posilovač hidrau.?????? to mám aj ja. vodná pumpa samostatne menitelna bez zásahu rozvodov.ladinek píše:jj souhlasím tak s řemenem a jeho výměnou souhlasím, ale stejně se musí měnit preventivně vodní pumpa i u 1,2 tak se to udělá posilovač el. nevím mám hydr. tak nemůžu soudit, každopádně kup co uznáš za vhodný, kdyby byla v nabídce když jsem to kupoval 1,6 tak vemu 1,6 takže můj názor na koupi 1,2 ti moc nepomůže, já pořád něco vozím jezdím Brno Svitavy a tak tak potřebuju trošku výkonu, po městě ve dvou lidech stačí i ta 1,2 určitě On totiž Lomngi má na závodění jiný rakety proto mu stačí ta 1,2lomngi píše:To máš pravdu ale zas rozvodova retaz u mňa je lepšia ako remeň menej starosťi. a hlavné je že nám to jazdí. či je to 1.2 alebo 1.4. obe sú autá a každý sám musí zvážiť na čo to chce.ladinek píše:s tou spotřebou bych si nebyl tak jistej i já se dostanu k 6,5l na 100km ve městě baští i ta 1,2 jako každý jiný auto, hlavní rozdíl je tak kupní cena motorizace nového auta
Vyber a porovnanie motoru
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Vyber a porovnanie motoru
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
- Reklama
Nazdar David, ja som tu takisto nováčik, ja som si bol dnes objednať aveo 1,2 63kw, takže som čakateľ. Auto by malo byť do 2 týždňov, podľa skladových zásob to môže byť aj o 3 dni. Prečítal som si viacero renzíí a fóra a myslím si že ta 1,2 bude v pohode. Ak nie tak ho podpálim
Aveo 1,2 sedan LT, 63kw, r.v 2012, strieborná metalíza - aktual
Fiat Palio Weekend r.v 99 - excars
Fiat Palio Weekend r.v 99 - excars
-
A co skusobna jazda nebola ci ako nedavaju v chevrolete skusobne. Aj ja by som chcel byt uz cakatel ale musem este cakat na ine veci.
Nevim jak u novyho Avea, ale u staryho je interval vymeny remenu u 1.4 i retezu u 1.2 dost podobny. Mam pocit, ze remen je doporucenej na vymenu po 190 tis km a retez po 250 tis km, takze toto kriterium bych se nebal uplne zanedbat.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
190tis? řemen,to je nějak moc ne? řekl bych tak 80-90 tis nebo 5 let, kouknu do knížky
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
-
NO S TYM remenom to tak bude diesle vydrzia nejakych 100 tisic ale benziny nie. A kolegovia ko to je z poruchami mate skusenosti s novymi avejkami ci ani nie viem su to nove auta a asi maju este len malo km ludia nabehane ale predsa sa musim spytat.
Tak s tým s tebou nesúhlasím.roman77 píše:Nevim jak u novyho Avea, ale u staryho je interval vymeny remenu u 1.4 i retezu u 1.2 dost podobny. Mam pocit, ze remen je doporucenej na vymenu po 190 tis km a retez po 250 tis km, takze toto kriterium bych se nebal uplne zanedbat.
Zober si servisnú príručku otvor stranu 17. A tam dole máš interval na vímenu rozvodového remeňa.
Máš tam motory
1,2SOHC
1,2DOHC
1,4DOHC
Motor 1,2 SOHC vímena po 90tisic
U motoru 1,2DOHC ako mám ja je vymenný iterval 250tisíc km alebo po 10rokov podla potreby.
U motora 1,4DOHC je výmena po 60tisickm.
Motor SOHC má remeň
Motor DOHC má reťaz Ale iba u 1,2obsahu. 1,4obsah má remeň
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
http://www.uloz.to/12801092/aveo-my10-2009-cz-pdf
Na strane 174 a je tam teda 160 tisic, ne 190 jak jsem psal. A u obou je 10 let.
