Kontrola oleja v prevodovke

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Olda píše:
Akri píše:
Olda píše: No právě, na lpg sem doplatil, stále 5 litrů ben v nadrži ani ne, a čerpadlo sem uplně usmažil :lol:
To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo :lol: taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu :lol: ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu :roll: mesic jsem na to setril :lol:
Poctivče! :lol:
Já spoléhám na bosch a 2 roky záruky :twisted:
Jinak pod 10l tam nemívám ;)
Jo ty vole kamarádovi ted odešlo na esperu (došel benzín :lol: ), nevíte kde sehnat nejlevnější (poland apod...), dik
Naskytla se koupe za 2 tisice origos lanosacke, tak jsem si ho vzal do foroty :oops: :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Reklama

Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Akri píše:
Olda píše:
Akri píše: To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo :lol: taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu :lol: ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu :roll: mesic jsem na to setril :lol:
Jo ty vole kamarádovi ted odešlo na esperu (došel benzín :lol: ), nevíte kde sehnat nejlevnější (poland apod...), dik
Naskytla se koupe za 2 tisice origos lanosacke, tak jsem si ho vzal do foroty :oops: :lol:
Pohoda ;)
ja ci taky :lol:
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Olda píše:
Akri píše:
Olda píše: Poctivče! :lol:
Pohoda ;)
ja ci taky :lol:
jestli je stejne jako lanosacky, tak jeste vim ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Olda píše:
Akri píše:
Olda píše: No právě, na lpg sem doplatil, stále 5 litrů ben v nadrži ani ne, a čerpadlo sem uplně usmažil :lol:
To neni jen nessinka, ale i lanuskovi zarvalo :lol: taky jako Olda jsem mival v nadrzi slzu :lol: ted uz mam cerpadlo nove a jeste jedno v garazi nove rezervni a pokazde skoro pul nadrze benzinu :roll: mesic jsem na to setril :lol:
Tak na tohle u nás dojelo už pár lidí taky po první výměně najeli třeba 30-50 000 km a pumpa znova v hajzlu a po otevření nádrže sme tam našli zbytky vnitřku čerpadla a záruku sme pro nedostatek benzínu neuznali a jeden člověk se s náma chtěl soudit a tak šlo celé čerpadlo na expertízu do výzkumného ústavu a tam nám dali za pravdu takže bacha na tu záruku :?
Serpico

převodovka olej

Příspěvek od Serpico »

...vážení zajímají mě dvě věci - kdy výměna olej v převodovce a jaký - na našem nettu byl uváděn SHELL TA dexron II pro automatické převodovky, ale není to originální náplň ( dle palikxe ).

Dle současných olejařských standartů ( dle www.oleje cz ) 30 - 60 tisíc km nebo 3 - 4 roky. Oleje stárnou, na obalech pro převodové oleje je espirace uváděna 4 - 5let v originálním obalu. V nexii ho mám asi deset let a 100tisíc km. Řadím bez problémů ( ve Š 120 jsem měl 250tisíc a pět let, bez výměny a to na " tuzemák " PP 80, takže to asi jde).

V manuálu výměna není uvedena ( počítají na 100tisíc km ), v Krči tvrdí. že se jedná o celoživotní náplň. Ty korejci museli vymyslet ( nebo koupit ) něco geniálního, co popírá současné možnosti olejů.

Pročet jsem si náš nett i následné problémy po výměně oleje ( a jeho další výměny ), co vy na to? Jeden vše neví a ani nemůže. Aneb, vím že nic nevím ( to taky někdo řekl, ale už nevím kdo ).

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja mam tiez dilemu ci do espera naliat mogul syntrans 75w-90 gl 4+ alebo nie. Podla manualu tiez celozivotnostna napln a ako olej na dolievanie je uvedene len 80w gl 4. Lenze manual bol napisany pred 11 rokmi ak nie viac a vtedy mozno neboli k dospozicii oleje dnesnych specifikacii. Utesujem sa len tym, ze viskozitu min ma vyssiu nez 80w takze by vyhovovat mohol. TIez neviem co si mam myslie o 80w gl4, pretoze tomu vyhovuje aj pp80 a ten asi nemysleli aj ked ktovie.
Zatial sa mi radi dobre az na nejaku habaduru ked tam ani pocas statia nevopcham 1,2,R a obcas ani 3 a 4. Nastastie alebo bouzial sa to neprejavuje pravidelne a casto takze si to ani neviem nasimulovat.
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

...to ještě dodávám k Nexii - manuál do 100tisíc km není uvedena výměna převodového oleje - " Jak na to " KOOP uvádí výměnu po 30tisících km a to olej klasifikace 80W 4 GL - výrobce spodní vana bez výpustnýho šroubu - naznačuje celoživotní olej ( co to je celoživotní provoz 8 nebo 12 nebo 15 let ) kde končí definice celoživotního oleje....přečteme si třeba i jiné názory.

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

....ještě mi došla informace od fy. Daewoo - Dojáček ( Vršovice Praha ) olej je celoživotní - pouze doléváme a to CASTROL 75 EPI SX toť vše...

Mějte se fajn

serpico
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja len ze ked sa tu uz uviedlo to oleje.cz tak tam niekto uviedol ako vylial tiez celozivotnostny olej z prevodovky tusim renaulta a po odstati sa mu vo flasi oddelilo zopar deciek vody. Take nieco by som v prevodovke nechel mat. Ale zase by som ju nechcel znicit olejom nevhodnej viskozity. Ani nie tak tym ze ina viskozita bude inak vplyvat na trenie medzi suciastkami ale skor v tom aby bolo v prevodovke vsetko co treba namazane. Na spominanom oleje.cz totiz niekto dostal neoficialnu info od konstruktera z mladej boleslavi o tom, ze do favorita nie je vhodny prilis malo (tusim) viskozny olej, pretoze vdaka konsktrukcii prevodovky sa nebude potom dostatocne mazat koliesko 5tky.
Skusil teda uz niekto vymenit v daewakoch (nexia, espero) olej v prevodovke a ke mal skusenosti s vysledkom po dlhsej dobe (rok dva desat :) ) a viac km (tisic, 10t, milion :) ) ?
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

...tak na ty zkušenosti jsem zvědavý taky - uváděl se tady na nettu SHELL TA dexron II ( olej pro automatické převodovky ) - dle palikxe to není originál plnění - použití tohoto oleje do převodovky fava je zprostředkované, zmínil se mi o tom palikx - je třeba jeho vyjádření....www.oleje.cz popírají celoživotní oleje viz i etiketa na olejích espirace 4 až 5 let, oleje stárnou i v originálních obalech - olej v převodovce teplotní rozdíly - oxidace - srážení vody ap. moje úvahy jsou teoretické i když olej v převodovce Š 120 jsem opravdu neměnil 5let při 250tisících km....

Mějte se fajn

serpico
ppp

Příspěvek od ppp »

To ze vacsina skodoviek ma tiez "celozivotnostnu" napln v prevodovke je pravda :lol: .
Mimochodom kolko stoji pouzita funkcna prevodovka ? :D
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“