Tempomat a zima
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: Tempomat a zima
Asi máš jiné auto, já když se rozjedu, tak tam rychlost nenastavím, leda až sešlápnu brzdu, nevím jak to děláš ty.
- Reklama
Ve tvém případě je to v pořádku protože ho nevypínáš ale pokud ho zapneš(rozsvítí se ta fialová kontrolka) tak už na žádnou brzdu šlapat nemusíš. Teda alespoň u mě ne.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ + 18" bílá
Seš úplně mimo, ale to nemá smysl řešit. Kdyby sis to četl od začátku a přečetl i ten odkaz, tak bys to možná pochopil o co jde.
Upravil jsem první příspěvek. Napsal jsem to srozumitelněji.
Upravil jsem první příspěvek. Napsal jsem to srozumitelněji.
Naposledy upravil(a) Troy dne stř pro 12, 2012 21:38, celkem upraveno 2 x.
Chevrolet Orlando LTZ 1.8 16V
Troy píše:Až znovu pojedeš, tak si zapni tempomat a za jízdy přibrzdi a pak ti to pojede
Stalo se mi to taky a řešilo se už v sekci Cruze.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=94&t=20142
Tak ještě jednou a raději v barvě. Já nemluvil o tom odkazu ale o tom co jsi napsal TY!! On ten tempomat po ZAPNUTÍ musí fungovat i bez přibrzdění pokud ne je asi někde chyba.
už jsem to upravil, předpokládal jsem,že ten komu to bylo psáno si to přečte (odkaz) a pochopí o co jde
nevím, proč se rozčiluješ, já s tempomatem problém nemám, chtěl jsem poradit ostatním, a Slunce to pochopil a ostatní asi taky. Mně to funguje, tak jak je to v příručce. Tempomat mám stále zapnutý, aktivuji ho prvním bržděním. U Petra jsem si chtěl ujasnit, jestli mu nejde zapnout a nebo až aktivovat. Tebe to tu asi hodně irituje, protože některé příspěvky jsou ...... ale to většinou proto, že se nedokážeme přesně a odborně vyjádřit.
Jestli to vypadá,že se rozčiluju, tak to tak není. Prostě jsem se špatně vyjádřil. Promažu to
Naposledy upravil(a) Troy dne stř pro 12, 2012 21:39, celkem upraveno 1 x.
No a nejlepší na tom je že otázka byla na něco úplně jiného a to proč tempomat funguje jen do -8 přitom nad touto teplotou funguje viz. název tématu.
Myslím,že zapoměl na tu brzdu. Až vyzkouší tak uvidí
Takže je to tak jak píšete s tou brzdou. Dnes u nás -9 a tempomat funguje. Kdyz se rozjedu z benzinky, mam zapnutý tempomat, kontrolka svítí bíle. Pokud jedu hned do připojovací pruhu, plynule a bez brzdění, tempomat nelze aktivivat. Pokud například přibrzdím, tak ho zapnu. Platí tedy pravidlo, ze pro aktivaci tempomatu je nutné nejméně jednou zmáčknout brzu od zapnutí zapalování. Díky za tip.
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Chevrolet Orlando 1.8 104kW LTZ MY2012 Olympic White
Volvo V70 2.5 TDi AT 103kW
Volvo V70 2.5 TDi AT 103kW
Kluci koukám že každému to funguje jinak, nebo jinak barevně svítí, nebo ho každý jinak používá.
Shrnu to jak to funguje: 1. jedu a zmáčknu tlačítko tempomat rozsvítí se bíla kontrolka
2. Pokud dosáhnu požadovanou rychlost kolečkem potvrdím a kontrolka se rozsvítí zeleně,
znamená to že automat je aktivovaný a dodržuje pož. rychlost.
Pokud se kontrolka nerozvítí zeleně musím kosek přibrzdit a znovu kolečkem potvrdit.
Nic jiného v tom není.
Automat se deaktivuje 1. buď sešlápnutím spojkového pedálu, 2. nebo sešlapnutím brzdového pedálu.
Já osobně pokud tempomat nepotřebuji, tak tlačítko na volantu mám vypnuté a žádna kontrolka (bíla) nesvítí.
Někdo jezdí s zapnutým tlačítkem a kontrolka svítí bíle a aktivuje ho potvrzením kolečkem, pokud se to neaktivuje tak se musí kousek přibrzdit a znovu potvrdit kolečkem na volantu.
Shrnu to jak to funguje: 1. jedu a zmáčknu tlačítko tempomat rozsvítí se bíla kontrolka
2. Pokud dosáhnu požadovanou rychlost kolečkem potvrdím a kontrolka se rozsvítí zeleně,
znamená to že automat je aktivovaný a dodržuje pož. rychlost.
Pokud se kontrolka nerozvítí zeleně musím kosek přibrzdit a znovu kolečkem potvrdit.
Nic jiného v tom není.
Automat se deaktivuje 1. buď sešlápnutím spojkového pedálu, 2. nebo sešlapnutím brzdového pedálu.
Já osobně pokud tempomat nepotřebuji, tak tlačítko na volantu mám vypnuté a žádna kontrolka (bíla) nesvítí.
Někdo jezdí s zapnutým tlačítkem a kontrolka svítí bíle a aktivuje ho potvrzením kolečkem, pokud se to neaktivuje tak se musí kousek přibrzdit a znovu potvrdit kolečkem na volantu.
Carthell Prg
Mně to funguje úplně stejně, já to aktivuji tím přibržděním. Předpokládám, že toto věděl i Petr, když psaL téma, protože píše že do -8°C to šlo, takže asi jezdil. Takže jsem řešil, jestli mu to nejde zapnout, nebo aktivovat, což je něco trochu jiného.
Mám Aveo a funguje to u mňa ako napísal Tomask,len nemusím pribrzdiť kvôli aktivácii. Kamarát má Orlando,kupoval ho vo Viedni /žije tam/ a tiež nemusí kvôli aktivácii pribrzdiť. Skúšali sme to. Vyšli sme z parkoviska na hl.cestu,zapol tempomat pri 40 km/h a auto išlo. Tuším sa ani mne,ani jemu neaktivuje pod 30 km/h.
Trochu sa mi to zdá "divné",že musíte pred tým pribrzdiť.
Trochu sa mi to zdá "divné",že musíte pred tým pribrzdiť.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
Presne tak.Petr.L píše:Takže je to tak jak píšete s tou brzdou. Dnes u nás -9 a tempomat funguje. Kdyz se rozjedu z benzinky, mam zapnutý tempomat, kontrolka svítí bíle. Pokud jedu hned do připojovací pruhu, plynule a bez brzdění, tempomat nelze aktivivat. Pokud například přibrzdím, tak ho zapnu. Platí tedy pravidlo, ze pro aktivaci tempomatu je nutné nejméně jednou zmáčknout brzu od zapnutí zapalování. Díky za tip.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ černá Carbon Flash
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy
+ original hliníkové prahy
+ folie
+ aktuálně 17" originály, 16" zimní pneu na plechách čerpají síly ve sklepě
+ držák rezervy