodní vana bez výpustnýho šroubu - naznačuje celoživotní olej ( co to je celoživotní provoz 8 nebo 12 nebo 15 let ) kde končí definice celoživotního oleje....přečteme si třeba i jiné názory.
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
olej
....ještě mi došla informace od fy. Daewoo - Dojáček ( Vršovice Praha ) olej je celoživotní - pouze doléváme a to CASTROL 75 EPI SX toť vše...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Ja len ze ked sa tu uz uviedlo to oleje.cz tak tam niekto uviedol ako vylial tiez celozivotnostny olej z prevodovky tusim renaulta a po odstati sa mu vo flasi oddelilo zopar deciek vody. Take nieco by som v prevodovke nechel mat. Ale zase by som ju nechcel znicit olejom nevhodnej viskozity. Ani nie tak tym ze ina viskozita bude inak vplyvat na trenie medzi suciastkami ale skor v tom aby bolo v prevodovke vsetko co treba namazane. Na spominanom oleje.cz totiz niekto dostal neoficialnu info od konstruktera z mladej boleslavi o tom, ze do favorita nie je vhodny prilis malo (tusim) viskozny olej, pretoze vdaka konsktrukcii prevodovky sa nebude potom dostatocne mazat koliesko 5tky.
Skusil teda uz niekto vymenit v daewakoch (nexia, espero) olej v prevodovke a ke mal skusenosti s vysledkom po dlhsej dobe (rok dva desat ) a viac km (tisic, 10t, milion ) ?
Skusil teda uz niekto vymenit v daewakoch (nexia, espero) olej v prevodovke a ke mal skusenosti s vysledkom po dlhsej dobe (rok dva desat ) a viac km (tisic, 10t, milion ) ?
olej
...tak na ty zkušenosti jsem zvědavý taky - uváděl se tady na nettu SHELL TA dexron II ( olej pro automatické převodovky ) - dle palikxe to není originál plnění - použití tohoto oleje do převodovky fava je zprostředkované, zmínil se mi o tom palikx - je třeba jeho vyjádření....www.oleje.cz popírají celoživotní oleje viz i etiketa na olejích espirace 4 až 5 let, oleje stárnou i v originálních obalech - olej v převodovce teplotní rozdíly - oxidace - srážení vody ap. moje úvahy jsou teoretické i když olej v převodovce Š 120 jsem opravdu neměnil 5let při 250tisících km....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico