Jednoduché řešení připojení bluetooth k standartnímu autorádiu za pár kaček
Na aukro jsem koupil tento bazmek do autozapalovače. Už mě nebavilo připojování telefonu pomocí káblíku pokaždé když vlezu do auta.
http://aukro.cz/mp3-fm-bluetooth-transm ... 75188.html
Standartní jednoduchý transmitter. Má výstup aux a taky USB ( měly by jít přehrávat i MP3 z USB, zatím jsem nezkoušel, volil jsem především kvuli telefonu.) instalace a spárování proběhlo v pořádku.
Nevýhodou je, že je třeba zařízení spárovat s rádiem pomocí klasického kmitočtu. takže naladit na nějakou předvolbu na rádiu. Obešel jsem to díky vestavěnému konektoru aux v loketní opěrce. Propojil jsem výstup na zařízení kabelem jack / jack, který jsem si upravil na potřebnou délku se vstupem v loketní opěrce a hle. při stlačení aux na rádiu , krásný čistý zvuk z repráků.Funguje náramně.
Když je zaparkováno je zapalovač odpojen, takže nic zbytečně nejede, jak nastartuju telefon se automaticky spáruje s transmiterem takže už žádné nastavování nebo připojování káblikama visícíma pak po autě. Stačí mít telefon v kapse a hovor přijmout tlačítkem na onom bazmeku.. Je ovšem potřeba to aux zapnout automatické to bohužel neni:)
takle to vypadá v autě:
Cruze HB LT Plus, 1,6 91kW, Šedá Smoke Grey
FOTO Cruze
Dříve:
Peugeot 205 XS 1,4 58kw ( 786kg ) = třídveřové letadlo
FOTO 205
Peugeot 406 ST 1,8 16V 81kW / sedan
FOTO 406