Byl jsem se ted podivat i do auta a v tistene prirucce (auto koupeno v cervenci 2011) je uvedeno 150 pro remen a 240 pro retez (nebo 10 let u obou), takze si muzeme vybrat, plus minus deset tisic pry nehraje roli
Ale u 1.4 je tam jeste nejakej pomocnej remen a ten se mam menit po 90 tisicich, to jsem netusil, mam 1.2.
Co vim, tak u nekterych aut je vymena rozvodovyho remene treba i po 250 tisicich. Technologie jdou asi dopredu a zalezi na vyrobci jakou uprednostni "kvalitu" toho remenu. Bud muze byt levnejsi s castejsi vymenou nebo naopak.
Na strane 174 a je tam teda 160 tisic, ne 190 jak jsem psal. A u obou je 10 let.
Byl jsem se ted podivat i do auta a v tistene prirucce (auto koupeno v cervenci 2011) je uvedeno 150 pro remen a 240 pro retez (nebo 10 let u obou), takze si muzeme vybrat, plus minus deset tisic pry nehraje roli
Ale u 1.4 je tam jeste nejakej pomocnej remen a ten se mam menit po 90 tisicich, to jsem netusil, mam 1.2.
Co vim, tak u nekterych aut je vymena rozvodovyho remene treba i po 250 tisicich. Technologie jdou asi dopredu a zalezi na vyrobci jakou uprednostni "kvalitu" toho remenu. Bud muze byt levnejsi s castejsi vymenou nebo naopak.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
-
Napisane to tam je ale budes riskovat 150 ked vsade ti odporucia 70 abo tri roky neznam ci pojdes do 150tis. a ked ti streli das za opravu ventilov 1000 eur a budes spokojny. To je moj nazor.
A nebude ten rozdiel prave v rokoch vyroby ?
Predsa len AVEO z roku 2008 to moze mat inac ako AVEO z roku 2011.
Predsa len AVEO z roku 2008 to moze mat inac ako AVEO z roku 2011.
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Nebudu riskovat 150, kdyz mi vyrobce doporuci k mymu konkretnimu autu podle VIN vymenu jen po 60, ale kdyz mi vyrobce doporuci 250, tak pojedu klidne do 250.david00011 píše:Napisane to tam je ale budes riskovat 150 ked vsade ti odporucia 70 abo tri roky neznam ci pojdes do 150tis. a ked ti streli das za opravu ventilov 1000 eur a budes spokojny. To je moj nazor.
Tady jsou uvedeny intervaly vymeny u ruznych aut, jen tak pro porovnani:
http://www.autostangl.cz/poradna/montazni-rady-navody/
Olej se taky kdysi menil po 5, pozdeji po 10 a dnes u nekterych aut treba i po 30 tisicich, a stejne se najdou porad chytraci, kteri budou zpochybnovat co doporucuje vyrobce a budou preventivne menit olej po 10 u auta, kde je doporuceno po 30. Motoru tim samozrejme neuskodi a dokonce mu to prospeje, ale k cemu bude motor v dobre kondici u 20 let staryho auta, z kteryho odpadavaji urezly napravy?
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
-
Tu asi nikto este nemenil rozvody kazdy mechanik ti povie ze remen tak 70tis abo tri roky a ne desat a 200ale sak dobre no nehadam sa.
Na navrhu, konstrukci, volbe materialu, technologii vyroby, testovani vydrze a opotrebeni se podili mnoho mnohem vzdelanejsich a inteligentnejsich lidi z oboru nez jsou prumerni frantici mechanici z horni dolni.
Co se tyce intervalu doporucene vymeny, budu radeji verit tem prvne jmenovanym a samotnou vymenu sverim do rukou tem druhym.
Co se tyce intervalu doporucene vymeny, budu radeji verit tem prvne jmenovanym a samotnou vymenu sverim do rukou tem druhym.
Aveo HB 1.2 62kW, 2011
-
Zdravim hosi mam jednu otazku na vas a co hovorite o tom diesli co tam davaju do noveho avea ma niekto skusenosti aleb o s ktorych aut je tam diesel dik za odpovede.
-
Zdravim hosi a co tak 1,6 o tom sa tu nikto nebavi ma niekto s tymto motorom skusenosti je dobry vydareny dik za odpovede.